Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.07.2014 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Deň po urážke českého prezidenta: Paľo, naštval si aj starostov!

Tak tomu sa hovorí dvojitý zásah! Paľo Habera (52) si za posmešky na adresu českého prezidenta Miloša Zemana (69) zlizol tvrdú kritiku!

Spevák totiž jeho outfity prirovnal k módnemu štýlu starostov z východného Slovenska. Týmto vyjadrením sa nielenže takmer postaral o diplomatický škandál, ale nazúril aj samotné hlavy východoslovenských dedín! Tí drzému spevákovi odkazujú: Ak si frajer, pomôž nám!

Obávaný porotcovský kat sa pustil do prezidenta Zemana a jeho manželky Ivany na hudobnom festivale v Česku. Obliekajú sa ako prostoduchí východoslovenskí obyvatelia z tamojších slumov,“ mal podľa denníka Mladá Fronta Dnes vykrikovať priamo na pódiu. Nahneval tým jedného z návštevníkov, ktorý sa sťažoval Prezidentskej kancelárii. „Cudzinec, ktorý je na návšteve našej krajiny, hovorí z pódia jeho obyvateľom za jeho peniaze neúctivé a pohŕdavé ,bláboly,“ vyhlásil na jeho adresu.

Keď Nový Čas oslovil samotného Haberu, ten zrazu zmenil svoje slová, ktorými však pre zmenu tentoraz dourážal starostov z východného Slovenska. „Hocijaký starosta z východoslovenskej obce je oblečený ako český prezident. Mal by si najať módneho poradcu,“ zaperlil nanovo spevák. A kým od českého prezidenta Paľovi odkázali, aby sa radšej venoval hudbe a nie módnej polícii, starostovia boli ešte nekompromisnejší.

Urazil nás

Hlavy obcí, z ktorých si spevák robil posmešky, totiž vo svojich dedinách nechávajú za sebou veľký kus každodennej roboty a neváhajú si vyhrnúť rukávy pre dobrú vec. Ťažké časy a komplikované situácie, ktoré musia denne riešiť sú určite zďaleka vzdialené problémom, ktoré rieši samotná spevácka hviezda.

Habera si však nikdy servítku pred ústa nedával, o čom národ presvedčil už počas speváckych súťaží, kde zasadol ako porotca. Paľove slová, ktoré starostom adresoval, však nezostali bez odozvy a všetci nad nimi len krútili hlavami. Ak to myslel ironicky, aj nás to uráža," priznal starosta Gabriel Parti z obce Hrušov v okrese Rožňava. Nový Čas opäť oslovil aj samotného Haberu, ten však tentoraz až do uzávierky neodpovedal.

Gabriel Parti (starosta Hrušova, okr. Rožňava)

„Ak sa obliekame ako prezident, zrejme je to v poriadku. Ak to však myslel ironicky, aj nás to uráža. Máme úplne iné starosti ako on. Vlani nám vietor zobral strechu na dome smútku a poisťovňa nás ukrátila až o 5 000 eur. Ak je ale pán Habera taký frajer, rád mu pošlem číslo účtu, aby prispel našej obci. Inak sme zrekonštruovali obecnú pálenicu a snažíme sa dať do poriadku aj cesty.

Roman König (starosta Úhornej, okr. Gelnica)

„Starosta aj na východe sa oblieka podľa situácie. Vie byť v slušnom, či sviatočnom, no aj dnes som v pracovnom, pretože robím v teréne. V rámci svojich finančných možností sa však aj my dokážeme vhodne ošatiť. Mojou prvoradou povinnosťou je však pomáhať Úhorčanom - opravili sme strechu na kultúrnom dome, plánujeme vymeniť okná a lepšia sa nám aj cesty. V našej obci však žije len 140 ľudí.“

Miroslav Fečko (starosta obce Bžany, okr. Stropkov)

„Výrok pána Haberu je detinský aj dedinský zároveň. Obyvatelia nás nehodnotia podľa oblečenia, ale podľa toho, čo dokážeme vytvoriť s minimálnymi rozpočtami. Rád by som ho videl, ako likviduje čiernu skládku v najnovšom obleku z módneho salónu. Pán Habera by s takýmito rečami, z ktorých cítiť pohŕdanie poctivou robotou, nemohol pracovať s bežnými ľuďmi.“


Kiska by nemal mlčať

Slová pána Haberu považujem za nešťastné, ale náš prezident Andrej Kiska mohol zaujať stanovisko. Jeho rozhodnutie nevyjadriť sa k prestrelke medzi Zemanom a Haberom zrejme súvisí ešte stále s jeho neistotou v rečníckej otázke a podiel na tom majú aj ľudia z jeho poradného aparátu. Je pravda, že prezident sa musí podriadiť pravidlám protokolu a musí byť adekvátne upravený.

Keď pán Zeman prišiel napríklad na krst Masarykovho potoka z chalupy v papučiach a kockovanej košeli, predviedol, že nevzdáva dostatočnú úctu aktu, na ktorý ho pozvali. V protokole platí najmä sivá a modrá farba. Ak mal pán prezident na promóciách svojej dcéry oranžovo-čiernu kravatu, tak taká sa absolútne nesmie používať rovnako ako zelená a biela farba. Myslím si, že sa správa rovnako ako Ivan Gašparovič, ktorý takisto nedbal na protokol.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Originálne tvarovaná karoséria s dvojfarebným lakom priťahuje pozornosť.
Foto
Mazda MX-30 R-EV: Haniť či chváliť? Takto v skutočnosti funguje!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!
Ryunosuke Omori brutálne vypol svojho súpera!
Takúto rýchlosť ste ešte nevideli: Japonský bojovník brutálnym KO ohúril celý svet!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Silný náraz usmrtil dôchodcu.
Predsviatočný večer v znamení tragédie: Vodič zrazil starčeka († 76) na bicykli
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa