Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2014 20:19 | Šport | Hokej

V Košiciach prepisovali históriu: Liga Majstrov prilákala veľa ľudí!

Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom druhom vystúpení v Lige majstrov.

Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom druhom vystúpení v Lige majstrov (CHL) na domácom ľade s fínskym tímom Kärpät Oulu 1:2. O jediný gól HC sa v 11. minúte postaral Marek Zagrapan. Slovenský majster sa v ďalšom zápase CHL predstaví 4. septembra na ľade českého extraligistu z Liberca.



HC Košice - Kärpät Oulu 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Góly: 11. Zagrapan (Bartánus, Drgoň) - 4. Davis (Kukkonen, Deschamps), 11. Keränen (Vallin, Manninen). Rozhodovali: Edqvist (Švéd.), J. Konc – M. Korba, Smrek (všetci SR), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 6104 divákov.

Zostavy:

 

HC Košice: Melicherčík - Černák, Phillip, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Štrbák - Spilar, Bartoš, Jenčík - Lapšanský, Zagrapan, Bartánus - Kolena, Češík, Bicek - Hrnka, Chovan, Stupka

Kärpät Oulu: Karhunen - Masuhr, Kukkonen, Spang, Glenn, Niemelä, Vallin, Eminger - Davis, Deschamps, Pyörälä - Huml, Komulainen, Aho - Donskoi, Kemppainen, Junttila - Keränen, Manninen, Alikoski

Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner Košíc: "Hrali sme s veľmi silným mužstvom. Kärpät Oulu považujem za jedno z najlepších mužstiev v európskych ligách. Zápas sme začali vylúčením, čo nás trochu pribrzdilo. V prvej tretine sme boli až príliš opatrní. Vo vlastnej tretine sme boli málo agresívni a tým sme súperovi dovolili kombinačnú hru. Inkasovaný gól na 1:2 nás pribrzdil v snahe o ofenzívny hokej. V druhej tretine sme mali lepší pohyb, vypracovali sme si viacero šancí. Zlyhávala nám však koncovka, na čom mal podiel aj výborný brankár hostí. Aj v tretej tretine sme sa snažili o vyrovnanie, žiaľ, nepodarilo sa nám to. V druhej a tretej tretine chlapci ukázali, že zápas nezabalili a hrali na maximum až do konca zápasu."

Marek Zagrapan, autor košického gólu: "Nezačali sme dobre, súper nás dostal pod tlak. V druhej a tretej tretine sme boli vyrovnaným súperom. Mali sme dosť šancí na to, aby sme dali vyrovnávajúci gól. Podobne ako v zápase v Kolíne, aj v dnešnom zápase sme mohli získať body. Mrzí nás to."

Richard Jenčík, útočník Košíc: "Prvá tretina bola z našej strany zlá. Fíni nám v nej ukázali, v čom sú dobrí. Výborne korčuľovali a prevyšovali nás snáď vo všetkom. Potom sme si povedali, že takto to ďalej nemôže ísť. V ďalších dvoch tretinách to už bol vyrovnaný zápas."

Lauri Marjamäki, tréner Oulu: "Bol to ťažký zápas vo výbornej atmosfére. Hrali sme výborne v prvej tretine. V druhej tretine sme mali problémy aj s vylúčeniami, no s výkonom nášho tímu som spokojný. Po dvoch zápasoch máme na konte šesť bodov, takže sme spokojní. Sme radi za tri body, pretože Košičania hrali dobre."

Vladimír Eminger, obranca Oulu: "Prvá tretina nám vyšla a aj po košickom vyrovnaní sme dokázali dať gól. V druhej časti sa nám nedarilo, nehrali sme dobre. V tretej časti sme chceli pridať poisťujúci gól, ale napokon sme radi, že sme ubránili výsledok 2:1."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona