Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2014 06:00 | Správy | Zahraničné správy

Ladislavove deti dali Briti na adopciu homosexuálnemu páru: Chcel som pobozkať synov a skončil som vo väzení!

Šokujúce rozhodnutie súdu! Rodine Sakajtovcov, ktorá už päť rokov žije vo Veľkej Británii, odobrali tamojšie úrady štyri deti.

Dvoch najmladších chlapcov - Juraja (4) a Samuela (2) umiestnili do výchovy k homosexuálnemu páru dvoch mužov. Pre Veľkú Britániu nejde o nič výnimočné, nakoľko tamojšie právne predpisy takúto adopciu pripúšťajú. Rómska rodina chlapcov je však zdesená, pretože sú katolíci a pravidelne chodia do kostola.

Ladislav Sakajtov sa spolu so svojou rodinou presťahoval do Veľkej Británie v roku 2009. Žijú v Kente, on pracuje ako maliar a vypomáha na stavbách. „Napríklad aj pri búracích prácach,“ hovorí. Spolu s manželkou Ivetou má 10 detí. Bez problémov však komunikuje, ovláda prácu s počítačom a internetom, má neukončené vysokoškolské vzdelanie a najmä - svoje deti nadovšetko miluje. „S rodinou sme katolíci, do kostola chodíme pravidelne,“ vysvetľuje.

O to šokujúcejšie pre neho bolo, keď mu britské úrady odobrali deti a umiestnili ich do náhradnej rodiny. Podľa neho k mužskému homosexuálnemu páru. „Manželka sa z toho psychicky zrútila,“ opisuje reakciu rodiny. Sťažovali sa britským sociálnym úradom, ktoré ich však označili za bigotných. So svojimi najmladšími synmi sa rodina stretávať nemôže. „Raz som chcel Juraja a Samuela pobozkať a strávil som vo väzení 72 hodín,“ opisuje bolesť z odlúčenia otec Ladislav.

Podľa britských úradov mali starší súrodenci oboch detí nepravidelnú školskú dochádzku, občas chodili zanedbané a otec sa mal priznať, že pri výchove ich občas udrel. Prípadom sa už zaoberajú aj slovenské orgány. Okrem Veľkej Británie si homosexuálne páry alebo jednotlivci môžu adoptovať deti aj v Belgicku, Dánsku, Holandsku, vo Fínsku, na Islande, v Nemecku, Nórsku, Španielsku a vo Švédsku.

Rodina mala problémy aj v minulosti

 

Problémy s britskou sociálkou mala v rodine už aj dcéra Ladislava Sakajtová (21). Keď jej hrozilo odobratie dvoch detí Adamka (2,5) a Kristiánka (4), ušla s nimi v januári minulého roka na Slovensko. „Každý deň k nám chodili na kontroly. Sociálka sa mi vyhrážala, že mi odoberie deti. Úrady mi zobrali štyroch súrodencov a vedela som, že by vzali aj moje deti. Mali sme mať súd, ale bála som sa, tak sme ušli,“ opísala situáciu vystrašená Ladislava, ktorá sa z Británie radšej vrátila k rodine do Michaloviec. Britské úrady im vyčítali najmä stiesnené bytové podmienky.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši