Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2014 16:10 | Šport | Hokej

Šťastný dokázal to, čo manažér Sýkora nezvládol za celý rok: Šatan a Chára v jednom tíme!

Množstvo slovenských a amerických hokejových legiend si už v najbližších dňoch uctí pamiatku tragicky zosnulého Pavla Demitru.

Všetci nastúpia proti sebe na troch rôznych štadiónoch v rámci charitatívnych exhibícií, ktorých benefičný charakter má pomôcť k rozvoju mladých talentov. Na ľade sa tak predstavia veteráni niekoľkých generácií St. Louis Blues ako aj v súčasnosti elitný výber slovenských hokejistov.

S myšlienkou na uctenie si pamiatky tragicky zosnulého Pavla Demitru prišli jeho bývalí spoluhráči zo zámorskej NHL. "Návrh prišiel od chlapcov zo St. Louis. Poverili ma zorganizovať túto vec na Slovensku. Bolo to náročné, ale rozhodli sme sa, že do toho pôjdeme. Chceme si uctiť Paľa dôstojným spôsobom a hodným jeho mena," uviedol na úvod za organizátorov Peter Šťastný.

Hviezdne hokejové predstavenia prinesú so sebou aj mnoho zaujímavostí. Všetci hráči nastúpia so svojimi obľúbenými číslami, navyše viacerí aj s kapitánskym "céčkom" na drese. V jednom tíme sa takto spoločne predstavia aj Miroslav Šatan a Zdeno Chára.

Šťastnému sa tak za pár dní podarilo to, čo pred olympiádou aj po nej označil kráľovsky platený generálny manžér reprezentácie a SZĽH Otto Sýkora za nemožné...

Celé podujatie bude mať benefičný charakter a jeho hlavným cieľom bude podpora mladých hokejových talentov.

"Všetky výdavky máme vykryté a vyzbierané prostriedky z každého predaného lístka pôjdu na podporu mládeže. Najväčšiu čiastku zinkasuje Základná škola Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom, ktorej súčasťou sú hokejové triedy. Máme navyše prísľub hokejových výstrojov pre 100 mladých hokejistov. Už teraz vieme, že projekt bude úspešný. Od nás závisí len to, do akej miery," dodal Šťastný.

 

Ako prví si bývalé aj súčasné hokejové legendy budú môcť vychutnať diváci v Poprade, kde v stredu štartuje celé podujatie. O dva dni neskôr sa výprava presunie do Trenčína a v sobotu bude hostiť tretí exhibičný duel bratislavská Slovnaft aréna. "Ľudia uvidia niečo, čo ešte nevideli. Všetko robíme preto, aby akcia bola na úrovni. Bude mať taký rozmer a charakter, aký si meno a osobnosť Paľa Demitru zaslúži. Kohokoľvek sme oslovili, nikto nezaváhal ani na sekundu. To si veľmi vážime," dodal člen organizačného výboru Marián Bezák.

V drese St. Louis Alumni sa tak predstavia veteráni zámorského klubu, ktorí v minulosti hrávali s Demitrom v jednom tíme alebo sa s ním poznali. Na Slovensko by mali všetci spoločne priletieť v utorok ráno. "Máme informácie, že celá výprava v pondelok odletela zo St. Louis. Získali sme súhlas veľkého množstva elitných hráčov zo 70-tych, 80-tych či 90-tych rokov, ale aj zo súčasnosti. Oslovili sme teda aj mladších hráčov a zvýšili pestrosť celého výberu," ozrejmil Šťastný.

Následne predstavil aj zloženie Slovak Stars: "Bude tu šanca vidieť prvý útok z kedysi slávneho "dream teamu" slovenskej reprezentácie. Ja nastúpim v jednom útoku s bratom Antonom a Petrom Bondrom. Všetko nasvedčuje tomu, že by sme mohli dať dokopy aj celú formáciu s obrancami Jergušom Bačom a Miroslavom Marcinkom. K dispozícii ale budú aj súčasní skvelí hokejisti ako Ľubomír Višňovský, Zdeno Chára či Richard Lintner a z útočníkov aj Miro Šatan, Braňo Jánoš, Arne Kroták, Marián Gáborík či mnohí ďalší. V hre je ešte aj účasť českého útočníka Petra Nedvěda."

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Cez víkend sa posúva čas o hodinu dozadu.
Najbližšie dni budú zaujímavé: Uhádnete, aké významné udalosti si pripomenieme? Prvý termín si radšej zapíšte
(ilustračné foto)
Tieto výživové doplnky zabíjajú! Farmaceutická spoločnosť ich stiahla z predaja
Čo hovoria naše hokejové legendy na úspech Slafkovského?
Foto
Slafkovský je rekordérom Canadiens: Pred MS má formu ako hrom! Čo na to naše hokejové legendy?
(ilustračné foto)
Z väznice ušiel obávaný šéf gangu: Nastala vzbura! Úrady hlásia novinky
V Thajsku si dopraje chutné jedlo.
Foto
Pri pohľade na Czoborovú VYVALÍTE oči: Zora, nepreháňaš to už? Veď je z nej... Uff
(ilustračné foto).
Myslia si Slováci, že NATO prispieva k našej bezpečnosti? Aha, čo ukázali výsledky prieskumu
Peter Pellegrini (Hlas)
Aktualizované
Peter Pellegrini rozhodol: Zvolá mimoriadnu schôdzu k odstrelu medveďov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Bojový dron
Ukrajinská armáda hlási úspech! Rusi budú zúriť: Aha, čo sa podarilo
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolf Schuster spomína na vstup Slovenska do NATO: Museli sme si to zaslúžiť!
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd