Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2014 09:00 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Judy Moran: Austrálska matka gangu

Hovorili jej aj „čierna vdova“ či mafiánska matka. Vo vojne gangov v austrálskom Sydney jej zabili oboch mužov aj synov, sama však neváhala dať zabiť svojho nenávideného švagra.

Judy Moranová (69) je v Austrálii žijúcou legendou. O nej a jej rodine dokonca natočili aj úspešný kriminálny seriál (Underbelly), ktorý však média neprivítali s potleskom. Prečo velebiť zločincov a ich štýl života? Pýtali sa novinári. Mali pravdu – Judy a jej rodina boli najznámejšou mafiánskou rodinou v celej Austrálii a ona sama bola známa svojimi blond účesmi, extravagantnými okuliarmi a vdovským outfitom za tisícky dolárov.

Dvaja muži, dvaja synovia

Judy nemala ľahký život. Začala prakticky z nuly, no vďaka tomu, že bola príťažlivá, prepracovala sa na manažérku módneho butiku a tanečnicu v televíznych programoch. Bola však aj chamtivá a klamať vedela, odkedy sa naučila rozprávať, preto sa rýchlo adaptovala v zločineckom prostredí. Jej prvým manželom bol kriminálnik Les Cole, s ktorým mala syna Marka (1965). Les však pil a málo zarábal, preto sa s ním rozviedla a našla si majiteľa bitúnku Lewisa Morana, s ktorým mala syna Jasona (1967). K Lewisovi patril aj jeho mladší brat Des „Tuppence“ Moran, tiež podnikateľ na bitúnku. Celá rodina sa však venovala zločinu – podvodom pri stávkach, lúpežiam a najmä predaju drog vo veľkom. V tomto biznise sa im veľmi darilo, rodina sa váľala v peniazoch a okato to dávala najavo.

Pohreb za pohrebom

Mafiánsky biznis je nebezpečný a prvý v ňom padol bývalý Judin manžel Les Cole, ktorého zastrelili v roku 1982. Táto strata ju príliš nebolela, prišli však horšie časy. V roku 2000 jej zomreli obaja rodičia a zároveň vypukla vojna s konkurenčným gangom. Ten šiel tvrdo na vec a ako prvý padol jej syn Mark (†36), ktorého zastrelili pred vlastným domom. Táto rana ju zrazila na kolená a každý deň chodila na jeho hrob. V roku 2003 v aute zastrelili jej druhého syna Jasona (†35) a rok nato v bare manžela Lewisa Morana (†62). Potom sa podarilo zastreliť šéfa konkurenčného gangu a vypukol mier. Z rodiny zostala živá už len Judy a jej švagor Des „Tuppence“ Moran, ale toho Judy zo srdca nenávidela. Mala pocit, že ju ogabal o milióny dolárov zo spoločného drogového biznisu s jej nebohými synmi a mužom.

Smrť pri káve

 

Chamtivosť zrejme Judy zatemnila rozum. V júni 2009 si najala dvoch vrahov a sama odšoférovala auto ku kaviarni, do ktorej Des „Tuppence“ Moran (†62) chodil na svoju obľúbenú kávu. Zastrelili ho, ona ich odviezla z miesta činu, auto schovala v garáži a pištoľ, náboje a parochne, ktorými sa maskovali v rodinnom trezore. Potom sa vrátila na miesto činu, kde hystericky objímala mŕtvolu a kričala: „Des! Des! Čo ti to spravili!?“ Už na druhý deň ju polícia zatkla a pri prehliadke domu našli všetko, čo skryla. Jeden z vrahov sa rozhodol vypovedať a Judy Moranová si v roku 2011 vypočula rozsudok: 26 rokov za vraždu. Ak všetko pôjde dobre a zdravie jej bude slúžiť, matka mafiánskeho gangu a najlepšie oblečená austrálska vdova vyjde z väzenia vo veku 92 rokov.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali