Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2014 16:44 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Hlavné mesto bičuje silný lejak: Neprejazdné cesty a zaplavené bratislavské ulice!

Podjazd pod Prístavným mostom v Bratislave je v dôsledku veľkého množstva vody na vozovke v súčasnosti neprejazdný. 

Na mieste je polícia, ktorá riadi premávku. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová zároveň pre TASR tlmočila žiadosť, aby vodiči rešpektovali pokyny polície. "Ak je to možné, žiadame vodičov, aby sa tomuto úseku úplne vyhli," uviedla policajná hovorkyňa.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pre TASR uviedlo, že eviduje veľké množstvo žiadostí súkromných osôb o zásah hasičov z dôvodu zatopenia pivníc a dvorov. Lejak vyčíňa aj v ostatných častiach Bratislavy. Takto to vyzerá na Zochovej ulici v Bratislave. 

V dôsledku prudkého a intenzívneho dažďa sa v hlavnom meste zvýšil počet ciest, ktoré sú pre veľké množstvo vody neprejazdné. Okrem podjazdu pod Prístavným mostom sa neprejazdnou stala aj cesta na Nábreží armádneho generála Ludvika Svobodu v smere na Mlynskú dolinu a tiež Krátka ulica. 
"Hliadky dopravnej polície premávku na uvedených komunikáciách odkláňajú a ihneď, ako to ich stav umožní, opätovne ich pre vodičov sprejazdnia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Karina Považanová.

Polícia rovnako upozorňuje, že veľké množstvo vody je aj na viacerých ďalších, v súčasnosti prejazdných komunikáciách. "Vodičov preto žiadame, aby na cestách zvýšili opatrnosť a znížili rýchlosť," dodala Považanová.

Len za hodinu napadlo 34 mm zrážok

Počas prvej hodiny intenzívnych zrážok v hlavnom meste napadlo pri bratislavskom letisku takmer 34 mm zrážok. Pre TASR to uviedol meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu Norbert Polčák.
Odkedy sa rozpršalo, až po 17.30 tam spadlo celkovo 38 mm zrážok, no len v prvej hodine, približne medzi 15.30 a 16.30 to bolo 33,6 mm," spresnil meteorológ.

Podobne to bolo aj na Kolibe. "Tu v prvej hodine spadlo 23 mm zrážok, celkovo do 17.30 h to bolo 27 mm zrážok." V Bratislave bude pršať aj počas večera, no hlavná intenzita zrážok sa podľa Polčáka presunie na stredné a východné Slovensko." V priebehu noci tam môže napadnúť 30 až 40 mm zrážok," uviedol Polčák. Avizoval, že SHMÚ vyhlasuje pre stred a východ Slovenska výstrahu 1. stupňa.

Zasahujú aj hasiči

Intenzívny lejak a povodňové stavy v uliciach hlavného mesta si vyžiadali 11 výjazdov príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HAZZ). Ako TASR informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave, v nasadení bolo 29 príslušníkov HaZZ a osem kusov techniky.

Okrem profesionálnych hasičov pomáhali odčerpávať vodu z pivníc a dvorov a ulíc aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z Petržalky a Prievozu.
Na viacerých miestach boli zaplavené komunikácie. Podjazd pod Prístavným mostom, Nábrežie generála Ludvíka Svobodu i Krátka ulica sa stali neprejazdnými.

Silný dážď prerušil festival

Výčiny počasia prerušili aj program festivalu Uprising na Zlatých pieskoch. Organizátori na sociálnej sieti informovali, že naplánované vystúpenia sa uskutočnia, predpokladajú však, že ich budú musieť skracovať.

Zúri silný lejak aj u vás? 

Pošlite nám fotografie a videá na tip@novycas.sk



Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...