Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2014 10:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Pápež sa s odvolaným arcibiskupom stále nestretol: Kde skončil Bezákov list?!

Odvolaný arcibiskup Róbert Bezák (54) ani viac ako mesiac od krátkeho stretnutia s pápežom Františkom nepozná termín osobnej schôdzky.

Hlave katolíckej cirkvi odovzdal na konci júna list, v ktorom mu objasnil situáciu, ktorá nastala po jeho odchode z trnavskej arcidiecézy. Napriek pápežovmu prísľubu, že s ním všetko preberie osobne, dodnes netuší, kedy sa s ním opäť uvidí. Bezák navštívil Vatikán spolu s ďalšími biskupmi počas generálnej audiencie po tom, čo pápežovi posielal viacero listov cez oficiálne kanály. Ani na jeden totiž nedostal žiadnu relevantnú odpoveď.

Pápež František vedel, že som nateraz v talianskom kláštore. Ako som ho mohol zažiť teraz aj osobne, vidím, že sa úprimne zaujíma o ľudí a ich osudy. A cítil som, že aj o ten môj. Mám preto silnú nádej, že z mimoriadneho stretnutia bude i riadne,“ povedal po stretnutí Be­zák. Zdá sa však, že stretnúť sa s pápežom medzi štyrmi očami nebude jednoduché. Ďalší list, ktorý mu tentoraz bývalý arcibiskup odovzdal priamo do rúk, sa zatiaľ stále nedočkal reakcie.

Pápež ho pritom priamo pred ním podal svojmu sekretárovi s pomerne jasnými pokynmi. Toto mi dajte priamo na stôl, povedal František. Či však list reálne skončil na pápežovom stole, nevedno. „Nemám žiadne bližšie informácie, ktoré by som vám vedel poskytnúť,“ dozvedeli sme sa od hovorcu Vatikánu Frederica Lombardiho. Apoštolská nunciatúra na Slovensku na naše otázky nereagovala a bližšie sa ku svojej kauze nechcel vyjadrovať ani samotný Bezák.

 

Ten už vtedy tvrdil, že pokiaľ k stretnutiu medzi štyrmi očami nedôjde, nebude nič hovoriť. Jeho situácia spred mesiaca sa zjavne nezmenila. Bolo povedané i napísané, že ,Bezák má zachovať mlčanie‘. Mlčanie stále platí. Nechcem ho porušiť ani v prípade, že sa niektorí ľudia z akéhokoľvek dôvodu zaujímajú o mňa a moju kauzu,“ vyjadril sa včera Bezák pre Nový Čas.

Niekoľko listov sa už záhadne stratilo

Odvolaný arcibiskup posielal v minulosti už množstvo listov pápežovi Františkovi, ale aj Benediktovi XVI., ktorý ho pred dvomi rokmi odvolal. Posielal ich cez kardinálov a ľudí, ktorí sú hlave cirkvi blízki. No ani jeden sa k Františkovi nedostal. Vyšlo to na povrch pri audiencii minulý mesiac. „Toto je prvý list, ktorý som od vás dostal,“ povedal pápež Bezákovi.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Slafkovský má životnú formu! Čo na jeho fazónu hovorí šéf zväzu Šatan?
Ilustračné foto
Pred sviatkami je na cestách rušno: Polícia hlási prvé nehody! Vodiči, dbajte na opatrnosť
jadrová elektráreň
V USA sa chystá niečo veľké: Bude to prvýkrát v histórii! Čo je za tým?
(ilustračné foto)
S veľkonočnými sviatkami sa otvára aj otázka ekológie: TIPY, ako sa dá oslavovať šetrne! Pozor na bežné chyby
Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila pri príležitosti 20. výročia vstupu SR do Severoatlantickej aliancie Styčný tím pre integráciu síl NATO
AktualizovanéFoto
Slovensko je členom NATO už 20 rokov: Čaputová otvorene prehovorila! Bol vstup do aliancie dobrý krok?
Foto
Český tréner je hitom internetu: Pripomenul legendárneho Standu Řezáča!
Markíza tentoraz stavila na Luciu a Viktora.
Foto
Tajný plán Vinczeho na únik z Markízy? Láka ho úplne iné práca! Aha, čo o nej prezradil
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin to konečne povedal: Zaútočí Rusko na NATO? Jednoznačná odpoveď
Europarlament. (ilustr. foto)
Boj o kreslo v europarlamente nepozná hranice: Kandidáti vyťahujú citlivú kauzu! Právnik rodiny reaguje
Polícia vyšetruje virálne video, na ktorom brat zabíja svoju sestru.
Brutálne VIDEO: Brat zabil svoju sestru, rodina sa prizerala! Z detailov mrazí
Cez víkend sa posúva čas o hodinu dozadu.
Najbližšie dni budú zaujímavé: Uhádnete, aké významné udalosti si pripomenieme? Prvý termín si radšej zapíšte
(ilustračné foto)
Tieto výživové doplnky zabíjajú! Farmaceutická spoločnosť ich stiahla z predaja