Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.07.2014 11:45 | Správy | Politika

Utajovaná nahrávka Matoviča je vonku: Na zázname sa zhovára s Procházkom!

V prvej časti prebieha diskusia o financovaní inzercie v regionálnych Matovičových novinách.

Hlas podobný Procházkovmu vraví Matovičovi, že polovica by mala ísť oficiálne, druhá neoficiálne. Napokon tvrdí, že je ochotný dať mimo účtovníctva až 90 % dohodnutej sumy.

Debata medzi politickými rivalmi otvára aj tému kontroly financovania, ktorá podľa hlasu podobného Procházkovi nie je dostatočná na to, aby niečo odhalila.

Na zázname sa spomína aj celková suma minutá na Procházkovu kampaň. Jemu hlas podobný hovorí najskôr o "šiestich kilách", neskôr sa opraví a celkovú sumu odhadne na 500-tisíc eur, čo je výrazne viac, ako oficiálne zverejnil po skončení kampane.

 

Igor Matovič nám potvrdil, že spomínaná nahrávka je totožná s tou, o ktorej hovoril už pred mesiacom. Zatiaľ vraj netuší ako sa mohla dostať na verejnosť.

Pôvodne Procházka verejne sľúbil, že pôjde pod dohľadom médii na detektor lži, kde svoju pravdu o financovaní kampane obháji. Tvrdil, že pred voľbami minul asi 250-tisíc eur. Igor Matovič sa za účasti Nového Času detektoru zúčastnil. Polygraf pod odborným dohľadom certifikovaného odborníka potvrdil, že o stretnutí neklamal.

Matovič: Zverejnili to bez jeho vedomia

Igor Matovič tvrdí, že niekto bez jeho vedomia zverejnil nahrávku jeho rozhovoru s Radoslavom Procházkom. Matovič tvrdí, že je to nahrávka, ktorú chcel zverejniť až po súhlase generálneho prokurátora, netuší a ani nerieši, ako sa dostala na internet. V rozhovore podľa Matoviča obaja dohadujú podmienky inzercie v Matovičových inzertných novinách pred prezidentskými voľbami. „Celý som ho nachystal ja,“ povedal o materiáli Matovič. So zverejnením však čakal na stanovisko generálneho prokurátora.

Procházka: Je to môj hlas

Líder Siete redaktorovi verejnoprávnej RTVS potvrdil, že na nahrávke je skutočne jeho hlas. "Je to môj vlastný hlas a moje vyjadrenia sú celkom zručne zostrihané," vyjadril sa Radoslav Procházka pre RTVS.

Nahrávkou sa zaoberá prokuratúra

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár vydal už na začiatku júna pokyn, aby prokuátor GP SR preveril medializované informácie v prípade prezidentskej kampane Radoslava Procházku a v tejto súvislosti jeho nahrávky s poslancom Igorom Matovičom, ktorá bola v utorok zverejnená. "Z taktického hľadiska Generálna prokuratúra (GP) SR nebude špecifikovať úkony, ktoré realizuje. Teraz sa pán poslanec Matovič 26. júna obrátil na generálneho prokurátora so žiadosťou o vydanie stanoviska vo veci uplatňovania paragrafu 377 odseku 1 Trestného zákona a o zaslanie vyjadrenia, obsahujúceho jednoznačný právny názor na výklad tohto uvedeného zákonného ustanovenia," odpovedala dnes na otázku TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Ako ďalej zdôraznila, listom poslancovi Matovičovi zo dňa 15. júla bolo oznámené, že ustanovenia paragrafu 4 príslušného odseku Zákona o prokuratúre neumožňujú, aby prokurátor dával výhľadové stanoviská k právnym predpisom iným orgánom a ani nými právnickým a fyzickým osobám.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!