Utorok 19. 3.
Jozef
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2014 07:24 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Unikli mrazivé výsledky Bartošovej († 48) pitvy a opis jej tela: Je jasné, prečo na pohrebe nesmeli otvárať rakvu

Áno, dnes sú to presne tri mesiace, čo Iveta Bartošová († 48) spáchala samovraždu skokom pod vlak!

"Pitva preukázala, že Bartošová bola pod vplyvom tlmiacich liekov - z radu benzodiazepínov, ktoré užívajú pacienti na depresie," prezradil Blesku tajný zdroj, ktorý je dobre oboznámený s výsledkami vyšetrovania, ktoré polícia tri mesiace po smrti speváčky úzkostlivo tají.

Iveta teda ani mamičke Svatave Bartošovej (74) nepriznala, že berie veľmi silné a voľne nepredajné lieky proti úzkostiam... "Ešte ma bolí v krku..." povedala podvečer matke v poslednom rozhovore. "Ja som nechcela antibiotiká. Ja som ich brala veľa, kvôli tým zubom... nechcela som ďalšie," očividne klamala matke a na otázku, či berie vitamíny len zamrmlala: "... zázvor, biozinok, také tablety... "

 

Len čo vtedy, v pondelok 28. apríla večer, zavesila, asi sa znova poriadne opila. Aj o tom totiž správa patológa hovorila: "V krvi zomrelej sa našlo aj menšie množstvo alkoholu - 0,38 promile - vyzeralo to na zvyškový alkohol, aký býva v krvi nájdený po bujarom nočnom večierku," prezradil tajný zdroj. Ten tiež potvrdil, čo sa vedelo - speváčka zomrela 29. apríla 2014 o 11:29 hod v koľajisku na zranenia nezlučiteľné so životom. Smrť bola okamžitá.

 

Tvár v hroznom stave

Až teraz unikli aj tajné informácie o tom, ako telo speváčky po samovražde skutočne vyzeralo. "Čiastočne mala zdeformovanú tvár. Preto nebolo pozostalým odporúčané, aby sa rakva otvárala pri pohrebe. Pohľad na tvár by mohol pozostalým spôsobiť traumu," prezradil českému Aha! tajný zdroj, ktorý je dobre oboznámený so speváčkinou pitevnou správou. Je teda jasné, prečo bola speváčkina rakva z patológie prevezená do pohrebného ústavu zapečatená a nebola na pohrebe odkrytá.

Hlava ale nebola jediná časť tela, ktorá bola po fatálnej zrážke s vlakom zdeformovaná. "Ďalej mala amputované prsty na dolných končatinách. Ostatné časti tela neboli stretom s vlakovou súpravou nijako zvlášť poškodené. Jednalo sa len o pomliaždeniny a odreniny," prezradil zdroj, ktorý tak potvrdil aj výpoveď jedného z ľudí na mieste samovraždy.

"Kvôli nervovému zrúteniu manžela Josefa Rychtářa museli o identifikáciu požiadať syna Jána. Ten na mieste potvrdil, že sa jedná o Ivetu Bartošovú, a to podľa fotografie z miesta nehody. Mal ju rozoznať podľa jazvy na bruchu a podľa rúk," dodal zdroj. Absolútnu istotu, že ide o Bartošovú, museli teda preukázať až testy DNA.

Prečo trvá vyšetrovanie tak dlho?

Polícia si ale s oficiálnym vyjadrením o ukončení vyšetrovania smrti speváčky dáva na čas. "Vyšetrovanie stále prebieha, je nutné preveriť množstvo indícií, ktoré s prípadom súvisia," povedala Aha! pražská policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

A aj keď sa vyšetrovanie ťahá už 3 mesiace, podľa bývalého elitného kriminalistu Josefa Douchu nejde o nič výnimočné. "Vyšetrovanie môže trvať aj takto dlho. Napríklad ak boli vyžiadané nejaké posudky, môže sa čakať na ich spracovanie. Ide o mediálne veľmi sledovanú kauzu a polícia určite počíta s tým, že akýkoľvek záver vyšetrovania bude podrobený kritike. Treba s úplnou istotou preukázať, že nehralo rolu zavinenie ďalšou osobou," vysvetlil.

Čo sú benzodiazepíny?

Ide o látku, ktorá je obsiahnutá v liekoch na úzkosť, nespavosť a abstinenčné príznaky. Ich dlhodobé užívanie je kontroverzné vzhľadom na obavy ohľadom psychologických i telesných účinkov. Pri ich vysadení sa dostavujú aj abstinenčné príznaky. Tiež sa bežne zneužívajú ako drogy a často sa berú v kombinácii s inými drogami. 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Putin si zaistil prezidentské kreslo na ďalších šesť rokov
Foto
Z Putina sa opäť stal šéf Kremľa: Vrúcne gratulácie z Číny! Desivé, kto každý je na jeho strane
30,4 km. Ide o výšku, pri ktorej sa balón vznáša nad zemským povrchom.
Foto
Večera vo vesmíre pre vyvolených: Michelinské pochúťky a pohľad na našu Zem! Závratná cena za lístok
Predlohou bol elektrický pickup Elona Muska.
Mobil, ktorý priláka všetky pohľady: Imidžovka pre zberateľov! Inšpiráciou je Muskov tátoš
(ilustračné foto)
Bratislavčania, pozor: Na známej ulici začnú stavebné práce, opravy potrvajú niekoľko mesiacov
Nemecký minister obrany Boris Pistorius (vpravo) na zasadnutí parlamentu v Berlíne.
Poľsko a Nemecko aktivujú tankovú koalíciu: Preberajú zodpovednosť za sily rýchlej reakcie
Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona počas tlačovej konferencie v Senci.
Foto
Veľké komplikácie na repre zraze: TOTO vyšetrenie poslalo domov 4 hráčov!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Biely dom potvrdil to, čím sa chválil Izrael: Smrť vysokopostaveného vodcu Hamasu
Vladimir Putin oslavuje ďalšie víťazstvo v prezidentských voľbách.
Pravda o prezidentských voľbách v Rusku odhalená: Týmto sa Putin rozhodne nebude chváliť
Neprišlo im zvláštne, že sú na pláži sami.
Foto
Na prvý pohľad nevinná fotka, no turistov vyšla draho: Za to, čo si dovolili na pláži, im hrozí vysoká pokuta!
Vladimir Putin (druhý sprava) sa zúčastňuje na koncerte pri príležitosti svojho víťazstva v prezidentských voľbách a 10. výročia anexie Krymu Ruskom na Červenom námestí v Moskve v Rusku spolu s protikadidátmi vo voľbách, vľavo Vladislav Davankov, druhý zľava Leonid Sluckij a vpravo Nikolaj Charitonov.
Putin a jeho protikandidáti na jednom pódiu: Jasný dôkaz o tom, ako to s voľbami v Rusku bolo
Zľava Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Skvelá správa: Slovensku môže na MS v Česku pomôcť aj TÁTO zámorská posila!
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka počas tlačového vyhásenia na tému Podanie prezidentky na Ústavný súd SR.
Úrad špeciálnej prokuratúry prešiel zmenami: Bolo konanie Žilinku v súlade so zákonom?