Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2014 00:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ján Koleník sa pripravuje na Panelák: Už mám dosť imidžu vyhadzovača!

Herec Ján Koleník sa na dovolenke pri mori pripravuje na novú sezónu v Paneláku. Ale bude to už iný Maslák, na akého sú diváci zvyknutí.

Ako trávite dovolenku? Ste ten typ, ktorý celé hodiny preleží v ležadle na pláži, alebo vás to skôr láka za pamiatkami?

Mal som náročný rok, takže celý júl som viac-menej cielene zaháľal. Dovolenku som už veľmi potreboval. Zatiaľ som bol s kamarátmi hercami na viacerých miestach v Chorvátsku a Slovinsku. Väčšinou sme improvizovali a ubytovanie nechali na náhodu. Keď som na dovolenke, nevydržím dlho na jednom mieste. Celý deň rád prespím na izbe, inokedy som na pláži, alebo sa ide niekam na výlet. No najradšej mám, keď nie som nijako organizovaný. A takisto sa nič nestane, keď neuvidím všetky pamiatky. Dokonca mi neprekáža ani to, keď prší.

Vyskúšali ste aj nejaké miestne špeciality?

Jasné, dobrá večera v nejakom malom meste pri mori, západ slnka, k tomu pohár suchého bieleho vína, ryby a morské živočíchy na všetky spôsoby. No a, samozrejme, ľudia okolo, to je najväčšia pohoda.

Vyzerá to tak, že ste romantik.

Ako v lete nočná obloha a more, tak v zime kozub, deka a čaj. Tá atmosféra musí s každým, trochu vnímavým človekom predsa zamávať.

Nájdete si v lete čas aj na aktivity, ktoré v priebehu roka zanedbávate?

Skôr naopak. V lete vynechávam všetky aktivity a prechádzam do istej formy zimného spánku. Môžem si dovoliť najmä viac cestovať, keďže v sezóne hráme cez víkendy aj sviatky.


Ženy na vás obdivujú dobre vypracovanú postavu. No popri nakrúcaní českého historického seriálu První republika ste museli zahodiť svaly. Začali ste opäť trénovať?

Bolo dobré, že tvorcovia mali na mňa také nároky. Už som bol unavený z akejsi polohy vyhadzovača, za ktorú som si mohol sám, ale hýbem sa rád, je to moje hoby, takže som sa zameral na iný spôsob pohybu. Teraz viac behám, plávam, bicyklujem, všetko len rekreačne.


 

Takže si myslíte, že svalnatá postava vám ako hercovi skôr uškodila ako pomohla?

Nemôžem sa sťažovať absolútne na nič. Našťastie, nič nie je definitívne, so všetkým sa dá narábať, keď treba, a aj človek sa mení.

Ako často cvičíte?

Športujem podľa toho, koľko mám času. Dobrú náladu mám, keď sa rozhýbem trikrát do týždňa, medzitým veľa chodím a pijem veľa vody.

Poďme však k seriálom. Pred časom ste sa z dôvodu práce v Prahe objavovali v jojkárskom Paneláku iba sporadicky. Kedy sa do neho plánujete opäť definitívne vrátiť?

Vrátil som sa už pred letom, nakrúcali sme septembrové časti a od septembra pokračujem v plnom rozsahu. Podľa možnosti scenára asi až do novembra, takže stihneme nakrútiť všetko, čo sa odvysiela do Vianoc. V štrnástej sérii by som sa teda mohol vyskytovať často. Som vďačný, že to trpia a v seriáli ma ešte neodstrelili. Maslák si v novej sérii rozohrá nové vzťahové linky a bude sa angažovať v komunálnej politike. Dúfam, že to prinesie zaujímavé aj humorné situácie, keďže Panelák má mať nad realitou nadhľad.

V upútavkách vidno, že sa budú okolo vás točiť aj nové ženy. Neubíja vás ešte poloha lámača ženských sŕdc?

To je predsa Maslák! Je to typ človeka, ktorý takto funguje. Takí ľudia existujú. Ja by som ho nemenil. Ani by som ho neženil. Je to nezávislý chlap. Postavy, ktoré srdcia nelámu, hrám tiež a zgustnem si na nich. Masláka je len najviac a najdlhšie zo všetkých tých postáv vidno. Zahrať si pred kamerou nejakého samotára by tiež nebolo na zahodenie. Lebo niečo za tým musí byť...

Na roztrhanie je momentálne aj váš kolega Alexander Bárta, ktorý hral v Paneláku Kordiaka. Ten však prešiel ku konkurencii do iného seriálu. Viete si predstaviť, že sa pred kamerami opäť stretne Maslák a Kordiak?

Závisí to od okolností. Jasné, že by to bolo opäť super aj pre vývoj deja. Viem si predstaviť, že by sme stále mali o čom hrať. Každý je rád za robotu a určite sa každý potrebuje aj posunúť ďalej. Ak je človek niekde dlhodobo spokojný, je to fajn, ale trochu nuda. Preto je prirodzené, že herec túži po zmene.

Zájdete si niekedy s Bártom aj na pivo?

S Ňusim a Henkou sme sa naposledy zišli v Prahe na úžasnej večeri, keď sme tam boli na zájazde. Našťastie spolu dosť často hráme divadlo.

Keď nakrúcate v Prahe, nechýbajú vám tam priatelia a domáce zázemie?

Áno, ale ja som bol nakoniec stále v robote, ktorá priniesla nových ľudí. A kým sme spolu začali komunikovať aj mimopracovne, už som sa zase musel vrátiť späť na Slovensko. Ale ak budeme v Prahe pokračovať v nakrúcaní, mám aspoň komu zavolať. Mimochodom, v Prahe mám aj bratrancov, sesternicu, tetu, uja a ani na nich som nemal čas.

Investovali ste v Prahe do bývania?

Investoval som jedine do prenájmu bytu a do litrov nafty. No nevyzerá to tak, že by som sa chcel sťahovať a usadiť v Česku. Na Slovensku som doma, mám tu všetko a nie je nič, kvôli čomu by som to mal obetovať.

Niet pochýb, že aj u našich západných susedov sa už naplno rozbehla vaša fanúšikovská základňa. Ako reagujú, keď vás spoznávajú na ulici?

Je neuveriteľné, koľko mi počas vysielania První republiky prišlo listov od českých divákov. Dokonca vo dvoch ma dôrazne žiadajú o členstvo v klube českých turistov. Neviem, ako na mňa prišli, a hlavne na to, že mám rád turistiku. Najviac ma dostalo, keď ma raz po predstavení v Modre čakala skupinka divákov z Česka, ktorí docestovali, lebo ma chceli vidieť naživo. Česi sú pri podobných stretnutiach veľmi slušní a úctivo zdržanliví. Myslím si, že si hercov vážia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Deti sa na školskú dochádzku najlepšie pripravia už v škôlke.
Zápisy do prvých ročníkov ZŠ sú už za rohom: Čo všetko by mali vedieť budúci prváčikovia?
Robo stratil peňaženku, v ktorej mal peniaze a prívesok.
Váš Tip
Robo stratil peňaženku, v ktorej mal vzácny prívesok: Neuveríte, ako sa k nemu dostal späť!
V telerozhlase už čoskoro neostane ani kameň na kameni.
SNS tlačí na generálneho riaditeľa RTVS: Strana požaduje vyjadrenie k obvineniam! Ako to naozaj je?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Kriminálka rieši ohavný prípad: Muž mal zneužiť len 11-ročné dievčatá! OHAVNÉ detaily
(ilustračné foto)
Poľskí vojaci posilnia bezpečnosť: Teroristický útok v Moskve sa nesmie zopakovať!
(ilustračné foto).
Sledujte, kde sa umiestnilo Slovensko v cene benzínu! V rebríčku sme predbehli aj...
Foto
Legendy o forme Slafkovského: Ak príde na MS, tak to bude...
Woman hands checking her breast
Temné štatistiky: Čoraz viac mladých žien trpí rakovinou prsníka! Prognózy do ďalších rokov sú šokujúce
(ilustračné foto)
Cyklóna nečakane zmenila smer: O život prišlo najmenej 11 ľudí! Obrovská sila napáchala nezvratné škody
Foto
Hašek tvrdo atakuje slovenskú vládu a hráčov v KHL: Poriadna nálož!
Ilustračné foto
Poliaci si posvietili na proruskú iniciatívu: Rázne kroky! Pomoc prišla aj od našich susedov
Kate si prechádza najťažším obdobím.
Kate priznala rakovinu, teraz prišla ďalšia rana: TOTO chorej princeznej len priťaží!