Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pavol Rusko otvorene: Ako prišiel o milióny za predaj Markízy!?

Okolo Ruskovcov je stále rušno. Kedysi vlastnili a ovládali televíziu Markíza, Pavol Rusko bol ministrom hospodárstva, ich honosnú megavilu poznalo celé Slovensko.

Časy sa zmenili. Od rozvodu v roku 2011 s manželkou Vierou (48) bola na ich majetky uvalená exekúcia a zhoršili sa aj ich vzájomné vzťahy. A v pozadí sa vynára postava českého „podnikateľa“ Davida Dočekala (37).

Hoci je kauza stará už osem rokov, Pavol Rusko pri mene Davida Dočekala takmer vypení. Kedysi českého finančníka a exmanžela moderátorky Anety Pariškovej považoval za priateľa. Chodili spolu na dovolenky, trávili voľný čas... Bývalý televízny magnát mu dôveroval až do takej miery, že mu zveril časť svojich peňazí.

 

Milióny fuč

Stalo sa to ešte v roku 2006 a na vtedajšie pomery išlo o horibilnú sumu 3,5 milióna dolárov, čo pri vtedajšom kurze predstavovalo takmer 120 miliónov korún!

„Tie peniaze som Dočekalovi požičal. Mal ich investovať a zisk, ktorý by prevyšoval úročenie, mal byť jeho,“ vysvetľuje Rusko. O pôžičke podľa neho, samozrejme, spísali aj zmluvu. „Lenže Dočekal moje peniaze spreneveril a na súde potom štyri roky tvrdil, že som mu tie peniaze daroval, hoci to nemohol preukázať.“ Rusko nemal rukolapný dôkaz, že mu milióny iba požičal. Ich zmluva totiž zmizla. „Jednoducho mi ju ukradol! Vtedy som mal dlhodobé vážne zdravotné problémy s platničkami, mal som veľké bolesti a takmer som nevstával z postele. Práve Dočekal, ako môj priateľ, sa o mňa asi mesiac staral. Vedel, kde zmluva je. Bolo to najhoršie obdobie v mojom živote, ktoré on sprosto zneužil....“ opisuje.

Rozsudok

Nasledovali súdne ťahanice. Na súde v Prahe vystupovala ako svedkyňa aj Aneta Parišková, ktorú medzitým Dočekal stihol zanechať aj s malým synom jej osudu. Parišková vypovedala, že si vypočula, „že Rusko Dočekalovi peniaze dožičí, teda dopraje“. Odvtedy o svojom problematickom exmanželovi nechce vôbec hovoriť a očividne je rada, že túto kapitolu nadobro uzavrela.

„Čo ma mrzí, že Aneta vypovedala v môj neprospech, ale súd videl, že neexistoval žiaden doklad o tom, že by som Dočekalovi peniaze daroval, ani že by som niekedy prejavil takú vôľu,“ tvrdí Rusko, ktorému dal súd nakoniec za pravdu. Ale peniaze od Dočekala stále nemá. „To súdne rozhodnutie mi dnes vôbec nepomôže, lebo Dočekala niet. A s najväčšou pravdepodobnosťou už nie sú ani peniaze, ktoré už starostlivo niekam odpratal... On to mal podľa mňa celé premyslené, ako sa ku mne a k našim peniazom dostať. Bol to najväčší podvodník, akého som kedy v živote stretol.“

Ako domino

Mohlo však 3,5 milióna dolárov ohroziť financie muža, ktorý v roku 2006 za niekoľkonásobne vyššiu sumu predal svoj podiel v Markíze? „Táto kauza bola dôvodom mojich neskorších finančných problémov. Skrátka, keď vám zo štruktúry biznisu zrazu zmizne taký obrovský balík peňazí, tak sa problémy kopia ako domino. Mnohé projekty, ktoré sme predfinancovali, skolabovali a priniesli ďalšie straty. Dočekal mi spôsobil obrovské problémy. Vidím to tak, že on len konal v súlade so svojím zlodejským charakterom a ja neuvážene a nezmyselne dôverčivo. Môžem si za to sám a nesiem všetky dôsledky...“

Drsná pravda

Jedným z nich sú aj súčasné vzťahy s exmanželkou Vierou. „Nemyslím si však, že rozpad rodiny bol spôsobený finančnými ťažkosťami a Dočekalom. Mali sme osobné problémy...“ oponuje Rusko.

Viera Rusková odhalila pred týždňom v Novom Čase Nedeľa zákulisie rodinných sporov. Začiatkom júla sa presťahovala spolu s deťmi Líviou (18) a Paľkom (10) z Bratislavy do Turčianskeho Petra. O dom v Stupave, kde bývali po rozvode, prišli v exekúcii. Nový život začali v horskej dedine pri Martine, kde Rusková vlastní veľký dom. V rozhovore okrem iného uviedla, že jej exmanžel nemá s deťmi práve najlepší vzťah.

„Ani neviem, či vie, že jeho dcéra zmaturovala,“ povedala s tým, že Lívia otca na svoju nedávnu stužkovú ani nepozvala. „Lívinka sa s ním nestretáva už tri roky... Paľko sa s otcom sem-tam stretával, keď sme žili v Bratislave.“ Podľa nej Rusko navyše občas mešká i s platením alimentov na deti.

Vzťahy s deťmi

„Stále sa snažím platiť nadštandardne vysoké výživné, na ktorom sme sa dohodli pri rozvode. Áno, niekedy možno pár týždňov meškám, nie vždy sa v tejto dobe podarí v biznise všetko tak, ako si naplánujete. Aj po tom, ako nás Dočekal okradol, chodili obe deti do anglickej školy, strávili dva roky v Španielsku, snažil som sa podporovať najmä to, aby ovládali cudzie jazyky – v tomto smere dostali oveľa viac ako mnohí ich rovesníci,“ reaguje Rusko.

Ja som si nekupoval drahé jachty, ani nemíňal po kasínach a postaral som sa o deti najlepšie, ako som mohol a vedel. Odmietam však posudzovať starostlivosť rodiča o dieťa len množstvom peňazí, ktoré mu zabezpečí. Desí ma predstava, ak sa ktorékoľvek dieťa má pozerať na rodiča s kalkuláciou typu: Ak zaplatí viac, budem ho mať radšej. To je potom lepšie o láske v rodine ani nehovoriť,“ pokračuje.

Verím, že s Paľkom si udržím dobrý vzťah, ktorý máme a budem si ho naďalej brávať po prázdninách k sebe. A Lívia, možno, že raz... Žiaľ, teraz o to nestojí, dúfam, že potom nebude neskoro. Stále sa snažím, aby sa naše vzťahy zlepšili. Pre mňa je dôležité, aby som sa pevnejšie postavil na nohy a aby som sa dokázal ešte lepšie postarať o deti,“ dodáva Rusko, ktorý je už dva roky zasnúbený so šéfkou modelingovej agentúry Henrietou Hegerovou (33).

O svojom súčasnom vzťahu veľa nepovie: „Všetko je tak, ako má byť. Život nie je o keby... Pamätáte sa na Solovičovu trilógiu Straty a nálezy? Asi je dôležité, aby vás v živote stretlo oboje. Potom si viete veci viac vážiť a v mojom prípade sa na tú záverečnú tretinu života aj lepšie pripraviť.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?