Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.07.2014 09:40 | Šport | Hokej

Zážitok! Jediný draftovaný Slovák Maximilián Pajpach (18) trénoval týždeň v Colorade

Má za sebou jeden zo svojich najväčších zážitkov! 

Jediný Slovák, ktorý bol tento rok draftovaný tímom NHL, Maximilián Pajpach, strávil uplynulý týždeň v americkom Denveri. Počas tzv. rozvojového kempu si prešiel tvrdými tréningami, testami, školeniami, ale aj zábavnými momentami, ktoré pre neho a ďalších XX účastníkov pripravil tím Colorada Avalanche.

Maximilián exkluzívne pre Nový Čas porozprával o tom, ako vyzeral jeho nabitý týždeň, prostredníctvom ktorého nakukol do sveta najväčších hokejových profesionálov z NHL.

DENNÍK MAXA PAJPACHA

Nedeľa 6. júla - presun autom z Popradu na Schwechat, let cez Washington do Denveru, ubytovanie a spánok po 24 hodinách

Pondelok 7. júla - príchod zvyšku účastníkov, nakupovanie, zoznamovanie, školenie ako komunikovať s médiami

Utorok 8. júla - testy v nemocnici a v tréningovom centre

Streda 9. júla - stretnutia zamerané na výživu a pitný režim, prednáška o spánku, návšteva bejzbalu, individuálne stretnutia s odborníkmi

Štvrtok 10. júla - najťažší tréning v amfiteátri, stretnutie s kapitánom Colorada a policajtmi, bowling, ping pong, individuálne stretnutia s odborníkmi

Piatok 11. júla - celodenný tréning so špeciálnymi jednotkami

Sobota 12. júla - prehliadky s fyzioterauptmi, tréning na suchu, nakupovanie potravín s odborníkmi, plávanie (aj s činkami)

Nedeľa 13. júla - nakupovanie, odlet domov

Pondelok 14. júla - prílet na Schwechat z Denveru cez Frankfurt

 

Maxo, ako mladého 18-ročného odchovanca popradského hokeja prezývajú spoluhráči sa do organizácie Colorada Avalanche dostal cez vstupný draft pred pár týždňami, keď zámorský ´tim po ňom siahol zo 174. miesta. Klub spod Skalistých hôr pripravil pre svoje nové, mladé tváre a niektorých novo podpísaných hráčov špeciálny týždenný kemp.

„Nič podobné som na takej profesionálnej úrovni nezažil. Kombinovali sme tam mnoho vecí, ale ani raz sme neboli na ľade, čo mi chýbalo. Bolo to veľmi prospešné, zažil som aj veľa zábavy. Rozprával som sa s mnohými odborníkmi, ktorí mi dali užitočné rady, ktoré mi pomôžu v kariére,“ prezradil Maximilián pre Nový Čas. 

Makačka po schodoch

Maxo letel po prvýkrát v živote tak dlhú trasu, keď sa najprv v skorých ranných hodinách presunul z rodného Popradu do Viedne, odkiaľ letel viac ako 10 hodín do Washingtonu a napokon po štyroch hodinách skončil v cieľovej stanici v Denveri, aby následne zažil jedny z najtvrdších tréningov vo svojej kariére.

„Jednoznačne najnáročnejší program sme mali v polovici týždňa, keď sme behali po schodoch známeho amfiteátra Red Rocks. Bol to klinec do rakvy. Behali sme hore-dole. Niektorí chalani skoro odpadli, niekto aj zvracal. Bola to riadna pecka,“ povedal Maximilián, ktorý následne v ten istý deň absolvoval stretnutie s kapitánom Avalanche Gabrielom Landeskogom.

„Hovoril nám, ako sa stať profesionálom, spomínal rôzne zážitky a čo mu by sme sa mali vyhýbať. Dve hodiny sme sa s ním rozprávali a bolo to super,“ zaspomínal si mladý Slovák, ktorý nezabudne ani na stretnutia s miestnymi policajtmi, ktorí hráčom dali užitočné rady a oboznámili ich s miestnymi zákonmi. 

Odborníci na všetko

Podstatou rozvojového kempu neboli žiadne cvičenia na ľade, ale oboznámenie mladých hráčov so životom profesionála v NHL a ich testovanie. Mladíci si vypočuli množstvo rád od najrôznejších odborníkov.

„Prvé testy nám robili priamo v nemocničnom centre. Rôzne športové aktivity sme robili v tréningovom centre. Radili nám špecialisti na výživu a pitný režim. Práve mi má klub poslať 15-stranový jedálniček navrhnutý špeciálne pre mňa. Ďalší zo špecialistov nám dve hodiny vysvetľoval dôležitosť spánku pre športovca,“ prezradil Maxo, ktorý so svojimi kolegami absolvoval nielen nespočetné množstvo prednášok, ale aj individuálnych posedení a rad ďalších cvičení vrátane vojenského celodenného výcviku za asistencie amerických špeciálnych jednotiek.

Okrem nenahraditeľnej novej skúsenosti a spomienok si Maximilián z Denveru odniesol aj suveníry na pamiatku, aj keď toho veľa nakupovať nechcel.

„Kupoval som najmä oblečenie, ale nie veľa, pretože som dosť vecí dostal od klubu ako napríklad šiltovky, tašky, tričká a všeličo možné na tréning aj na normálne nosenie. Problémy s nadváhou batožiny som našťastie nemal na rozdiel od kolegu Romana Willa, ktorý dostal od klubu novú výstroj, keďže s organizáciou už má zmluvu,“ uzavrel so smiechom Pajpach, ktorý strávi minimálne ďalšie dva roky vo Fínsku a potom jeho forma ukáže či mu dá Colorado šancu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny