Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2014 07:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Streľba pri ukrajinskej hranici: Mŕtvy prevádzač († 46) bol jeden z najnebezpečnejších!

Neďaleko slovensko - ukrajinskej hranice v sobotu polícia postrelila Ukrajinca Ivana Ivanoviča I. († 46), ktorý zraneniu podľahol!

Neďaleko slovensko- ukrajinskej hranice medzi dedina Nová Sedlica a Zboj (okres Snina) v sobotu nadránom hraničný policajt postrelil muža, ktorý zraneniu podľahol. 

Polícia pohyb skupiny s ozbrojeným mužom monitorovala od piatku večera. Hliadka hraničnej polície v blízkosti slovensko - ukrajinskej hranice okolo tretej hodiny ráno snažila aj varovným výstrelom do vzduchu zastaviť muža podozrivého z prevádzačstva, ktorý kráčal po ceste so skupinou ilegálnych migrantov z Vietnamu. Strhla sa prestrelka a podozrivého z prevádzačstva guľka vystrelená z policajnej zbrane zasiahla. Ukrajinec Ivan Ivanovič V. († 46) zraneniu podľahol. Podľa polície je tento muž podozrivý, že v blízkosti hranice už strieľal na našich policajtov.

O incidente popoludní informoval minister vnútra Róber Kaliňák. "Išlo o veľmi nebezpečného páchateľa, ktorý ohrozil aj ilegálnych migrantov," uviedol šéf vnútra.

Streľba na policajta pri hranici pred rokom

 

Streľba, ktorá sa odohrala koncom júla 2013 v katastri obce Zboj (okres Snina) približne osem kilometrov od slovensko-ukrajinskej hranice a dva kilometre od slovensko-poľskej hranice. Na podpráporčíka, ktorý bol v teréne v blízkosti Veľkého Bukovca vystrelil päť rán jeden z dvojice mužov, ktorých sa policajt snažil zastaviť. Náš policajt smerom k mužom najskôr vystrelil jeden varovný výstrel a potom štyri. Neznámi muži sa však stratili v lese. Slovenskí policajti neskôr identifikovali podozrivých Ukrajincov a prípad odstúpili ukrajinským orgánom. 

Jeden z najnebezpečnejších

O podrobnostiach zásahu informoval minister vnútra Robert Kaliňák. Akcia smerovala proti prevádzačovi, ktorého aktivity boli monitorované už dlhší čas. Muž, ktorý podľa ministra nepochybne v minulosti prešiel výcvikom v ozbrojených silách, už pred rokom bez vyzvania strieľal na slovenskú policajnú hliadku. Vtedy sa mu podarilo ujsť naspäť na územie Ukrajiny. Jeho prítomnosť na hranici v piatok (1. 8.) večer okolo ôsmej hodiny zachytila policajná fotopasca a neskôr aj ďalšie technické zariadenia. Na Slovensko sa pokúsil previesť piatich občanov z Vietnamu.

Slovenská polícia vďaka záberom z terénu monitorovala pohyb skupiny. Mobilná zásahová jednotka Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach sa pripravila na zásah na mieste, kde to bolo pre ňu najviac výhodné. K stretu došlo medzi obcou Nová Sedlica a Zboj v okrese Snina o tretej hodine nadránom. „Napriek opakovaným výzvam a varovným výstrelom nereagoval a ohrozoval so zbraňou tak prevádzané osoby, ako aj policajnú hliadku,“ opísal incident minister. Pri následnej streľbe bol prevádzač poranený. „Bola mu poskytnutá prvá pomoc, ale aj napriek tomu zraneniam na mieste podľahol,“ uviedol Kaliňák. Nikto z policajnej hliadky, ani prevádzaní Vietnamci neboli zranení.

O udalosti rokuje slovenská strana so zástupcami ukrajinského ministerstva vnútra a ukrajinskej pohraničnej stráže. Podobné incidenty nie je možné na slovensko-ukrajinskej hranici vylúčiť ani do budúcnosti, povedal rezortný šéf. „Nie je to jediná skupina, u ktorej sme zaznamenali, že sa lepšie vyzbrojila,“ vysvetlil.

Dolapený prevádzač bol považovaný za jedného z najnebezpečnejších. Počas dnešnej noci bol vyzbrojený dvojhlavňovou brokovnicou, ktorá mala skrátenú hlaveň a pažbu. „Má mimoriadny rozptyl a je mimoriadne nebezpečná, pretože zasahuje veľmi široký cieľ,“ priblížil Kaliňák.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu