Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.06.2014 00:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nový šéf Jojky Marcel Grega otvorene o Ďurianovej: Marianna, toto ťa nepoteší!

Marcel Grega nastúpil na post generálneho riaditeľa TV JOJ v marci, iba pár hodín potom, ako odišiel jeho predchodca František Borovský.

Ten tesne predtým do televízie zlanáril Vila Rozborila, Paľa Bruchalu a Mariannu Ďurianovú. Zatiaľ čo prví dvaja už v Jojke zarezávajú, o Marianne je ticho. Prečo jej sľúbený flek padol? Aj na to sme sa spýtali nového riaditeľa Jojky.

 

Čo ste za tie tri mesiace vo funkcii generálneho riaditeľa zistili? Aké zmeny plánujete?

Mojou misiou nebolo dramaticky meniť kormidlo našich televízií na jar alebo na leto. Ani sa to nedá. Program pripravujeme minimálne pol roka alebo aj rok dopredu, čiže to, čo vysielame teraz, bolo naplánované ešte vlani. Od môjho nástupu som sa zoznamoval s celým televíznym kolosom, špeciálne s programom a so samotným procesom jeho tvorby a dlhodobého plánovania. Ako televízia sme si vymedzili strategické úlohy na jeseň 2014 a na roky 2015 a 2016 a stali sme sa súčasťou tímu, ktorý pripravuje novelu autorského zákona. Takisto sme urobili zmeny v aktuálnom vysielaní, vďaka ktorým sa nám dvíha sledovanosť a zastavili sme vulgarizmy a relácie, ktoré nie sú vhodné pre rodinného diváka.

Myslíte šou ako Farmár hľadá ženu, Bučkovci či VyVolení?

Áno, napríklad aj takéto šou. V ich stvárnení sme sa vzdialili od predpísanej licencie. V iných krajinách je Farmár hľadá ženu romantický formát o láske.

Vulgárne relácie ste stopli z nejakého vášho vnútorného pocitu, alebo aj píplmetre ukazovali, že diváci už o ne nemajú záujem?

Rozhodovali sme sa na základe klesajúcej sledovanosti a na základe výsledkov našich prieskumov, v ktorých nám respondenti posledné tri roky dávali najavo, že nechcú reality show, pri ktorých by sa museli hanbiť za ľudí, ktorí tam účin­kujú.

Ako teda vidíte TV JOJ?

TV JOJ je televíziou pre univerzálneho diváka, je to rodinná stanica. Boli by sme veľmi radi, keby sa ľuďom pri mene JOJ vybavili pozitívne asociácie tak, ako to bolo v priebehu posledných troch-štyroch rokov. Sme moderná televízia, ktorá vždy určovala trendy na slovenskom televíznom trhu. Pokiaľ ide o naše ďalšie stanice, PLUS je určená pre mužov alebo aj ženy, ktoré majú rady akčné, detektívne alebo dokumentárne filmy. WAU bola od začiatku koncipovaná ako ženská stanica.

Bude podľa vás pre vašu televíziu náročné zbaviť sa zlej nálepky?

Pozrite sa, kto nič nerobí, kto sa bojí experimentov, ten nič nepokazí. Lenže toto nie je charakteristické pre Jojku. Vždy sme prinášali na trh odvážne projekty, celý rad z nich vyšiel. Na druhej strane, nikdy sme sa nebáli priznať si chybu.

Aké máte naplánované nové projekty? Hovorilo sa o novom rodinnom seriáli, ktorý mal pre JOJ vyrábať tím odídencov z Búrlivého vína.

Nový rodinný seriál už v týchto dňoch začíname pripravovať, ale určite to nebude kópia konkurenčných seriálov. Na našej strane máme vynikajúci tím scenáristov, som veľmi spokojný s kastingom seriálu a s jeho scenárom. Vlak sa pohol a ja sa na náš nový titul veľmi teším. Zatiaľ však nepoviem, kedy ho plánujeme vysielať.

Pekný, romantický a s dobrým hereckým obsadením bol aj Klan.

Klan bol predovšetkým licencovaným seriálom, ktorý výborne funguje v inej krajine. Ukázalo sa, že nie všetko dokážete prepísať na naše reálie a nie všetky dejové linky sú univerzálne. Skúsenosť z Klanu v ďalších projektoch zúročíme.

Sledovanosť Paneláka stagnuje, neplánujete ho dať na vedľajšiu koľaj?

Počas šiestich rokov, odkedy je Panelák na našich obrazovkách, prešiel mnohými zmenami, niektoré vyšli viac, iné menej, no podstatné je, že si udržal priazeň divákov. Od 28. apríla sme začali vysielať „nový Panelák“, teda časti, z ktorých mnohé režíroval Andy Kraus a ktoré sa viac prinavrátili k „tradičnejšiemu“ Paneláku. Som veľmi rád, že to diváci ocenili. Tento rok Panelák ostane v hlavnom vysielacom čase, nebudeme odsúvať niečo, čo má divácku priazeň. Naopak, vrátili sme do deja Masláka, ktorého hrá Janko Koleník, pretože si to diváci priali.

Ale návrat Alexandra Bártu ako Kordiaka sa vám nedarí, naďalej zostáva v Markíze.

Andy Kraus to veľmi múdro vyriešil – Kordiak nie je mŕtvy, Kordiak žije a patrí do Paneláka. Určite mi dáte za pravdu, že jeho fyzický návrat je otázkou času.

Podobný problém majú aj Profesionáli, ktorí už bez Janka Kronera nie sú to, čo bývali. Majú vôbec v takejto podobe zmysel?

Profesionáli sú jedným z najobľúbenejších komediálnych slovenských seriálov. Počas dvoch rokov, keď sme vysielali len jeho reprízy, sa ocitol medzi nominantmi a víťazmi diváckych ankiet. Aj preto sme sa rozhodli nakrútiť jeho novú sériu. Žiaľ, Janko Kroner, ktorý stvárnil legendárnu postavu Miňa Demoviča, nie je zdravotne fit, snažili sme sa mu uľahčiť účinkovanie v seriáli, napriek tomu, ako hovoríte, nie je to ono. Seriál má však aj v tejto premiérovej sérii výborné čísla a my pripravujeme ďalšie nové časti. A uvidíte, že sa nám rébus s postavou krčmára podarí vyriešiť.

Neuvažujete nad návratom MAFstory?

Uvažujeme, na stole je hneď niekoľko možností, či už ako film, alebo pokračovanie seriálu.

Plánujete na jeseň nejakú veľkú šou, alebo ťahákom bude nová relácia Vila Rozborila?

Na jeseň nerátame s veľkou šou, ako bol X Factor či Česko Slovensko má talent. Príprava takejto šou potrebuje čas, my teraz riešime jeseň 2015 a jar 2016.

Čiže ťahákom bude V siedmom nebi. Nebude to biele Modré z neba?

Vila Rozborila sme chceli získať niekoľko rokov, podarilo sa nám to až teraz. Veľmi sa z toho tešíme a veríme, že Vilovi diváci budú radi, že ho znovu uvidia na televíznej obrazovke. V siedmom nebi však bude predsa len v mnohom iné ako Modré z neba. Viem, o čom hovorím, s Vilom sa často vidíme, som informovaný o výrobe relácie, ktorú nakrúcame od januára, pretože je náročná na vývoj príbehov v čase a na samotné spracovanie tém.

Neprekáža vám, že práve JOJ si v minulosti z melodramatickosti Vilovej relácie robila žarty?

V TV JOJ si vieme robiť žarty aj sami zo seba.

Nebude si nová relácia konkurovať so Srdcom pre deti, ktorého galavečer vysielate?

Nebude, skôr sa budú so Srdcom pre deti dopĺňať.

Z Markízy k vám prestúpil aj Paľo Bruchala, ktorý je moderátorom novej relácie Dobré ráno. Na jeho výkon sa na internete spustila kritika. Neplánujete medzi moderátormi zmeny?

Diskutujúci na internete málokedy prichádzajú s konštruktívnymi nápadmi, ako niečo zlepšiť, skôr si ponadávajú. A to hovorím so všetkou úctou k užívateľom internetu. Ja som s Dobrým ránom spokojný. Najťažšie je vlak rozbehnúť. Je to pre nás nová skúsenosť a verte mi, že máme ambície vydržať. Nad zmenou moderátorov zatiaľ neuvažujeme.

Do JOJ mala po odchode z Markízy namierené aj Marianna Ďurianová. Chystali ste pre ňu formát večerného magazínu. Zdá sa, že to padlo. Prečo?

Úprimne, sme v období, keď máme pred sebou ešte kvantum práce. Najprv musíme riešiť strategické úlohy, ktoré sa týkajú dlhodobého plánovania v programe či našej obchodnej politiky. Až potom sa budeme môcť vrátiť aj k takým otázkam, na aké sa pýtate. Čiže toto nie je teraz téma dňa.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Aktualizované
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo