Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2014 21:29 | Šport | Futbal

Druhé predkolo Európskej ligy: Trenčín sa v Srbsku o postup triasol

Futbalisti Spartaka Trnava si to v druhom predkole rozdali o postup v Európskej lige s FC Zestafoni. Trenčin vyzval FC Zestafoni.

Trnavčania začali aktívne a rýchlo otvorili skóre. V 4. min po akcii Čonku s Vlaskom ešte stačila gruzínska obrana loptu odvrátiť, ale iba k Schranzovi, ktorý našiel pred bránkou nabiehajúceho nekrytého Janečku - 1:0. Hostia otvorili hru a diváci sa mali na čo pozerať.

Hráči Zestafoni hrozili najmä zo štandardných situácií a hrali na hranici povolenej agresivity. Po polhodine hry sa nepresadil ani na dvakrát pred Pavlovičom domáci Schranz. Domáci dokázali podnikať nebezpečné protiútoky. V 43. min sa dostala zblokovaná vysoká lopta po strele Saba k Janečkovi, ktorý si ju spracoval a z voleja trafil k pravej žrdi bránky Zestafoni - 2:0.

Spartak hral aj v druhom polčase s veľkou chuťou. V 50. min mohol definitívne rozhodnúť Vlasko, ale jeho pätičku vyrazil len s námahou Pavlovič. V 59. min nariadil hlavný arbiter Kalkavan z Turecka pokutový kop, keďže hostia zahrali v šestnástke po rohu rukou. Erik Sabo nedal strelou pod pravé brvno brankárovi žiadnu šancu - 3:0. Trnavčania sa potom stiahli do defenzívy a snažili sa o rýchly prechod do útoku. Domáci zápas už dotiahli bez väčších problémov do víťazného konca.

 

Povedali po zápase:

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Tak takýto zápas sa mi hodnotí veľmi ľahko. Gruzínci majú veľmi dobré mužstvo, ale my sme sa na nich výborne pripravili. Chlapci do bodky splnili taktické pokyny a aj napriek niektorým drobným chybám podali solídny výkon a zaslúžene postúpili. Víťazstvo ma teší, emócie mi zdvíhali niektoré rozhodnutia trojice arbitrov. Mužstvo podalo kolektívny výkon, vyzdvihol by som Joseho Casada, ktorý svojou hrou pútal a bol motorom mužstva."

George Geguchadze, tréner Zestafoni: "Bol to jednostranný zápas, naše mužstvo totálne prepadlo. Dopustili sme sa hrubých chýb, na ktoré sme doplatili. Spartak nám dnes uštedril ofenzívnu lekciu. Futbal hrajú väčšinou muži, samozrejme teraz už aj ženy, ale moji hráči dnes hrali ako baby."

 

Góly: 4. a 43. Janečka, 59. E. Sabo (z pok. kopu), ŽK: 27. Vlasko, 35. Schranz, 53. Janečka, 73. Mikovič - 85. Dolidze, 90.+ Šarikadze, rozhodovali: Kalkavan - Ok, Sesigüzel (všetci Tur.), 2940 divákov

Zostavy:
Trnava: Rusov - Siva, Martin Tóth, Bortel, Čonka - Janečka (73. Ján Chovanec), Casado, E. Sabo, Schranz (76. Špalek) - Vlasko - Mikovič (79. Mikinič)
Zestafoni: B. Pavlovič - Gongadze (72. Grigašvili), Čelidze, R. Dos Santos, Guruli - Dolidze, Kuchijanidze, Šarikadze, Getsadze (53. Panculaja) - Dvali (46. Gvalia), Gelašvili.

Spartak Trnava - FC Zestafoni (Gruz.) 3:0 (2:0)

Futbalisti AS Trenčín síce prehrali v odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA na trávniku Vojvodiny Nový Sad 0:3, ale vďaka domácemu víťazstvu 4:0 postúpili do ďalšej fázy súťaže. V 3. predkole nastúpia Trenčania vo štvrtok 31. júla o 19.00 h na štadióne v Žiline proti anglickému Hull City. Odveta je na programe o týždeň neskôr na Britských ostrovoch.

Trenčín mal v prvom polčase loptu častejšie na kopačkách, vďaka čomu eliminoval aj očakávaný domáci tlak. Postupne však získavala Vojvodina územnú prevahu. V 17. min stratil Kubík loptu v strede poľa, Ivanič dostal ideálnu prihrávku za obranu a otvoril skóre. Volešák potom vychytal domáceho strelca, ktorý mal dobrú príležitosť poslať svoj tím do dvojgólového vedenia.

Trenčania otupili útočné aktivity domácich a snažili sa presadiť pred ich bránkou. Hralo sa väčšinou v strede poľa, kde bol prehustený priestor. V úvode druhého polčasu strieľal v dobrej pozícii Lobotka len do pripraveného Jovaniča. Na opačnej strane trafil exportne spoza šestnástky Alivodič a zvýšil na 2:0.

Domáci ožili a snažili sa o ďalšie zásahy. V 68. min Ivanič po rýchlej akcii našiel prízemnou prihrávkou pomedzi obrancov nabiehajúceho Stojanoviča, ktorý bez problémov skóroval na 3:0. Nový Sad otvoril obranu a snažil sa o štvrtý gól. Trenčianskou oporou bol brankár Volešák. Postupovú poistku AS mohol dať Mondek, ale netrafil loptu v dobrej pozícii pred bránkou.

Hlasy:

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Jediné, čo ma dnes teší je, že sme splnili misiu a postúpili ďalej. Môžeme byť radi, že sa poháre hrajú na dva zápasy. Pre naše mladé mužstvo bola táto odveta veľkou školou. Potvrdilo sa to, na čo sme hráčov pripravovali, že súper na nás vybehne a bude nás chcieť zdolať. Zbytočne sme strácali lopty a púšťali súpera pred bránku. Z našej strany tam nebolo toľko srdiečka, koľko by som si predstavoval a to si musíme s chlapcami vydiskutovať."

Róbert Rybníček, generálny manažér AS Trenčín: "Pre nás sú takéto zápasy fantastickou školou, iba z nich môžeme zbierať skúsenosti. Takto to dopadne, keď sa prispôsobíme výsledku prvého zápasu. Musíme si z odvety zobrať ponaučenie do ďalších súbojov."

Góly: 17. Ivanič, 52. Alivodič, 68. Stojanovič, ŽK: 47. F. Kubík (Trenčín), rozhodovali: Kristoffersen - Sönderby, Bille (všetci Dán.), 2500 divákov 

Zostavy
Nový Sad: Jovanič - Puškarič, Pankov, Pekarič, Nastič - Alivodič, Radoja, Poletanovič, Makarič (66. Grgič) - Ivanič - Stojanovič 
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, Holúbek - Rundič - Lobotka, Mišák (46. Madu Kingsley) - F. Kubík (55. Mondek), Jairo, Moses Simon (80. Hajradinovič) 

FK Vojvodina Nový Sad (Srb.) - AS Trenčín (SR) 3:0 (1:0)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!