Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.07.2014 12:00 | Správy | Zahraničné správy

Takto dovolenkujú prezidenti: Rybník, sexi baby aj luxusný rezort!

Iný kraj, iný mrav. Zdá sa, že hlavy štátov majú rozdielnu predstavu o tom, akostrávit svoju dovolenku.

Kým náš prezident Andrej Kiska (51) vegetil s rodinou v jednom z najdrahších
rezortov v Dubaji, jeho českému kolegovi Milošovi Zemanovi (69) postačuje aj miestny vidiek. Horúce leto má aj exprezident Francúzska obvinený z korupcie Nicolas Sarkozy (59), ktorý si to rovno z chládku väzenskej cely namieril na pláž francúzskeho letoviska Cap Negre. Ktorej dovolenke by ste dali prednosť vy?

Zemanov štvorboj

To je pohodička! Český prezident Miloš Zeman (69) si aj tento rok vyrazil oddýchnuť k svojmu obľúbenému rybníku na Vysočine uprostred Česka.

Po počiatočných obavách zo silného vetra sa krátko po poludní posadil do známeho žlto-modrého člna a zhruba tri hodiny si užíval vodu a slnko. Tesne predtým sa však stihol posilniť nielen klobásou, ale aj štamperlíkom slivovice.

 

Nedeľné dopoludnie strávil Miloš Zeman medzi priateľmi na stretnutí turistov. V príjemnej spoločnosti neodolal klobáse a bábovke, ktoré následne spláchol pivom či domácou slivovicou. Napriek tomu, že lekári prezidentovi zakázali mastné jedlá a alkohol, ten si z toho ťažkú hlavu nerobil.

„Pán prezident nám slivovicu aj priniesol,“ pochvaľoval si jeden z miestnych. Po výdatnom obede sa Miloš Zeman vybral pádlovať na pokojnú hladinu miestneho rybníka. Na dovolenke bol v tejto oblasti už aj minulý rok. „Ešte si to tu chcem trochu užiť,“ vyhlásil český prezident pre denník Blesk.

V dedinke Nové Veselí ochrankári priviezli dva člny, jeden pre nich a jeden pre hlavu štátu. „Nastavte mi to tým nápisom Challenger (vyzývateľ, pozn. red.) ku mne,“ zavelil Zeman a po kolená vo vode sa snažil za pomoci bodyguardov dostať na palubu. Následne sa oprel do vesiel a vyplával si užiť pokojnú hladinu rozľahlého rybníka.

Z väzby rovno za babami

Sarkozyho zadržala polícia minulý utorok, 15 hodín strávil vo vyšetrovacejväzbe, lebo čelí obvineniam z úplatkárstva, korupcie a marenia vyšetrovania fifinancovania svojej prezidentskej kampane. Úrady ho vinia z toho, že v roku 2007 prijal na kampaň 67 miliónov dolárov od líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího († 77).

Stíhaný je na slobode, ktorú si užíva vo francúzskom letovisku Cap Negre. Z chladného prostredia vyšetrovacej cely sa tak premiestnil rovno na pláž, kde je poriadne horúco. Chvíle mu spríjemňovali atraktívne dievčatá, ktoré sa s ním chceli odfotiť. Jeho bývalá manželka Cecilia (56) sa už v minulosti sťažovala, že je obletovaný ženami, ktoré priťahuje moc.

Telefónne čísla mu dávali dokonca aj v jej prítomnosti. Dnes už veľkou mocou nedisponuje a hrozí mu desať rokov väzenia. Dievčatá si tak chceli vytvoriť možno poslednú fotku so „Sarkym“ ešte na slobode.

Oddych s rodinkou 

Po náročnej kampani si doprial poriadny oddych aj slovenský prezident Andrej Kiska (51). Stihol to ešte pred oficiálnym začiatkom leta, pretože vedel, že po inaugurácii sa tak skoro k odpočinku nedostane.

"V najbližších týždňoch je program prezidenta taký nabitý, že o dovolenke ani neuvažuje,“ povedal Novému Času hovorca Peter Petrus. Svojej manželke Martine (38) a malým deťom Veronike (9) a Viktorovi (5) doprial luxus v podobe dubajského pekelne drahého areálu. Týždňový pobyt v nom sa šplhá k ôsmim tisícom eur

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Cez víkend sa posúva čas o hodinu dozadu.
Najbližšie dni budú zaujímavé: Uhádnete, aké významné udalosti si pripomenieme? Prvý termín si radšej zapíšte
Čo hovoria naše hokejové legendy na úspech Slafkovského?
Foto
Slafkovský je rekordérom Canadiens: Pred MS má formu ako hrom! Čo na to naše hokejové legendy?
V Thajsku si dopraje chutné jedlo.
Foto
Pri pohľade na Czoborovú VYVALÍTE oči: Zora, nepreháňaš to už? Veď je z nej... Uff
(ilustračné foto).
Myslia si Slováci, že NATO prispieva k našej bezpečnosti? Aha, čo ukázali výsledky prieskumu
Peter Pellegrini (Hlas)
Aktualizované
Peter Pellegrini rozhodol: Zvolá mimoriadnu schôdzu k odstrelu medveďov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolf Schuster spomína na vstup Slovenska do NATO: Museli sme si to zaslúžiť!
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd
(ilustračné foto)
Okrem zrážok zasiahlo Slovensko aj niečo iné: Ešte nie je koniec! Takéto počasie nás čaká
(ilustračné foto)
Ochromená doprava! Tisíce vodičov autobusov vstúpili do štrajku: V metropole zavládol chaos
(ilustračná foto)
Čaká nás druhé kolo volieb: Ministerstvo vnútra zriadilo infolinku! Čo všetko sa tam dozviete?