Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2014 12:00 | Šport | Hokej

Zedník potešil mnohých slovenských fanúšikov: Richard sa vracia k hokeju!

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Richard Zedník sa vydáva na trénerskú dráhu.

Niekdajší vynikajúci útočník a bronzový medailista z Helsínk 2003, ktorý pred tromi rokmi ukončil hráčsku kariéru, bude asistentom trénera Miroslava Chudého v extraligovom klube HC'05 Banská Bystrica. Informovalo o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.

Tridsaťosemročný Zedník priznal, že po ukončení hráčskej kariéry po MS 2011 v Bratislave mu hokej začal časom chýbať. Po debate s prezidentom "baranov" Jurajom Kovalom, ale aj trénerom Chudým a bývalým spoluhráčom Michalom Handzušom, sa rozhodol, že od polovice augusta pribudne do realizačného tímu HC'05. V ňom sa pridá k asistentovi Miroslavovi Hlinkovi.

"Dozrel čas opäť niečo robiť aj v hokeji. Mám malého syna a nechcel by som mu časom vysvetľovať, že nie som už doma na dôchodku," uviedol Zedník pre denník Šport. "Hokej ma stále baví. Pozerám sa naň už z inej strany ako hráčskej a vidím veci na ľade, ktoré by som urobil inak. Som zvedavý, aké to bude v praxi, ale rád by som bol užitočný. Som zároveň rád, že som doma. Nemusím nikde odchádzať mimo Banskej Bystrice, čo je dobré, keďže máme malého syna."
Funkciu začne vykonávať až v auguste, keďže momentálne má doma na prázdninách dcérku Ellu a plne sa jej venuje. Až keď odletí nazad do Ameriky, pridá sa k realizačnému tímu. "Celý život som hral hokej na všetkých úrovniach a chcel by som niekomu začať odovzdávať skúsenosti. Sám som zvedavý, ako to pôjde," vysvetlil svoj krok Zedník.

 

"Už dávnejšie sme si predsavzali dať trénerský priestor osobnostiam slovenského hokeja v našom klube," povedal šéf HC'05 Koval. "Tak dostal u nás pred časom príležitosť Vladimír Országh, nedávno Miroslav Hlinka a najnovšie Richard Zedník. Rišo je dôležitý v realizačnom tíme aj z toho pohľadu, že pre zámorských hokejistov, ktorých budeme mať aj tento rok opäť v našom mužstve, bude autorita. Pre našich mladých zároveň veľký vzor," dodal pre Šport.

Bývalý krídelník s čuchom na góly má na konte 793 zápasov v zámorskej NHL. V dresoch Washingtonu, Montrealu, NY Islanders a Floridy nastrieľal v 745 dueloch základnej časti dokopy 199 gólov a pridal k nim 179 asistencií. Takisto nastupoval jednu sezónu v KHL za Lokomotiv Jaroslavľ. V drese materskej Banskej Bystrice si naposledy zahral hokej na jeseň 2010. V národnom tíme odohral celkovo 66 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov, štartoval na štyroch svetových šampionátoch (2001, 2003, 2005, 2011), dvoch Svetových pohároch (1996, 2004) a dvoch zimných olympijských hrách (2006, 2010).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!