Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2014 13:50 | Šport | Hokej

Hokejisti Trenčína odštartovali prípravu: Sezónu začnú aj s majstrom sveta

Nový súťažný ročník extraligy začnú hokejisti Dukly Trenčín pravdepodobne aj s dvojicou skúsených hokejistov.

Ich dres by si mal obliecť Richard Lintner a Branko Radivojevič. Trenčania sa po dovolenkách stretli prvýkrát v pondelok a v úvode nasledujúceho týždňa začnú s prípravou na ľade. Prvý prípravný duel absolvuje Dukla 5. augusta proti Senici, rovnako ako ďalšie stretnutia pred začiatkom extraligy ho odohrajú hokejisti Trenčína v špeciálnych dresoch s "maskáčovým" motívom.

"Veríme, že to bude spestrenie pre divákov," povedal pre klubový športový manažér Jozef Daňo a ďalej prezradil: "Dohodli sme sa s Brankom Radivojevičom, že keď nebude mať novú zmluvu, začne sezónu v Dukle. V obrane nám určite pomôže v úvode ročníka aj Richard Lintner."

Tridsaťtriročný Radivojevič absolvoval predchádzajúcich šesť sezón v KHL (naposledy Slovan Bratislava), predtým zbieral skúsenosti v zámorskej NHL. O tri roky starší bek Lintner pôsobí v Európe od leta 2003 (naposledy Dinamo Minsk), v minulosti si tiež zahral aj v kanadsko-americkej profilige. Súťažný ročník začína v Trenčíne pravidelne.

 

Pod hradom Matúša Čáka je viacero hráčov na skúške (Lukáš Škrak, Martin Danielčák či Juraj Rožník), mužstvo doplnilo niekoľko hokejistov z trenčianskej juniorky. Hráči Dukly sa pod vedením trénerského tandemu Roman Stantien - Branislav Jánoš pripravujú v domácich podmienkach.

"Chodievame do Záblatia na futbalové ihrisko, využívame priestory zimného štadióna - posilňovňu, schody. Máme bežecké trate popri Váhu. Možností je veľa, takže aj keď je zlé počasie, môžeme trénovať naplno," uviedol Roman Stantien a na margo pripravenosti hráčov pokračoval:

"Nedá sa povedať, že by ma niekto prekvapil. Skôr by som povedal, že niektorí chlapci si myslia, že sú dobre pripravení a opak je pravdou. Zdá sa mi, že nemajú prehľad, čo to znamená byť dobre pripravený v dnešnom vrcholovom hokeji. Mám obavu, že niektorí to už ani nestihnú. Keď 18 rokov robíte niečo na 50 či 70 percent, niekde si uberáte, za dva mesiace to nedobehnete, takto to nefunguje. Trénovali všetci naplno, ale tie nároky musia mať na seba oveľa vyššie. Nesmú sa uspokojiť s tým, že niekde sú a to im stačí. Keď sa chcú porovnávať s tými najlepšími, čaká ich ešte veľa práce, driny, je to dlhá cesta."

Dukla Trenčín začne extraligovú sezónu v piatok 12. septembra, keď na domácom ľade privíta úradujúceho majstra z Košíc.

Káder Dukly Trenčín v príprave:

Brankári: Branislav Konrád, Adam Nagy

Obrancovia: Peter Novajovský, Ondrej Zošiak, Janis Andersons, Lukáš Kozák, Patrik Husák, Marek Ryzák, Miroslav Habšuda, Andrej Hatala, Patrik Palovič (obaja z juniorky), Matúš Holenda (z juniorky - hrať bude za HK Orange 20), Lukáš Škrak, Martin Danielčák (obaja na skúške)

Útočníci: Ondrej Mikula, Róbert Petrovický, Tomáš Komínek, Peter Šišovský, Tibor Melichárek, Vladimír Nemec, Tomáš Lipták, Denis Hudec, Tomáš Daniška, Jakub Šimíček, Patrik Koyš (hrať bude za HK Orange 20), Juraj Rožník (na skúške), Patrik Stantien, Michal Hlinka, Dominik Briestenský, Ján Pardavý ml., Dominik Novák, Filip Buliš, Matúš Záborský (všetci z juniorky)

Tréneri: Roman Stantien, Branislav Jánoš

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Grandparents with grandchildren preparing traditional easter meals, baking cakes and sweets. Passing down family recipes, custom and stories. Concept of family easter holidays.
Koľko míňajú Slováci na veľkonočný nákup? Takýto je rozdiel medzi východom a západom!
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
Šimkovičová po stretnutí s maďarským veľvyslancom: Zhodli sa na súčasnom probléme národnej identity
Hrad Modrý Kameň.
Hrad Modrý Kameň ožije veľkonočnou atmosférou: Zaujímavé aktivity pre návštevníkov!
vojak
Webstránka rozpútala paniku: Nábor vojakov na Ukrajinu? Úrady okamžite zakročili
(ilustračné foto)
Desivá havária pri anektovanom Kryme: Ruské vojenské lietadlo sa zrútilo do mora!
Ruský prezident Vladimir Putin so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.
Úsilie OSN stopol zásah Ruska: Krajiny Západu sa usilujú zaškrtiť Severnú Kóreu, tvrdí veľvyslanec
Maddison twins
Foto
Sexi dvojčatá sa delia úplne o všetko: Dokonca už aj o... Pikantné detaily!
Depressed man at night feeling alone and useless
Ste pripravení na prechod na letný čas? Prieskum hovorí jasne: Tieto problémy sú najčastejšie!
Petra Polnišová
Foto
Polnišová sa postarala poriadny TRAPAS: Veľké sklamanie fanúšikov! Zabudla na svoje predstavenie?
V Bratislave zadržali medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny
Foto
Veľká policajná akcia: V Záhorskej Bystrici zadržali medzinárodne hľadaného občana!
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Nad Ukrajinou sa zaťahujú mraky: Majú teroristický útok v Moskve na svedomí? Toto tvrdí Rusko!
Ďalekonosný raketový systém počas cvičenia (ilustračná fotografia).
USA odklepla veľkú zásielku: Pokročilé raketové systémy sa vyskytnú neďaleko od nás!