Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slovenské herečky odhalili trpké tajomstvo: V manželstve si prešli peklom!

Nie všetko, čo sa blyští, je zlato. Zvonka nejeden vzťah vyzerá ideálne a pokojne, za zásterkou sa však neraz skrývajú bolesť a lož.

Emília Vášaryová (72): Grobian ju bil a žiarlil

Minulý rok v máji tesne pred svojimi narodeninami uštedril pani Milke život tvrdú ranu. Jej milovaný manžel Milan Čorba (72), kostýmový výtvarník, podľahol zákernej chorobe. Herečka u neho našla lásku, oporu aj pochopenie. Často hovorievala, že jej ho z neba zoslal jej otec. Bolo to niečo ako dar za zbabrané prvé manželstvo so športovým lekárom Ivanom Horským, ktorý bol vdovcom s dvojročnou dcérkou Evou.

Svadba bola v Topoľčiankach v novembri 1968 po trojtýždňovej známosti a dvadsaťosemročná Milka si Evku vzala za svoju. O rok nato do rodiny pribudol syn Tomáš (44). V manželstve však vládlo napätie. Ivan na svoju krásnu ženu žiarlil a neštítil sa na ňu zdvihnúť ani ruku. V herečkinej autobiografii Emília V a tí druhí, komentovala Vášáryová slová svojho otca.

Keď som sa prvý raz vydávala, povedal mi iba: ‚Bolo krave dobre...‘, čo je maďarský variant slovenského - Bolo somárovi dobre... Otca veľmi trápili vlastnícke sklony môjho prvého manžela, ktorý na moju kariéru žiarlil...“ spomína v knihe herečka. Vlastnícke sklony, ba až agresiu potvrdil v jednom rozhovore aj herec Juraj Slezáček, ktorý sa s Horským kamarátil. „Ivan sa k nej správal ako grobian. Veľmi ju bil. Bol žiarlivý. Žiarlil na každého, dokonca aj na mňa,“ povedal.

Vášáryová chcela vzťah riešiť rozvodom, ale Ivan s tým nesúhlasil. Zostala teda vydatá, ale nadviazala vzťah s Milanom Čorbom a otehotnela. Nakoniec sa komplikované manželstvo definitívne skončilo po siedmich rokoch a šestnástich pojednávaniach na súde. S Čorbom má herečka druhého syna Juraja (36). Za svoju stále považuje aj nevlastnú dcéru Evu. 

Judita Hansman (47): Nevera po srbsky - život v dvoch rodinách

Herečka žila v manželstve pätnásť rokov s režisérom Ivanom Hansmanom. Ten pochádza z Vojvodiny. Srbsko opustil po vypuknutí občianskej vojny v Juhoslávii v roku 1991 a usadil sa na Slovensku. Oženil sa s Juditou a spolu majú dcéru Rebeku (21). Žili v podstate spokojne a možno, že by to tak zostalo dodnes, keby sa herečka nedozvedela o manželovej nevere, ktorá trvala tri roky.

Hansman totiž paralelne žil aj v inej rodine. Dozvedela sa to v čase, keď nakrúcala seriál Ordinácia v ružovej záhrade, kde si zahrala postavu Magdy. Po prevalení nevery boli pre Juditu najhoršie tri mesiace. Jej šikovná dcéra sa však postarala o seba aj o mamu a zariadila návštevy u psychologičky. Keď dcéra odišla na študijný pobyt do Ameriky, presťahovala sa Judita do podnájmu s tým, že po Rebekinom návrate sa vrátia domov.

Nestalo sa tak. Ani jedna z nich už toľko síl nenašla, aby sa vrátila k starému životu. Herečka je dnes už rozvedená a má niekoľkoročný vzťah s hudobníkom Františkom Lintnerom. „Som už za tým, čo sa stalo. Keď bolo najhoršie, pomohla mi najbližšia rodina. Dnes už viem, že sa mi stala tá najlepšia vec, aká sa mohla,“ prezradila Hansman v jednom rozhovore.

Jana Oľhová (54): Vykašľal sa na ňu aj na šesť detí!

Herečku Janu Oľhovú bolo ešte pred prázdninami vídať v obľúbenom seriáli Búrlivé víno. Hoci sa jej z profesionálnej stránky darí, v súkromí to až také ružové nemala. Zostala sama na šesť detí, o ktoré sa musela postarať, keď ju bez vysvetlenia opustil manžel, divadelný režisér Matúš Oľha. Ich najmladšia dcéra mala vtedy iba jeden rok. Keď ju priviedla Jana na svet, mala 43 rokov.

Náš vzťah bol veľmi silný. Nedokážem o tom ani hovoriť, lebo tomu nerozumiem,“ povedala v jednom z rozhovorov herečka. Vzťah bol silný zrejme len z jednej strany, keďže Oľha dokázal odísť od rodiny za mladšou ženou, s ktorou má dcéru. Najstarší a jediný chlap z Janiných detí Adam vydal o rodine zaujímavé svedectvo - dokumentárny film Nový život, v ktorom sčasti použil otcove zábery z kamery i fotky z čias, keď bol s nimi. Nový život si začal žiť jeho otec i jeho šesť detí s mamou, hoci o to nestáli. Film mal byť pôvodne len Adamov absolventský, bol však taký dobrý, že sa dostal do kín doma i v zahraničí a mal úspech.

Jarmila Hittnerová (51): Vyhrážky aj pokus o samovraždu

Muzikálová herečka sa za známeho bubeníka Jána Frličku vydala po troch mesiacoch známosti. Spievala vo Švajčiarsku a zamilovaný párik chcel zostať spolu. Po dvoch rokoch manželstva sa dvojici narodil syn Jakub. No ich vzťah nakoniec stroskotal na dôvere. Jej manžel bol síce šikovný kutil, ale stálu prácu si nájsť nedokázal. K tomu sa pridali alkohol, podozrievavosť a žiarlivosť, pretože on sedel doma a herečka zarezávala na Novej scéne a koncertoch.

Po čase Jarka znova otehotnela, ale keďže so synom mala rizikové tehotenstvo, druhé dieťatko vo štvrtom mesiaci potratila. „Manžel pod vplyvom rôznych okolností vypúšťal rôzne nelichotivé slová, hoci sa Jakub výzorom veľmi na neho podobá,“ povedala Novému Času Nedeľa Hittnerová. „Dvakrát som podala žiadosť o rozvod, ale prvý raz som ju stiahla, pretože sa mi vyhrážal, že ma pripraví o dieťa, a to by som naozaj neprežila,“ spomína herečka. Chvíľu bolo dobre, ale potom sa všetko vrátilo do starých koľají.

Priznám sa, že v istom období som bola zúfalá a v takom psychickom rozpoložení, že som chcela vyskočiť z okna zo štvrtého poschodia. Zabránil mi v tom...“ Keď mal Jakub 11 rokov, manželia sa rozviedli. Keďže Jarkin exmanžel chcel zostať v byte, pobrala sa so synom do podnájmu. Za peniaze, ktorými ju Ján zo štvorizbového bytu vyplatil, sa už v tom čase nedala kúpiť ani garsónka. Herečka dodnes nemá vlastnú strechu nad hlavou a putuje z jedného podnájmu do druhého.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...