Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2014 17:30 | Šport | Šport mix

Súd rozhodol, že Kreuziger môže chodiť na bicykli akúrát tak do potravín: Barcelona skúsi arbitráž tiež

Dočasný zákaz súťažnej činnosti pre českého cyklistu Romana Kreuzigera je naďalej platný. Na súd sa obráti i Barcelona.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zamietla odvolanie FC Barcelona voči trestu za porušenie pravidiel pri registrácii hráčov do 18 rokov. V stredu zároveň potvrdila, že španielsky klub nesmie v dvoch najbližších prestupových obdobiach od zimy doplniť svoj káder o žiadneho hráča. Barcelona sa po neúspešnom odvolaní obrátila na Športový arbitrážny súd (CAS).

Vedenie katalánskeho veľkoklubu podľa FIFA porušilo pravidlá pri registrácii neplnoletých hráčov v desiatich prípadoch z osemnástich. Na základe toho FIFA prvotne potrestala klub zákazom prestupov a finančnou pokutou 450.000 švajčiarskych frankov. Následne ho v apríli dočasne zrušila do konečného rozhodnutia o odvolaní. Po stredajšom verdikte tak musí "Barca" uhradiť pokutu v plnej výške a zároveň má 90 dní na to, aby vykonala nápravu v prípade maloletých hráčov.

Vedenie klubu sa rozhodlo posunúť prípad na CAS. "Barcelona nemôže akceptovať v žiadnom prípade rozhodnutie, ktoré napáda ducha našej Masie, príkladnej a športovo-vzdelávacej inštitúcie pre celý svet," píše sa podľa agentúry Reuters v oficiálnom vyhlásení klubu. "Odvolacia komisia FIFA sa rozhodla potvrdiť v celom rozsahu rozhodnutie Disciplinárnej komisie v príslušných prípadoch týkajúcich sa ochrany maloletých. FC Barcelona nesmie registrovať žiadnych hráčov na domácej ani medzinárodnej úrovni po dobu dvoch nasledujúcich prestupových období od januára 2015," uvádza sa v stanovisku FIFA.

 

Od dočasného prerušenia zákazu získal španielsky gigant do svojich radov niekoľkých hráčov. Najväčšou "rybou" je uruguajský kanonier Luis Suarez z FC Liverpool. Okrem neho prišiel aj belgický stopér Thomas Vermaelen, francúzsky obranca Jeremy Mathieu a čílsko-nemecká brankárska dvojica Claudio Bravo, Marc-Andre ter Stegen.

Športový arbitrážny súd (CAS) vo štvrtok zamietol odvolanie jazdca Tinkoff-Saxo v prípade problému s biologickým pasom zamietol. Kreuziger sa tak nepredstaví ani na záverečnom tohtoročnom podujatí Grand Tour Okolo Španielska. 

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pozastavila 28-ročnému pretekárovi činnosť pre nezrovnalosti v biologickom pase, ktorý je jedným z nástrojov Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) v boji proti dopingu v športe. Kvôli tomuto problému vynechal Kreuziger Tour de France, no v rámci tréningu sa pripravoval na preteky Okolo Španielska a dúfal, že jeho problém sa čoskoro vyrieši. Po zamietnutom odvolaní sa však na prestížnej Vuelte nepredstaví. 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!