Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.07.2014 18:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kaderníčka zo Slovenska Lucy Žemba: Na súkromnej párty u Lady Gaga

Lucy Žemba (27), pôvodným menom Lucia Žembová, sa narodila na Slovensku, ale od malička žije v Kanade.

Tam sa stala kaderníčkou, a to nie hocijakou. Nedávno vyhrala Majstrovstvá Kanady a USA v účesovej tvorbe a vďaka tomu ju oslovil tím svetoznámej Lady Gaga, aby česala hostí na jej súkromnej párty!

 

Mala len tri roky, keď sa rodičia rozhodli odísť zo Slovenska do Kanady. ,,Dnes žijeme v malom mestečku asi hodinu cesty autom od Toronta,“ opisuje Lucy. Hoci jej babička aj sesternica sú v Trnave vychýrené kaderníčky, ju to nikdy k tomuto remeslu neťahalo. Po skončení školy sa rozhodla, že sa chce vrátiť na Slovensko a skúsiť tu žiť. Zistila však, že doma sa nemá ako realizovať a po pár mesiacoch sa vrátila späť do Kanady. Našla si prácu ako čašníčka a napokon sa predsa rozhodla vyskúšať profesiu kaderníčky. ,,Moja najlepšia kamarátka sa venuje tejto práci a ja som za ňou často chodievala do salónu. Raz sa ma spýtala, či by som to nechcela skúsiť, ale dlho som váhala, lebo sa mi nepozdávalo tráviť celé dni v kaderníctve,“ spomína.


Najťažšie je strihať mužov

Raz sa však išla pozrieť na súťaž v účesovej tvorbe a bolo rozhodnuté. ,,Videla som, ako kaderníčky na pódiu češú, strihajú a tvoria úžasne kreatívne veci. Vždy som si myslela, že táto práca je stereotypná a tu sa ukázalo, že opak je pravdou.“ V Kanade sa môže stať kaderníkom každý, koho táto práca zaujíma, netreba mať na to odbornú strednú školu ako na Slovensku. ,,Učíte sa raz týždenne počas dvoch rokov a tie ostatné dni v týždni pracujete v kaderníctve. Alebo si zvolíte druhú možnosť a študujete každý deň desať mesiacov, ale hneď potom sa musíte zamestnať a odpracovať 2 000 hodín,” vysvetľuje Lucy. Sama si zvolila prvú možnosť. Začínala umývaním hláv a upratovaním, až neskôr sa mohla pustiť do strihania. ,,Najprv som skúšala účesy na umelých hlavách a potom som používala ako pokusných králikov svojich kamarátov,“ smeje sa kaderníčka. Najťažšie vraj pre ňu zo začiatku bolo strihať mužov. ,,Majú kratšie vlasy a vždy to musí byť perfektné, pretože vidieť každú chybičku.“

Majsterka Kanady a USA

Dnes je to už osem rokov, čo sa Lucy venuje kaderníctvu a mladých kaderníkov aj školí, pretože pracuje pre vychýrenú svetovú značku vlasovej kozmetiky. Vďaka tomu sa minulý rok dostala aj na Majstrovstvá Kanady a USA v účesovej tvorbe, ktoré vyhrala. ,,Konali sa v Las Vegas a asi najnáročnejšie bolo zohnať modelku, ktorá má odvahu sadnúť si do kresla a dať si na hlave vytvoriť pomerne šialenú kreáciu. Ide väčšinou o profesionálky, ktoré si za to dajú poriadne zaplatiť,“ hovorí. Práve preto sa tento rok na majstrovstvá sveta neprihlásila. ,,Bola som na dovolenke na Slovensku, a tak som si nestihla modelku nájsť, aj keď sme to prácne skúšali. Tie na budúci rok však rozhodne nevynechám,“ presviedča nás. Účesy, ktoré robí na súťažiach, nikdy nemá premyslené vopred. ,,Inšpirácia príde, až keď vidím modelku.“


Česala pre Lady Gaga

Vďaka víťazstvu na majstrovstvách ju oslovili ľudia z tímu Lady Gaga. ,,Volali mi dva dni pred jej súkromným koncertom, či mám čas, aby som učesala jej tanečníkov. To je ponuka, ktorá sa neodmieta,“ smeje sa Lucy. Odletela do Brooklynu, kde sa mala konať párty pre hŕstku vyvolených. ,,Nemohla som však nikomu povedať, kam idem a čo tam budem robiť a už vôbec nie fotografovať. Po práci som na párty mohla zostať, takže som ju videla. Bola veľmi pekná,“ opisuje kaderníčka.

Keď Lucy práve nepracuje, najradšej cestuje so svojím kanadským manželom Jamiem po svete, alebo spolu chodia na hokejové zápasy tímov, kde hrajú naši úspešní hokejisti. Vždy fandia výlučne v slovenských dresoch. Raz mali veľké šťastie, keď si ich v publiku všimol Paľo Demitra. ,,Sedeli sme dolu, skoro pri ľadovej ploche, zbadal nás a hodil mi puk. Po zápase za nami prišiel so svojou hokejkou a daroval ju manželovi. Bol to nezabudnuteľný zážitok. Jamie si ho potom dal vytetovať na nohu,“ hovorí. Podobne sa zoznámili aj s Jankom Lašákom, ktorého oslovili na ulici a pozvali ho na pivo. ,,Odvtedy si s mužom volajú a párkrát ho aj navštívil.“ Mladí manželia uvažujú, že by si na Slovensku kúpili dom, aby sa mali stále kam vracať, pretože našu krajinu obaja zbožňujú. „Jamie Slovensko miluje, má tu veľa priateľov a pomaly sa učí po slovensky, zatiaľ je to ale veľmi vtipné,“ smeje sa Lucy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!