Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2014 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Pôjde exspoločník Černáka Miloš Kaštan, obvinený z dvoch vrážd, za mreže na 14,5 roka?

Kaštan, exspoločník Černáka, ktorý je obvinený v kauze vrážd Alojza Házyho a Miloša Piliara, uzavrel dohodu s prokurátorom o vine a treste. Má to byť 14,5  roka!

Bývalý spoločník banskobystrického bossa Mikuláša Černáka, Miloš Kaštan, ktorý je obvinený mimo iného z dvoch starých mafiánskych vrážd - Alojza Házyho a Miloša Piliara, uzavrel v tejto súvislosti so špeciálnym prokurátorom dohodu o vine a treste. Výške navrhovaného trestu 14,5 roka  potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Dohodu musí ešte schváliť súd. Kaštan je od februára vo väzbe. "Okresnému súdu Bratislava I bol 14. júla doručený návrh Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR (ÚŠP GP) na schválenie dohody o vine a treste s obvineným M.K. z trestného činu vraždy formou účastníctva. Okresný súd Bratislava I vytýčil termín verejného zasadnutia na 4. augusta," povedal hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Polícii sa podarilo vo februári tohto roku objasniť ďalšiu starú mafiánsku vraždu, a to spomínaného Miloša Piliara z konca 90-tych rokov, keď vyšetrovateľ obvinil štyri osoby z trestného činu vraždy. Spomínaného Miloša Kaštana (45) - bývalého spoločníka Černáka, dlhodobo hľadaného bossa bratislavskej skupiny sýkorovcov Róberta Lališa, alias Kýbla formou účastníctva, Ivana Cuppera (48) a dlhodobo na úteku ďalšieho bossa sýkorovcov Martina Biháriho, alias Rusa formou spolupáchateľstva. Kaštan bol vzatý do väzby a Ivan Cupper je vo väzbe pre inú trestnú činnosť.

Podľa policajných zistení ešte koncom 90. rokov Kaštan inicioval vraždu Miloša Piliara. Na neho bol vydaný zatýkací rozkaz pre násilnú trestnú činnosť a skrýval sa. Kaštan sa obával, že bude kontaktovať políciu a spolupracovať s ňou. Preto sa rozhodol pre jeho vraždu. Sprostredkovane sa nakontaktoval na Lališa, ktorý v tom čase pôsobil na najvyššej riadiacej a koordinačnej úrovni v skupine prezývanej sýkorovci pôsobiacej v Bratislave a západnej časti územia Slovenskej republiky. Podľa polície Róbert Lališ alias Kýbel naplánoval, zorganizoval, rozdelil úlohy a inštruoval ostatných aktérov. Informovalo o tom vo februári policajné prezídium.

Obeti do úst liali chloroform

 

Piiara vylákali z úkrytu pod zámienkou, že ide na nové miesto, kde sa bude ďalej ukrývať a odviezli ho na chatu pri Seneckých jazerách. Tam ho najskôr omámili nápojom, do ktorého mu dali drogy. Potom mu do úst napchali handričku a liali cez ňu chemickú látku chloroform. Keď nejavil známky života, zahrabali ho do vopred pripravenej jamy.

Pozostatky tela boli nájdené koncom júna minulého roka v katastrálnom území Veľkého Grobu. Expertízne skúmanie kostrového nálezu potvrdilo, že ide o poškodeného Piliara. Miloš Kaštan bol okrem tejto vraždy obvinený 3. februára tohto roku aj ako objednávateľ vraždy Alojza Házyho. Ten bol zastrelený tiež koncom 90. rokov. Obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest.

Kaštan je obžalovaný aj na Okresnom súde Bratislava II za to, že istému mužovi mal násilím a pomocou vyhrážok vziať luxusné auto a potom zorganizovať fiktívny predaj vozidla spoluobžalovanej. S ňou sa vraj dohodol, že si naň vezme úver v lízingovej spoločnosti na základe fiktívnych podkladov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti