Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2014 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zvonček zvoní, elektrina funguje, iba tam zrejme nikto nebýva: Pekný rodinný dom ukrýva temné tajomstvo

Pekný rodinný dom v Chocholnej-Velčiciach pri Trenčíne ukrýva temné tajomstvo. Ani jednému z dvoch manželských párov, ktoré ho vlastnili, šťastie nepriniesol.

Prví majitelia sa rozviedli pred jeho dokončením, manželstvo druhých sa skončilo obvinením Evy (33) z plánovania vraždy manžela Ľudovíta (32). Eva dnes čaká na súd aj na pôrod prvého bábätka vo väzbe, jej manžel sa už do Chocholnej nevracia. Teraz je dom údajne opäť na predaj! Dom číslo 730 nemá na zvončeku menovku. Zvonček však zvoní, elektrina funguje, iba v dome zrejme nikto nebýva. Podľa susedov Evy a Ľudovíta je možné, že už je predaný, nového majiteľa však zatiaľ nik z nich nevidel.

Ľudo tu bol pred pár týždňami a spomínal, že by dom rád predal, ale či tak už spravil, nevieme,“ povedal jeden zo susedov. V aktuálnom výpise z katastra nehnuteľností je stále majiteľom Ľudovít a jeho manželka Eva. Pri zmienke o dome ľudia zosmutnejú. „Je to nešťastný dom. Začali ho stavať manželia, taký pekný pár to bol, a potom odrazu akoby uťal. Ich vzťah stroskotal, dom ani nedostavali a odišli. Dlhšie bol na predaj, potom si ho kúpil Ľudovít,“ povedal obyvateľ obce.

Dom istý čas vlastnil iba Ľudovít, neskôr sa k nemu prisťahovala Eva a stala sa jeho spoluvlastníčkou. Ľudia nechápu, čo sa medzi nimi mohlo stať. Ju sme v obci nevídali. Podnikala s kvetmi, bola stále preč alebo iba v dome. Veci na obecný úrad chodil vybavovať on. Veľký fešák, dobre sa s ním komunikovalo,“ prezradili nám na obecnom úrade. Ľudovít má právnické vzdelanie, podľa ľudí však zrejme pracuje u vojska.

 

Robí niekde u ozbrojených zložiek, ale tá jeho práca je asi strašne tajná, lebo nikdy o nej nehovoril,“ povedali nám ľudia. Tí doteraz neveria tomu, že by Eva chcela skutočne manžela zavraždiť. Mali všetky predpoklady na to, aby boli spolu v tom dome šťastní, aby mali deti, pekný život. To, čo sa im stalo, nám je všetkým veľmi ľúto,“ povedal starosta obce Ľubomír Škriečka.

Polícia: plánovala vraždu manžela!

Eva pochádza z moravskej obce Strání. S Ľudovítom sa spoznala v cukrárni. V tom čase bol ženatý. Podľa polície si Eva u kamaráta Martina objednala za 50-tisíc eur vraždu manžela. Ten však všetko oznámil polícii. O život malo ísť podľa polície aj Martinovi, ktorého sa chcela zbaviť tiež. Ľudia verzii o vražednom pláne Evy neveria.

Aj jej rodina tvrdí, že bola mimoriadne úspešná v podnikaní a verzia o tom, že chcela manžela odstrániť kvôli získaniu jeho majetku neobstojí. Eva až po zadržaní políciou zistila, že je tehotná. Do pôrodu jej zostávajú dva mesiace, a ak ju uznajú za vinnú, hrozí jej až doživotie. To, s kým čaká bábätko, nie je známe.

Bábätko jej vezmú

Ak väzba obvinenej tehotnej ženy nebola zrušená, spravidla šesť týždňov pred pôrodom sa umiestni do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, v ktorej sa jej zabezpečí potrebná zdravotná starostlivosť a spostredkuje sa jej pôrod vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne,“ povedal Adrián Baláž zo Zboru väzenskej a justičnej stráže. Pri komplikáciách by rodila v najbližšej nemocnici. Hospitalizovaná zostane, pokiaľ lekár usúdi, že je to nutné. Tam bude aj s bábätkom. Po jej prepustení a umiestnení naspäť do väzby jej však dieťa vezmú, lebo súčasný zákon neumožňuje obvinenej vykonávať väzbu spoločne s dieťaťom! O ďalšom osude dieťaťa rozhodne súd.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko