Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.06.2014 10:30 | Správy | Domáce správy

Člen britskej kráľovskej rodiny prišiel tajne na Slovensko: Čo u nás robil princ Harry?

Princ Harry aj so svojimi kamarátmi a expriateľkou Chelsy Davy strávili uplynulý víkend na Slovensku. Najprv navštívili Bratislavu.

Videli ste Harryho na Slovensku alebo máte akékoľvek informácie ohľadom jeho pobytu? Napíšte nám do redakcie na tip@novycas.sk alebo volajte na 0918 620 001!

Hlavným cieľom však bol kaštieľ v malej obci Belá neďaleko Štúrova. Čo robil člen kráľovskej rodiny v malej slovenskej dedinke? Prišiel na obrovskú svadbu šľachty s modrou krvou. Pobyt princa Harryho potvrdil Novému Času aj Buckinghamský palác. V obci Belá pri Štúrove sa týždne pripravovali na akciu roka - aristokratickú svadbu v kaštieli.

 

Jej scenár a podrobnosti boli do poslednej chvíle prísne utajované. Domáci tušili, že bude stretnutím šľachticov a bohatých svetových podnikateľov, svoju dcéru totiž vydávala grófka Ilona von Krockow, ktorá má na Slovensku korene. Ona a jej manžel, majiteľ súkromnej európskej banky, sú zároveň majiteľmi kaštieľa v Belej, a hoci majú nehnuteľnosti prakticky v celej Európe, spravili si zo zámočku rodinné sídlo a hotel.

Nikto však nečakal, že sa medzi hosťami obrovskej udalosti objaví aj známa tvár z britskej kráľovskej rodiny, princ Harry. „Boli sme veľmi prekvapení, keď sme ho zbadali, ale okamžite sme vedeli, že je to on,“ dozvedeli sme sa v dedine. „Videli sme ho, žiaľ, len chvíľku, prešiel sa pred kaštieľom a potom zmizol vnútri,“ ľutujú domáci.

Prečo ho pozvali?

Dcéra grófky Ilony si brala za muža francúzskeho podnikateľa s diamantmi Alexandra Mavrosa. Firma jeho rodiny je známa najmä v Británii, dodávajú totiž šperky kráľovskej rodine. A pýši sa nimi najmä manželka princa Williama, Kate.

V roku 2008 bola dokonca ambasádorkou úspešnej spoločnosti. „Mavros sa s Harrym dobre pozná, páčil sa mu výlet na Slovensko, tak vzal aj svoju expriateľku Chelsy,“ povedal náš zdroj. Podľa neho nemal princ žiadne hviezdne maniere a do spoločnosti bez problémov zapadol.

Priletel bežnou linkou

Novému Času sa podarilo zistiť, že princ Harry s kamarátmi priletel na bratislavské letisko minulý štvrtok. Potom s partiou pochodil po hlavnom meste a špeciálny luxusný autobus ich odviezol do kaštieľa. V Belej zostali až do nedele. „Išla som s ním v lietadle,“ pochválila sa naša čitateľka.

„Bolo okolo neho pár ochrankárov a kamaráti, dobre sa zabávali, ale inak sa správal ako bežný cestujúci,“ dozvedeli sme sa. Správu o pobyte Harryho a Chelsy na Slovensku včera večer potvrdili aj britské denníky The Sun a Daily Mail.

Kde si užíval Harry

Výnimočný hotel v obci Belá neďaleko Štúrova je považovaný za najromantickejší nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Predtým, než sa z neho stal 5-hviezdičkový hotel, prestavali ho z chátrajúceho kaštieľa.

1732 v tomto roku ho dal Ján Trsťanský postaviť. Po emigrácií v roku 1945 majiteľa Juraja Ullmana, bývalého guvernéra rakúsko-uhorskej banky objekt obsadili sovietski vojaci. Kaštieľ prežil vojny, požiare a skončil zničený. V roku 1990 ho vyhlásili za kultúrnu pamiatku.

Návrat grófky

Záujem o reštitúciu prejavila barónka Alžbeta, dcéra Juraja Ullmana, či skôr jej dcéra Ilona. Nepodarilo sa im preukázať, že sú oprávnenými osobami, kaštieľ v roku 2000 kúpili.

7 rokov rekonštrukcie Grófka Ilona a jej mažel Mathias von Krockow sa pustili do rekonštrukcie, ktorá trvala sedem rokov. V súčasnosti je kaštieľ okrem luxusného hotela aj rodinným sídlom Krockowcov.

Apartmán za 350 €

Kaštieľ má k dispozícii salóniky, haly aj konferenčné sály. Nechýba 43 izieb a apartmánov. Ich cena sa pohybuje od 90 do 350 € za izbu a noc. Počas svadby, na ktorej sa princ Harry zúčastnil, však pre všetkých nestačili.

Pre slávnych

Hotel si obľúbili aj slávne osobnosti a svetoví politici. Naposledy tu bola ubytovaná popová skupina Boney M.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Polícia vyšetruje virálne video, na ktorom brat zabíja svoju sestru.
Brutálne VIDEO: Brat zabil svoju sestru, rodina sa prizerala! Z detailov mrazí
(ilustračné foto)
Tieto výživové doplnky zabíjajú! Farmaceutická spoločnosť ich stiahla z predaja
(ilustračné foto)
Z väznice ušiel obávaný šéf gangu: Nastala vzbura! Úrady hlásia novinky
V Thajsku si dopraje chutné jedlo.
Foto
Pri pohľade na Czoborovú VYVALÍTE oči: Zora, nepreháňaš to už? Veď je z nej... Uff
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Bojový dron
Ukrajinská armáda hlási úspech! Rusi budú zúriť: Aha, čo sa podarilo
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd
(ilustračné foto)
Okrem zrážok zasiahlo Slovensko aj niečo iné: Ešte nie je koniec! Takéto počasie nás čaká
Ilustračné foto
Peklo v domove dôchodcov: Požiar si vyžiadal jednu obeť! Ďalší sa priotrávili
(ilustračné foto)
Ochromená doprava! Tisíce vodičov autobusov vstúpili do štrajku: V metropole zavládol chaos
(ilustračná foto)
Čaká nás druhé kolo volieb: Ministerstvo vnútra zriadilo infolinku! Čo všetko sa tam dozviete?