Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zbytočná smrť známeho trubkára († 40): Rodina nemá na pohreb!

Martin Ďurdina († 40), ktorý náhle zomrel na zlyhanie srdca, mohol podľa slov jeho partnerky Oľgy ešte žiť.

Hoci okamžite zavolala záchranku, otec 13-ročného Jakuba jej zomrel v náručí. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ktoré záchranárov vyslalo k pacientovi, priznalo, že prísluš-ná operátorka počas tiesňového hovoru pochybila. Zlyhanie komunikácie však malo fatálne následky.

Keď začal mať Martin problémy s dýchaním, jeho priateľka okamžite zavolala na tiesňovú linku. Záchranári však prišli na nesprávnu adresu. Nastal komunikačný šum medzi volajúcou a operátorom záchrannej zdravotnej služby, na čo prišlo k zámene čísla domu za číslo poschodia, čo operátorka záchrannej zdravotnej služby pri príjme tiesňového volania uviedla do záznamu omylom, priznal vedúci riadiaceho a monitorovacieho strediska Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Ján Čižmárik.

 

Dodal, že posádka sa zdržala na zlej adrese šesť minút a k pacientovi tak prišla po osemnástich minútach po vydaní pokynu na zásah. Bolo však už neskoro. Martin zomrel v Oľginom náručí a záchranári sa ho márne snažili oživiť. „Keď som telefonovala, bola som v strese, lebo som vedela, že zomiera, išlo o čas. Keby prišli skôr, mohol ešte žiť,“ myslí si hudobníkova družka.

„Najprv sa musím porozprávať s Martinovou rodinou, ako a či to budeme riešiť,“ vyjadrila sa. Príslušnú operátorku však trest neminie. „Súčasťou nápravných opatrení budú i sankcie po dôkladnej analýze všetkých dostupných informácií a jednoznačnom preukázaní pochybenia zo strany zodpovedného zamestnanca,“ uviedol Čižmárik.

Skladajú sa na pohreb

Krátko po tom, čo hudobník zomrel, zorganizovala jeho kamarátka Katka Feldeková zbierku na pohreb. Martin bol päť rokov na voľnej nohe, nemal stabilný príjem, a teda ani žiadnu rezervu. Prakticky to, čo zarobil, aj minul. Predtým učil na umeleckej škole, no keďže mali málo žiakov, museli ho prepustiť,“ vysvetľuje priateľka Oľga.

Poslednej rozlúčky s muzikantom sa zúčastnia nielen jeho blízki a priatelia, ale aj známe tváre šoubiznisu. Ďurdina totiž spolupracoval s mnohými zvučnými menami slovenskej hudobnej scény. Na jeseň mal dokonca vyraziť na turné s kapelou Elán. „Veľmi nás mrzí, čo sa stalo. Bol to vynikajúci muzikant, ktorého sme si všetci vážili. Nech mu je zem ľahká a odpočíva v pokoji,“ vyjadril sa Jožo Ráž, ktorý sa na spoluprácu s trubkárom tešil.

Zaskočení ostali aj členovia Polemicu. „Martin bol náš dobrý kamarát. Keď sme nahrávali do pesničiek, ktoré sme chceli urobiť také zvukovo bohatšie, bol vždy prvá voľba, pretože s ním bola radosť robiť. Slzy sa mi tlačia do očí, lebo odišiel skoro, bez rozlúčky a všetkým je nám to veľmi ľúto,“ vyjadril sa Peter „Petko“ Opet z kapely Polemic.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?