Britskí odborníci varujú pred umývaním kuracieho mäsa. Počas striekania kvapiek vody sa na nás môže z kuraťa preniesť nebezpečná baktéria, ktorá spôsobuje otravu.
Preto odborníci odporúčajú, aby ľudia mäso pred tepelným spracovaním neumývali. Viac ako dve pätiny kuchárov priznávajú, že umývanie kuracieho mäsa je pre nich súčasťou jeho prípravy, no britská potravinárska komora Food Standards Agency však vyslovene žiada verejnosť, aby umývanie kurčiat prestala praktizovať.
Campilobacter je vo väčšine prípadov zodpovedný za otravu jedlom a mnohokrát je to práve kvôli takto kontaminovanému kuraciemu mäsu. Následkami je bolesť, vracanie či hnačka, avšak u niektorých ľudí môžu byť príznaky aj oveľa vážnejšie. "Campilobacter je veľmi nebezpečná baktéria, ktorá spôsobuje nielen viacero ochorení, ale dokonca aj smrť," uviedla generálna riaditeľka britskej Food Standards Agency.