Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tehotná Eva odkráčala po siedmich mesiacoch z basy: K manželovi len na 5 metrov!

Konečne na čerstvom vzduchu. Po siedmich mesiacoch za mrežami opustila tehotná Eva Zámečníková brány väzenia. 

Prokurátor ju viní z prípravy vraždy svojho manžela. Spred väzenskej nemocnice v Trenčíne ju vyzdvihol brat, aby ju zaviezol do rodičovského domu v obci Strání (okr. Uherské Hradiště). Ten nemôže opustiť na viac ako 24 hodín.

Eva odišla z nemocnice bez batožiny, len s papiermi v rukách. V pohodlnom oblečení, s vážnym výrazom v tvári nasadla do BMW svojho brata a stratila sa v uliciach Trenčína. „Som maximálne spokojná,“ reagovala na otázky novinárov. Viac prezradil jej brat. „Samozrejme, že sa tešíme. Bude to lepšie pre ňu aj bábätko,“ povedal. Naďalej je presvedčený o nevine svojej sestry. Na jej manžela Ľudovíta však nemá pekného slova. „On by na každého vytiahol špinu a každého by ošklbal,“ rozhorčil sa. Eva má termín pôrodu stanovený na koniec septembra.

O prepustení Evy a jej stíhaní na slobode rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v polovici augusta. Prokurátor však vtedy podal sťažnosť, o ktorej včera rozhodol Najvyšší súd. „NS SR na neverejnom zasadnutí v trestnej veci rozhodol tak, že sťažnosť prokurátora sa zamieta. Vo veci sa rozhodnutie ŠTS stáva právoplatné, obvinená sa prepúšťa na slobodu,“ informovala Kancelária predsedu Najvyššieho súdu.

 

Eva bola za mrežami od januára tohto roka. V žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu argumentovala najmä vysokým štádiom tehotenstva. Sudkyňa však obžalovanej uložila celý rad obmedzení. Obec Strání nemôže opustiť na dlhšie ako 24 hodín, zakázala sa jej zdržovať v spoločnom rodinnom dome v obci Chocholná-Velčice (okr. Trenčín) a k manželovi Ľudovítovi sa s výnimkou úradných miestností nemôže priblížiť na menej ako 5 metrov.

Evin manžel Ľudovít slúži ako vojak v Žiline. Z rozhodnutia sudkyne jeho právnik veľkú radosť nemal. „Samozrejme, že nie sme spokojní, súd zohľadnil to, že je vo vysokom štádiu tehotenstva. Sme radi, že súd obžalovanej uložil obmedzenia, dúfam, že budú zrealizované,“ uviedol Marián Prievozník, splnomocnenec poškodeného po rozhodnutí súdu v Pezinku. Obžalovaná svoju vinu odmieta a korunného svedka obžaloby označuje za nedôveryhodného.

Z čoho je Eva obžalovaná 

Podľa prokuratúry o zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina. Odporučila mu, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo. Za vraždu mu mala sľúbiť 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola podľa polície snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii a je korunným svedkom proti podnikateľke. Eve hrozí 25 rokov za mrežami až doživotie.

Jej právnikovi podpálili auto

Nový Čas v piatok informoval, že neznámy páchateľ podpálil auto Viliamovi Parákovi, advokátovi obžalovanej tehotnej Evy. Rozbil okno mercedesu, auto polial horľavinou a podpálil. „Nemám ani šajnu, čo a ako, či je to kvôli robote, či sa niekomu nepáčim. Mám toho všetkého vyše hlavy. Je mi to nepríjemné, som nahnevaný. Nechám to na policajtov,“ uviedol právnik.

Prvé pocity na slobode

Obvinená Eva s médiami nekomunikuje. Jej brat, ktorý ju viezol domov z Trenčína, pre Nový Čas uviedol, že v rámci možností je konečne spokojná a šťastná. „Uvidíme, čo bude ďalej. O mesiac bude rodiť, dovtedy sa musí zdržiavať doma, má to prikázané od súdu.“ Okolnosti prípadu komentovať nechce. „Ja viem, aká je pravda, vyjde najavo na súde. Vydržte do súdu. Či je bábätko jej manžela? Na to sa musíte spýtať sestry a nie mňa.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Europoslanec Miroslav Radačovský.
VIDEO Slovenský europoslanec vypustil v rokovacej sále EP holubicu! Prečo to urobil?
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých