Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2014 21:56 | Šport | Šport mix

Saganove záverečné slová po úspešnej Tour: Aké pocity sa zračili v tvári mladého Slováka?

V tvári cyklistu Petra Sagana sa po dojazde Tour de France v Paríži zračila veľká radosť i úľava.

Tretíkrát v rade získal na najslávnejších etapových pretekoch sveta zelený dres víťaza bodovacej súťaže, čo sa doteraz podarilo iba Erikovi Zabelovi. Radosť zo zisku zeleného dresu prejavil aj pred fanúšikmi. Na námestí Concorde, kde bol zaparkovaný tímový autobus tímu Cannondale, čakali na Slováka desiatky podporovateľov z celého sveta. Po čestnom kole po Elyzejských poliach im predviedol niekoľko exhibičných kúskov na bicykli, za čo si vyslúžil aplauz.

Kým v minulých rokoch prikrášlil zisk zeleného dresu etapovými víťazstvami, tentoraz sa mu to nepodarilo. Z 21 etáp skončil jedenásťkrát v najlepšej deviatke, čo je výborná bilancia. Štyrikrát preťal cieľovú pásku na druhom mieste, v 7. etape prehral s Talianom Matteom Trentinom len veľmi tesne. Napriek tomu je 24-ročný jazdec Cannondalu spokojný, keďže získal zelený dres.

"Cítim sa veľmi dobre. Teším sa, že som priviezol zelený dres až do cieľa v Paríži. Teraz je už po všetkom, takže sú to super pocity. Na Tour de France chodím s cieľom získať zelený dres, čo sa mi podarilo. Som rád, že som mohol dokončiť Tour bez vážnejšieho zranenia. Nemám dôvod byť nespokojný," hodnotil Peter Sagan, ktorý už zabudol na všetky trápenia na 101. ročníku. Tohtosezónna Tour bola zvláštna, cyklisti vrátane Sagana sa nevyhli mnohým pádom. "Najťažší deň? Ani neviem, ktorý to bol," lovil v pamäti a pridal, že najťažší boj o zelený dres bol z troch pokusov ten vlaňajší.

 

Po skončení Tour de France mal ešte množstvo povinností, okrem ceremoniálu absolvoval čestné kolo po Elyzejských poliach, počas ktorého sa zastavil aj pri najbližších, nechýbali rozhovory pre médiá. Oslavovať začal až na tímovej večeri, ktorá sa tentoraz konala na slávnom parížskom bulvári. Veľa času na oddych však nebude mať. Už najbližšiu sobotu sa postaví na štart pretekov World Tour v San Sebastiáne a potom príde na rad aj ďalšie podujatie Grand Tour Vuelta a Espaňa. "Tú beriem predovšetkým ako prípravu na majstrovstvá sveta. Verím, že stihnem po nich dovolenku i oddych," uviedol Sagan.

Do cieľa Tour de France ho prišli podporiť otec Ľubomír, priateľka Katarína i celá jej rodina. Blízkym sa veľmi počas pretekov nestíhal venovať. "Na najbližších si vždy nájdem aspoň trocha času, s tými ďalšími je to horšie. Aj teraz pri čestnom kole som ich zahliadol na Elyzejských poliach, tak som sa pri nich zastavil," uviedol Žilinčan. 

Na Slovensko tak skoro Sagan nepríde, možno až po sezóne v októbri alebo novembri. Podporu z domova však vníma počas všetkých svojich pretekov. V nedeľu mu v Paríži držali palce aj členovia fanklubu z východu Slovenska. "Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu. Som rád, že aj takto môžem prezentovať Slovensko. Bez povzbudzovania fanúšikov by som asi nedokázal veci, ktoré robím. Všetkým ďakujem," odkázal svojim priaznivcom Peter Sagan.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!