Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Armagedon vo Vincovom lese, ako ste ho ešte nemali šancu vidieť: Žeravá ohnivá škvrna z 56 horiacich áut!

Vodiči, ktorým v nedeľu pred kúpaliskom Vincov les zhoreli autá, parkovali na strnisku na vlastnú zodpovednosť. Oheň celkom zničil alebo značne poškodil 56 automobilov.

Autá na strnisku pred areálom termálneho kúpaliska začali horieť v nedeľu krátko pred 14. hodinou. Hasiči dostali živel úplne pod kontrolu až po vyše dvoch hodinách. Vozidlá zhoreli návštevníkom nielen z blízkeho okolia, ale aj napríklad zo severu Slovenska. „Nikto z nich nás nepožiadal o nejakú pomoc. Všetci si odvoz domov riešili prostredníctvom svojej rodiny či známych,“ uviedol vedúci kúpaliska Rudolf Rátz, ktorý bol návštevníkom k dispozícii do neskorej noci. Ako poznamenal, v nedeľu mali tohtoročný návštevnícky rekord.

Aj preto stálo veľa áut na skosenom poli pred kúpaliskom. „Kapacita nášho parkoviska je okolo 700 miest, lenže často sa stáva, že návštevníci radšej nechajú autá vonku, než by dali 2 € za parkovanie v areáli kúpaliska. Veľmi nás mrzí, že sa niečo také stalo, ale za celú situáciu vinu nenesieme,“ dodal Rátz.

Od nedele sa nezastavili ani vodiči odťahoviek. „Robili sme celú noc,“ prezradil jeden z nich. Ešte v pondelok na obed bolo na mieste 15 zhorených vrakov. Na kúpalisku bola v osudnú nedeľu na maminom aute aj Dominika (21) zo Šúroviec (okr. Trnava). „Prišli sme sa sem okúpať. Ležali sme na deke, keď sme počuli, ako vyhlasujú, že vonku horia autá. Keď sme k tomu nášmu dobehli, už bolo celé v plameňoch a nedalo sa vôbec nič robiť. Bolo to päťročné Suzuki Swift a mamina v ňom mala aj doklady.“ Ak nemali auto havarijne poistené, odškodnenia sa zrejme nedočkajú. Muselo by ísť o úmyselne založený požiar a na peniaze by si mohli nárokovať u usvedčeného páchateľa. „Experti predbežne vylúčili úmyselné konanie. Policajný pes prítomnosť externých horľavín nezistil. Požiar úplne zničil 40 áut a 16 poškodil,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová s tým, že zisťujú majiteľov všetkých poškodených vozidiel.

Lucia Makayová z Generali Poisťovne:

Všetky živelné riziká vrátane požiaru kryje havarijné poistenie. Je dôležité upozorniť, že povinné zmluvné poistenie (PZP) sa vzťahuje len na škody, ktoré spôsobí vodič prevádzkou motorového vozidla inému účastníkovi cestnej premávky. To znamená, že PZP nekryje živelné škody.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?