Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2014 21:34 | Šport | Futbal

2. kolo Fortuna ligy: Žilina deklasovala Košice, v Dunajskej Strede sa diváci gólu nedočkali

Žilina si vysokou výhrou zabezpečila prvé miesto v tabuľke. V Dunajskej strede sa diváci gólu nedočkali.

MŠK Žilina - MFK Košice: 

Domáci otvorili skóre zápasu prakticky z prvej vážnejšej šance, keď sa po Lupčovom rohovom kope v 14. minúte na "päťke" dostal k hlavičke Matej Jelič a brankárovi Tofiloskemu nedal žiadnu šancu. V 27. minúte "šošoni" zahodili azda 120-percentnú gólovku. Mabouka poslal z pravej strany výborný center na vzdialenejšou žrď, Tofiloski loptu nezachytil a úplne voľný Čmelík sám pri žrdi mieril vedľa.

Zakrátko bolo vyrovnané, Oumar Diaby bol na ihrisku iba tri minúty a okamžite sa zapísal do streleckej listiny. Pri "malej domov" Žilinčanov výborne prečítal hru, predskočil Mabouku a v sklze pred Krnáčom usmernil pomalú loptu do siete. V 39. minúte však žlto-zelení zahrali krásny signál pri priamom kope. Lupčo pätičkou posunul loptu Jakubovi Paurovi, tomu sa otvoril strelecký koridor vedľa košického múru a trafil presne - 2:1.

Košičania pohrozili na začiatku druhého dejstva v 49. minúte. Pačinda vyslal z ľavého rohu šestnástky krížnu prízemnú strelu, ktorá iba tesne minula Krnáčovu bránu. V 70. minúte padla lopta na nohu Novákovi, ktorý stal pri pravej žrdi žilinskej brány úplne sám, ale jeho strela z prvej bola katastrofálna. Snáď to myslel ako prihrávku.

O päť minút neskôr to teda vyšlo na druhej strane. Striedajúci William sa pretlačil po ľavej strane, odkiaľ poslal nízku loptu do malého vápna, Tofiloski ju nezachytil a Peter Lupčo z bránkovej čiary už nemohol netrafiť - 3:1. O ďalších päť minút domáci pridali aj štvrtý gól, opäť to bol rohový kop, po ktorom lopta spadla až na nohu Milana Škriniara a ten to zblízka napálil nechytateľne pod brvno. Bol to už tretí gól "šošonov" zo štandardky v tomto zápase. MŠK teda zvíťazil 4:1 a predbežne zaujal prvé miesto v tabuľke. 

 

Hlasy trénerov po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Bol to veľmi dobrý futbal. V prvom polčase to bolo ešte výrazne otvorené napriek tomu, že sme viedli 2:1. Keby Čmelík tesne pred prestávkou využil obrovskú šancu, mohlo to byť o to jednoduchšie. V druhom polčase po góle na 3:1 sme si už zápas užili a dominovali na ihrisku, i keď tesne predtým gólom sme mali šťastie pri veľkej príležitosti Košičanov. Som rád, že chalani tvrdo pracovali a že to dokázali dotiahnuť do víťazného konca."
Radoslav Látal, tréner Košíc: "Gratulujem Žiline k zaslúženému víťazstvo. Dnes sme dostali tri góly zo štandardiek, čiže sme v tejto hernej činnosti absolútne prepadli. Nezvládli sme ani ofenzívne štandardné situácie a to napriek tomu, že sme mali aj výškovú prevahu. V prvom polčase sme možno hrali dobre v strede poľa a dobre sme kombinovali, ale po zmene strán sa to vytratilo."

 

MŠK Žilina - MFK Košice 4:1 (2:1) 

Góly: 14. Jelič, 39. Paur, 75. Lupčo, 81. Škriniar - 29. O. Diaby. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Mihalík - Novák, Viazanko, 1617 divákov

Zostavy a striedania:
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský, Paur (85. Káčer) - Čmelík (62. Guba), Lupčo, Mihalík (74. William) - Jelič 
Košice: Tofiloski - Kavka, Ostojič, Sekulič - Korijkov, Bukata - Viazanko, Skvašík (82. Huk), Pačinda - Haskič (55. Novák), Redžič (26. O. Diaby)

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Trnava:

Pred zápasom si domáci fanúšikovia krásnou choreografiou uctili 110-ročný klub zo Žitného Ostrova. V úvode začali aktívnejšie domáci, hrozili hlavne zo štandardiek, ale neúspešne. V prvých 15-tich minútach sa hral naozaj dobrý zápas, obe mužstvá hrali útočný futbal, bojovalo sa o každú loptu. Do vyložených šancí sa však nikto nedostal. V strede prvého polčasu hra upadla, bojovalo sa medzi šestnástkami. V 23. minúte Janečka prihral prudko do pokutového územia, kde sa k lopte dostal Casado, jeho strelu však brankár Penksa kryl. Prvý polčas sa skončil bez vážnejšej šance. 

Začiatok druhého polčasu bol plný šancí. Najprv v 46. minúte Vlasko vystrelil zo stredového kruhu, vonku stojaci Penksa vytlačil loptu na brvno. Následne z dorážky dvakrát nastrelil Penksu Trnavčan Schranz. O 3 minút neskôr sa rútil na brankára Ujlaky, jeho šancu Rusov chytil, dorážajúci Brašeň však prestrelil prázdnu bránu. Rozruch vyvolala vypadnutá elektrina, dôsledkom čoho nesvietili stožiare na jednom konci štadióna. V 81. minúte dostal za faul druhú žltú kapitán domácich Majerník, ktorý videl následne červenú. Následne odpískaný voľný kop zahral Vlasko, ktorý z 20 metrov nastrelil brvno. V 93. minúte mohol padnúť prvý gól zápasu, hosťujúci Vlasko však zahral rukou, za čo videl žltú kartu. 


 

Hlasy trénerov po zápase:

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Keď som videl, ako nastúpilo hosťujúce mužstvo, vedel som, že nebude hrať tak, ako v posledných zápasoch. My sa stále rozohrávame, aj dnes sme hrali v inej zostave, ako predtým. Kvalita bola na súperovej strane, Trnavčania boli herne lepší. Musím svojich hráčov pochváliť. Doma nesmieme byť spokojní s remízou, ale podľa priebehu zápasu musíme brať aj bod."

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: "Hrali sme v krásnej atmosfére, v takej sa musí hrať hráčom dobre. Máme za sebou ťažké zápasy. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom, mali sme šance na víťazstvo, potvrdili to Vlaska a Schranz. Musíme brať bod, ale mohli sme siahať na tri. Remíza je však spravodlivá."

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Trnava 0:0

Rozhodova: Jaška, ŽK: Straka, Horváth, Majerník, Krišto, Majerník, Antunovič - Schranz, Vlasko, ČK: 81 Majerník (DAC), 4811 divákov

Zostavy a striedania:
DAC: Penksa - Turňa, Struhár, Majerník, Szabó - Krišto, Straka - Brašeň, Horváth (63. Sabler, 89. Kwin), Ujlaky (69. Antunovič) - Jurčo
Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth, Čonka - Sabo (61. Mikovič), Kuzma (46. Vlasko), Casado, Siva, Špalek (73. Chovanec) - Schranz.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva