Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.07.2014 16:31 | Správy | Domáce správy

Prezident splnil svoj sľub: Ktorých 10 rodín si rozdelilo jeho júnový plat?

Prezident SR Andrej Kiska venoval svoj plat ľuďom v núdzi.

To, že sa týchto peňazí vzdá a prerozdelí ich medzi tých, ktorí bojujú s ťažkým osudom, avizoval ešte počas predvolebnej prezidentskej kampane.
Svoju júnovú čistú mzdu vo výške 5376,30 eura rozdelil medzi desať rodín. Každá z nich tak získala 537,63 eura. Informuje o tom oficiálna internetová stránka prezidenta.

Adresátov vybral na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi - Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine a Dobrý anjel. Takýto postup bude hlava štátu uplatňovať každý mesiac, pričom pomoc od neho dostanú rodiny priamo.

Peniaze získala rodina z Prešovského kraja, v ktorej 32-ročnej matke štyroch detí diagnostikovali karcinóm žalúdka. Manžel momentálne nepracuje, pretože sa stará o domácnosť a deti. Celkový čistý mesačný príjem rodiny je 420 eur.

Ďalej ich dostala matka so štyrmi deťmi z Trenčianskeho kraja, ktorej jedno dieťa štyri roky bojuje s onkologickým ochorením. Matka s deťmi odišla od otca, ten ich finančne nepodporuje. Poberá príspevok na opatrovanie a na skrátený úväzok sa snaží si privyrobiť ako krajčírka.

V rodine z Nitrianskeho kraja má 17-ročný syn pre zhubný nádor odstránených niekoľko orgánov. Otec je invalidný dôchodca, mama pracuje ako učiteľka v materskej škole, momentálne je práceneschopná a poberá nemocenskú dávku.

 

 

Desaťročný chlapec s ťažkou formou detskej mozgovej obrny a ďalšími vážnymi diagnózami z Bratislavského kraja žije so svojou mamou a sestrou v sociálnom byte. Rodičia sú rozvedení, otec pracuje na brigádach a snaží sa rodinu podporovať.

Peniaze pomôžu aj žene z Košického kraja, ktorá žije v sociálnom byte, vplyvom zložitej životnej situácie sa nemohla starať o dieťa a v istom období zostala na ulici. V súčasnosti pracuje na dohodu a syna sa jej podarilo získať späť do starostlivosti.

Ďalšia žena z Bratislavského kraja, ktorá vyrastala v detskom domove, žije v krízovom centre a vychováva dve malé deti. Otec detí, ktorý ju zo spoločného podnájmu vysťahoval, jej finančne nepomáha.

Dvom deťom v rodine z Košického kraja diagnostikovali onkologické ochorenie. Každý z rodičov poberá peňažný príspevok za opatrovanie.

Invalidnej dôchodkyni z Banskobystrického kraja diagnostikovali pred troma rokmi nevyliečiteľnú chorobu. Keďže trikrát týždenne dochádza do vzdialeného mesta na dialýzu, ako aj ďalšie výdavky s tým súvisiace spôsobili, že liečba je pre ňu finančne náročná.

Ženu z Nitrianskeho kraja s onkologickým ochorením opustil manžel a obral ju o majetok. Jej syna prijali na vysokú školu, zrejme však nepôjde študovať, keďže im to situácia nedovoľuje. Zatiaľ pracuje na brigádach.

Aj ďalšia žena z Trenčianskeho kraja, ktorá trpí onkologickým ochorením, je vo veľmi zlej finančnej situácii. Manžel ju týral, je po dopravnej nehode a sama sa stará o tri deti.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Bojový dron
Ukrajinská armáda hlási úspech! Rusi budú zúriť: Aha, čo sa podarilo
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Ilustračné foto
Peklo v domove dôchodcov: Požiar si vyžiadal jednu obeť! Ďalší sa priotrávili
(ilustračné foto)
Ochromená doprava! Tisíce vodičov autobusov vstúpili do štrajku: V metropole zavládol chaos
(ilustračná foto)
Čaká nás druhé kolo volieb: Ministerstvo vnútra zriadilo infolinku! Čo všetko sa tam dozviete?
(ilustračné foto).
Aké sú ceny benzínu a nafty pred Veľkou nocou? Vodiči, na toto sa pripravte!
Lucid skončila v nemocnici s veľkými bolesťami.
Foto
KOMÁR dokaličil známu Slovenku: Vnútorné krvácanie, extrémne BOLESTI a... PREBOHA!
Lujze i Romanke mama nesmierne chýba.
Váš Tip
Kamarátka zavraždenej Janky († 52) sa snaží zabezpečiť jej dcéram dôstojný život: Pomoc zlomeným sirotám!
(ilustračné foto)
Horor v meste! Útočník nožom pobodal ľudí: Hlásia obete aj zranených
Ilustračné foto
Desivý incident vo Svidníku: Muž chcel podpáliť ženu, zapol všetky horáky v kuchyni! Hrôza, čo nasledovalo
Po Evke zostali tri deti a manžel.
Foto
Eva († 35) sa z bábätka tešila len mesiac: Čelná zrážka pripravila rodinu o mamu! Srdcervúce slová známych