Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2014 08:00 | Šport | Šport mix

Hokejoví fanúšikovia trenčianskej Dukly ako prví otestovali aplikáciu venovanú filmu „38“

Sú s ňou spokojní ! Fanúšikovia hokejovej Dukly Trenčín, domovského klubu Pavla Demitru ako prví testovali a hodnotili mobilnú aplikáciu Pocta 38. Špeciálnu „appku“ s exkluzívnym obsahom vytvorila značka Corgoň, hlavný partner biografického dokumentu „38“ o hokejovej legende Pavlovi Demitrovi. Prostredníctvom aplikácie si fanúšikovia hokeja môžu počas leta pozrieť exkluzívny obsah z nakrúcania filmu ešte pred jeho septembrovou premiérou.

Aplikácia Pocta38 je od začiatku júla bezplatne dostupná všetkým užívateľom mobilných zariadení prostredníctvom App Store alebo Google Play. Pred samotnou premiérou filmu 7. septembra 2014 aplikácia postupne odhalí v krátkych exkluzívnych videách výpovede piatich hokejových hviezd, ktoré sa objavia ako účinkujúci vo filme. Prvou známou tvárou, ktorá vo videu dostupnom len prostredníctvom aplikácie Pocta38 spomína na svojho kamaráta je hviezdny útočník Los Angeles Kings a najlepší strelec play off NHL Marián Gáborík. K exkluzívnemu obsahu sa počas leta fanúšikovia dostanú po zosnímaní loga Pocta38 z letákov umiestnených v 500 vybraných puboch na celom Slovensku.

Corgoň, ktorý aplikáciu vyvinul v spolupráci s tvorcami filmu, sa pred jej uvedením rozhodol otestovať ju s tými, ktorí pri našej hokejovej legende stáli vždy najbližšie – fanúšikovia jeho domáceho klubu Dukla Trenčín. Do pubu Time out na sídlisku JUH ich prišlo asi pätnásť, v dresoch Dukly i tričkách s číslom 38. Ako prví na Slovensku si cez appku pozreli video s odchovancom svojho klubu Mariánom Gáboríkom, ktorý si v ňom zaspomínal na svojho kamaráta. „Vidno, že boli kamaráti. Jeho spomienky sú autentické a rokmi nevybledli. Je výborné, že v aplikácii je ako prvý práve on. Gáboríkovi veľmi prajeme, že aj on víťazstvom Stanley cupu dosiahol veľký úspech, už mal nato vek. Samozrejme, na Demitru nezabudneme, ani keby hokejisti pochádzajúci z Trenčína získali ďalších päť Stanley cupov. Určite si pozriem aj ďalšie videá v appke,“ povedal Peter z Bošáce, ktorý je členom fanklubu už 10 rokov.

Ako hovorí šéf fanklubu Tomáš Baláž, na Demitru nedajú dopustiť a doteraz tlieskajú v 38. minúte každého zápasu. Rovnako tak robili aj na majstrovstvách sveta v Bielorusku, kam sa spoločne vybrali na autobusový zájazd. Pozitívne hodnotenie aplikácie zo strany vedenia fanklubu aj samotných členov teší preto o to viac: „Aplikácia mi pripomenula ako sa na film netrpezlivo teším. Kiež by nikdy nemusel vzniknúť, ale som rada, že nakrútili spomienku na takého skvelého človeka a hokejistu,“ povedala Katarína, ktorá na hokej v Trenčíne chodí vyše 20 rokov. Do svojich mobilov si „appku“ stiahli asi pätnásti členovia fanklubu a so záujmom si prezerali jej obsah.

Bolo naším cieľom, aby si aplikáciu ako prví vyskúšali práve fanúšikovia Dukly, a sme veľmi radi, že sa im exkluzívny obsah páčil. Sme hrdí, že s Corgoňom môžeme aj touto cestou vzdať poctu veľkej osobnosti slovenského hokeja, a vďaka aplikácii unikátny dokument „38“ už dnes priblížiť všetkým fanúšikom,“ hovorí Naďa Kacera, brand manažér značky Corgoň.

Biografický dokument o legende slovenského hokeja bude mať premiéru práve v Trenčíne na smutné tretie výročie tragédie 7. septembra 2014. Na tento deň členovia fanklubu Dukly Trenčín pripravili prostredníctvom verejnej zbierky, na ktorú Corgoň prispel sumou 2000 EUR, aj ďalšiu poctu: „V deň premiéry filmu pripravujeme odhalenie pamätníka Paľa Demitru, ktorý osadíme pred štadiónom. Čakáme na rozhodnutie rodiny a potom sa už sochár pustí do práce,“ dodáva jeden z troch iniciátorov verejnej zbierky a šéf fanklubu Dukly Trenčín Tomáš Baláž.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder