Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2024 00:00 | PR články
PR článok

Veľká noc pri mori? Jednoznačne skvelý nápad!

Čo by ste povedali na veľkonočné sviatky pri mori? Nemusíte letieť ďaleko, zbaľte celú vašu rodinu aj s vašimi najmenšími do auta a vydajte sa k nášmu najbližšiemu moru - na Istriu, kam sa dostanete pohodlne po diaľnici za približne 5 hodín.

Vaše deti si užijú tradičné hľadanie veľkonočných vajíčok v parku a bohatý program a vy si môžete vychutnať kulinárske špeciality, ktorými je Istria preslávená.

Chorvátske aj slovinské pobrežie

Na výber máte chorvátsku časť Istrie v okolí Umagu, Novigradu, či mesta Poreč alebo slovinské pobrežné mestá Portorož a Piran. Pohybovať sa medzi oboma krajinami môžete bez problémov, a to vďaka vstupu Chorvátska do schengenskej zóny. Od minulého roka môžete v Chorvátsku dokonca platiť eurom a tak už nemusíte ani hľadať zmenárne, kde vám zamenia peniaze.

Otvoriť galériu

Hľadanie veľkonočných vajíčok

Pri spoznávaní pobrežia Jadranu určite neprehliadnite zátoku v slovinskej Portoroži a navštívte ikonický hotel Kempinski Palace Portorož. „K hotelu patrí 100-ročný park, ktorý je považovaný za prírodné dedičstvo Slovinska. Je prístupný ubytovaným hosťom aj verejnosti a na veľkonočnú nedeľu tu tradične usporiadame hľadanie vajíčok, ktoré si najviac užijú naši najmenší hostia,“ hovorí Željko Stašević, generálny manažér hotelov Kempinski Palace Portorož a Kempinski Hotela Adriatic v chorvátskej Savudriji. Dodáva, že v parku si môžu hostia na jarnom slnku pod vysokými storočnými stromami dopriať napríklad aj prvý piknik.

Otvoriť galériu
Veľkonočný program.
Zdroj: Kempinski Hotel Adriatic

Slovenská stopa na Istrii

Na svoje si tu počas Veľkej noci prídu aj gurmáni, ktorí radi ochutnávajú lokálne kulinárske špeciality. Istria je preslávená svojim olivovým olejom, hľuzovkami, kvalitnými a chutnými vínami a tiež soľou. „Všetky tieto lokálne špeciality využívame v jedlách, ktoré pripravujeme pre našich hostí. Určite poteším slovenských hostí, keď poviem, že súčasťou veľkonočných bufetov, ako aj slávnostnej veľkonočnej večere, bude údená šunka, ale tiež pestrý výber sladkého pečiva a koláčov,“ hovorí Slovák Tomáš Chilý, ktorý je šéfkuchárom a vedie tímy reštaurácií v oboch hoteloch Kempinski na Istrii. „V Portoroži, v krásnej historickej sále Crystal Hall, servírujeme veľkonočnú večeru formou slávnostného bufetu a hostia si večer môžu vychutnať aj živú hudbu v Palace Clube,“ približuje veľkonočný program Tomáš Chilý.

Otvoriť galériu

Veľká noc v krajine zázrakov

V hoteli siete Kempinski v chorvátskej Savudriji bude mať Veľká noc špeciálnu tému a vaši najmenší budú môcť ísť po stopách zajaca, podobne ako Alica v krajine zázrakov. „Pre deti pripravujeme čajové popoludnie, maľovanie vajíčok, aj ich hľadanie v záhrade. Kým si rodičia oddýchnu pri drinku v lobby, pre deti sú pripravené hry inšpirované svetom zázrakov,“ hovorí Željko Stašević a dodáva, že špeciálnou súčasťou veľkonočného programu bude aj výstava ručne vyrábanej istrijskej keramiky Marinski Heartmades.

Aj v chorvátskej Savudriji pripraví šéfkuchár pre veľkonočných hostí menu z istrijských plodov mora a tiež špeciálnu nedeľnú slávnostnú večeru plnú lokálnych špecialít a dezertov. „Hostia by nemali odísť z Istrie bez ochutnania hľuzoviek, ktorými je táto oblasť preslávená. Používajú sa naozaj do všetkého, dokonca aj do zmrzliny, či tiramisu,“ dodáva Tomáš Chilý.

Otvoriť galériu

Golf aj bicykle

Slováci poznajú Istriu aj vďaka golfu. Jarné mesiace sú na tento šport ako stvorené. V chorvátskej Savudriji nájdete 18-jamkové golfové ihrisko, ktoré na nachádza len pár minút chôdze od Kempinski Hotela Adriatic. Pozdĺž pobrežia Istrie vedie tiež známa historická cyklotrasa Parenzana, ktorá spája tri krajiny – Taliansko, Slovinsko a Chorvátsko. Kedysi starú železničnú trať premenili po jej nevyužívaní na cyklotrasu. „Vďaka trase Parenzana môžete spoznávať istrijské pobrežie v Slovinsku, napríklad mestečko Piran alebo prírodný park Strunjan, ako aj chorvátske vnútrozemie. Bicykle si ani nemusíte priniesť so sebou, radi vám ich v našich hoteloch zapožičiame, a to dospelým, aj deťom,“ hovorí Željko Stašević.

Otvoriť galériu

Prechádzka alebo oddych v spa

Istrijské pobrežie ponúka veľa možností na prechádzku popri mori, ktorá je príjemná aj počas jarných mesiacov. Kým teploty na Slovensku môžu byť ešte dosť nízke, pri mori bývajú koncom marca a začiatkom apríla aj okolo 20 stupňov Celzia. K tomu morský vánok, nadýchať sa morského vzduchu a pre otužilcov aj príležitosť si namočiť ruky či nohy do morskej vody.

Pre tých menej otužilých je možnosťou oddych v miestnych spa. Tie ponúkajú aj hotely Kempinski Palace a Kempinski Hotel Adriatic. V jarných mesiacoch môžu hostia využiť vnútorné bazény, sauny a Luxury Spa, kde si môžu dopriať masáže a procedúry v spojení s lokálnymi ingredienciami. Takými je napríklad čokoládová masáž, ktorú si môžu hostia dopriať aj so svojimi deťmi.

Otvoriť galériu
Ikonický hotel.
Zdroj: Kempinski Hotel Adriatic

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite