Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2014 18:45 | Šport | Hokej

Pozrite si video z exhibície na počesť Paľka Demitru († 36): Zaručene vás dojme k slzám!

Prvá exhibícia na počesť Paľka Demitru bola skutočne vydareným hokejovým divadlom.

Prvý z trojice exhibičných stretnutí na počesť Pavla Demitru medzi hviezdami slovenského hokeja a jeho bývalými spoluhráčmi so St. Louis sa v stredu v Poprade skončil víťazstvom domáceho výberu 9:8 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd v zápase plnom gólov a zábavy z hokeja predviedol Miroslav Šatan.

Spomienkové blues prilákalo na ľad popradského zimného štadióna bývalé aj súčasné hviezdy NHL, akými sú bratia Peter a Anton Šťastní, Peter Bondra, Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Miroslav Šatan, Zdeno Cíger na slovenskej strane, resp. Jamal Mayer, Scott Young, Mike Sillinger či Jamie McLennan na americkej strane. Dvaja Slováci sa predstavili v drese St. Louis, keďže Michal Handzuš a Ľuboš Bartečko kedysi tvorili skvelý útok "bluesmenov" spoločne s Demitrom.

Po popradskej exhibícii sa uskutočnia na Slovensku aj ďalšie dva zápasy na Demitrovu počesť. V piatok 22. augusta sa bude hrať v Trenčíne a v sobotu 23. augusta v Bratislave. Stretnutia majú aj benefičný charakter a výťažok zo vstupného by mal pomôcť rozvoju mladých hokejových talentov.

 

Priebeh prvého zápasu:

Hralo sa exhibične, čiže bezkontaktne a bez striel s príklepom, takže logicky prevažovali vtipné kombinácie a veľa gólov. Miroslav Śatan ukázal, že aj po skončení kariéry zostal kanonierom a do bránky Jamieho McLennana strelil štyri góly. Tvrdý chlap Zdeno Chára sa možno miestami v obrane nudil, ale do streleckej listiny sa zapísal aj on. Najväčší potlesk od popradských fanúšikov sa pri príchode na ľad ušiel "domácej“ dvojici Arne Kroták - Peter Bondra.

Jeden z organizátorov exhibície Peter Šťastný sa v druhej tretine obliekol do modro-žltéhio dresu St. Louis a zahral si po boku syna Yana. V 38. min zhasli na popradskom zimáku svetlá a na veľkoplošnej obrazovke zostala svietiť len veľká "tridsaťosmička“, ktorú nosil na drese dnes už legendárny slovenský útočník. Bývalí hráči St. Louis si dali dolu prilby a poklepkávaním hokejkami o ľad dávali vzdali úctu svojmu tragicky zosnulému spoluhráčovi a kamarátovi. Z tribún sa zasa ozýval potlesk v stoji.

V prestávkach medzi tretinami si zaplneného tribúny mohli pozrieť umenie slovenských paralympijských reprezentantov v hokeji na sánkach a tiež súťaž v rýchlosti korčuľovania, kde sa na slovenskej strane predstavilo trio Marián Bezák, Ľubomír Višňovský a Arne Kroták. Zatiaľ čo v drese St. Louis sa v útoku objavil aj 61-ročný John Wensink, na slovenskej strane korčuľovalo aj duo stále aktívnych hráčov z NHL Višňovský, Chára. Slovenské družstvo hviezd viedlo počas zápasu už 5:2, ale štyri minúty pred koncom sa hostia ujali vedenia 8:7. Slovenská odpoveď prišla necelú minútu pred koncom z hokejky Šatana. V samostatných nájazdoch potom tribúny rozjasali na domácej strane Kroták, Bondra, Šatan a Višňovský.

 

Slovenské hviezdy - Bývalí hráči St. Louis Blues 9:8 po sam. nájazdoch (3:2, 4:3, 1:3 - 1:0)

Góly: 12. Šatan (Bezák), 16. Cíger (Chára), 17. Šatan, 22. Chára (A. Šťastný), 24. Šatan, 33. Bondra (Višňovský), 35. Rast. Pavlikovský (Suchý), 60. Šatan (Bondra), rohod. Nájazd premenil Šatan - 8. Bartečko (Mayers), 19. T. Nash (Bartečko), 27. Bartečko (Handzuš), 30. S. Young (Bartečko), 37. Y. Stastny, 51. Handzuš (T. Nash), 53. S. Young (Chase), 57. Mayers, rozhodovali: Marušin, Findura (obaja SR), bez vylúčených, 4500 divákov.

Zostavy:
Slovenské hviezdy: Šimonovič - Chára, Marcinko, Višňovský, Suchý, Droppa - Bondra, P. Šťastný, A. Šťastný - Šatan, Bezák, Cíger - Kroták, Rast. Pavlikovský, Lintner. Tréneri: V. Šťastný, Bača, Liba
St. Louis: McLennan - Low, Bartečko, Finley, Chase, Sillinger - Y. Stastny, Federko, S. Young - Mayers, Handzuš, Wensink - Yake, Patey, T. Nash. Tréner: Šupler.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári