Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.05.2014 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Karin Haydu, Zuzana Vačková, Kveta Horváthová a ich dcéry: Nakoľko sú si podobné?

Aká matka, taká Katka. V prípade mnohých známych mamičiek zo slovenského šoubiznisu jabĺčko naozaj nepadlo ďaleko od stromu.

Ich podoba je ešte výraznejšia vďaka rovnakému oblečeniu. My sme sa povypytovali,  či majú aj rovnaké povahové vlastnosti, na čo majú malé kópie nadanie a čo svojim slávnym mamám pripravili pri príležitosti nedávneho Dňa matiek.

Karin Haydu (37) a Vaneska (10): Mamina kópia

Ako vníma Vaneska to, že svoju mamu vída na televíznej obrazovke?

Úplne normálne, keďže ma vídala v médiách od malička. Vedela, že ako každá mama aj tá jej pracuje a nerobí rozdiel či v lekárni, v úrade, alebo v televízii.

 

Chcela by ísť vo vašich šľapajach?

V jej veku som práve začala mať jasnú predstavu, čím chcem byť, keď budem veľká. Myslím, že u nej sa to ešte kreuje. Už chcela byť speváčkou, herečkou, tanečnicou, predavačkou (lebo si myslela, že tie pokladnice im patria), módnou návrhárkou, právničkou a teraz je tuším v architektonickom období.

Akú vlastnosť po vás zdedila vaša dcéra?

Mnohí, ktorí ma poznali ako dieťa, tvrdia, že je to moja kópia, ale tí, čo mňa aj môjho exmanžela poznali už ako dospelých, si myslia, že je to 50 na 50. Zdedila po mne temperament, zvedavosť a netrpezlivosť.

Čím vás v poslednom čase prekvapila?

Vaneska ma prekvapuje často, hlavne svojou samostatnosťou. Ale vždy ma opäť a opäť dokáže prekvapiť, keď niečo niekde zabudne. To sa stáva takmer denne.

Na čo má Vaneska nadanie?

Od malička navštevovala umelecké krúžky rôzneho zamerania. Chodila na gymnastiku, počítače, angličtinu, na klavír, na spev a na tanečný. Mnohé z nich sme už vypustili, ale myslím si, že je dobré, ak má dieťa nejaké záujmy a pravidelne sa im venuje.

Ako najradšej trávite spoločný čas?

Keďže Vaneska patrí k temperamentnejším deťom, má rada akčnejší program. Stále musím niečo pre ňu vymýšľať. Teraz sa jej zapáčila lezecká stena.

Ako ste oslávili Deň matiek?

Popoludnie som mala pracovné, pretože som moderovala charitatívny projekt v Nitre, ale Vaneska ma obdarovala krásnym obrázkom, ako inak so srdiečkom. Byť mamou je úžasné a je mi ľúto, že nie všetkým ženám je to dopriate. Slovo mama je najkrajšie na svete.

Zuzana Vačková (45) a dcéra Maruška (9): Nechce byť herečkou

Ako vnímaš, že tvoja mamina je takmer denne na televíznej obrazovke?

Maruška: Ja to ani tak veľmi nevnímam. Ale rada pozerám telku, keď je v nej mamina.

Chcela by si aj ty byť herečkou?

Maruška: Ešte neviem presne, čím chcem byť. Baví ma kresliť, maľovať aj tancovať. Už som dokonca aj hrala vo filme. Bavilo ma to, ale herečkou asi byť nechcem.

Akú vlastnosť po vás zdedila vaša dcéra? Je to podľa vás vaša kópia?

Zuzana: Keď pozerám na svoje fotky z detstva, akoby mi z oka vypadla. A keď si spomínam, v jej veku som tiež celé dni tancovala, lietala na bicykli a kreslila. A deti aj tak robia iba zrkadlo svojim rodičom. Takže áno, máme toho spoločného veľa.

Čím vás v poslednom čase prekvapila?

Zuzana: Prekvapuje ma svojou samostatnosťou. Všetko do školy si chystá sama, sama si robí úlohy, projekty, sama sa učí. Takže vždy, keď sa jej spýtam, čo treba robiť do školy, prekvapí ma odpoveďou: nič, všetko mám už hotové.

Na čo má podľa vás Maruška nadanie?

Zuzana: Zatiaľ som nespozorovala, že by jej niečo nejako nešlo. Ale ani že by v niečom bola najšikovnejšia zo šikovných. Veci, ktoré ju bavia, robí s chuťou a dobre. Nádherne tancuje, s veľkým nadšením. Jej obrázky, ktoré namaľuje, majú iskru, nápad. A pizza, ktorú občas upečie, je božská! :)

Ako najradšej trávite spoločný čas?

Zuzana: Takmer denne chodíme spolu ,,venčiť“ našu psiu svorku do blízkeho lesa. A sem-tam vybehneme spolu niekam na bicykli. A milujem dni, keď si na balkón vynesieme farby, plátna a maľujeme spolu.

Ako ste oslávili Deň matiek?

Zuzana: Deň matiek som oslavovala pracovne. Ako každý rok, aj tento som moderovala Míľu pre mamu v Senici. A Maruška bola so mnou, užila si všetky aktivity, ktoré tam boli pripravené. A prekvapila ma krásnou kresbičkou.

Kveta Horváthová (37) a Paulínka (6): Uvravená ako mama

Ako vníma Paulínka to, že svoju mamu vída na televíznej obrazovke?

Moju prácu vníma ako akúkoľvek inú. Milo majetnícky si na mňa ale zvykne uzurpovať právo v situáciách, keď sa mi prihovárajú cudzie deti alebo ľudia. Vtedy vysvetľuje, že ja som jej mamička. (smiech)

Chcela by ísť vo vašich šľapajach?

Moja ratolesť túži po povolaní učiteľky. Nech sa už v dospelosti rozhodne pre akúkoľvek cestu, vo mne a v manželovi nájde vždy podporu.

Akú vlastnosť po vás zdedila vaša dcéra?

Každý, kto sa stretne s našou Paulínkou, skonštatuje, že je ukecaná, energická, živá, po mne. (smiech) Rada komunikuje a tak ako ja nemá problém zoznámiť sa s novými ľuďmi a zapadnúť do kolektívu.

Čím vás v poslednom čase prekvapila?

Som prekvapená, ako sa snaží o samostatnosť. Momentálne je v škole v prírode, prvýkrát v živote šla na týždeň preč od rodičov a nemá s tým žiadny problém. Od pani učiteľky viem, že tam dokonca utešovala kamarátku, ktorej bolo smutno. Keď odchádzala, povedali sme jej s manželom, že ju prídeme pozrieť a Paulínka nás odbila slovami: „Mami, oci, nechoďte, len by ste ma strápnili!“ Pobavilo nás to. (smiech)

Na čo má Paulínka nadanie?

Ťažko ešte povedať, na čo má nadanie. Chvíľu ju baví to, potom zase niečo iné... A my ju nechceme do ničoho tlačiť. Teraz chodí na angličtinu, tanečnú, miluje keramický krúžok. Časom sa vykryštalizuje to, čo ju bude napĺňať a v čom sa nájde.

Ako najradšej trávite spoločný čas?

Pre nás nie je podstatné žiadne miesto alebo konkrétna činnosť, najradšej máme, keď je naša trojka, teda ocino, mamička a Paulínka, spolu. A je jedno, či ideme na nákupy, do kina alebo na ihrisko, na prechádzku do lesa. Snažíme sa vychutnať si každú spoločnú chvíľu.

Ako ste oslávili Deň matiek?

Paulínka sa spolu s deťmi v materskej škole naučila básničku pre mamičku a nakreslila mi obrázok. V Deň matiek sme si urobili malú oslavu v podobe obeda u mojich rodičov a zagratulovali sme mojej aj manželovej mame, ktorým sme kúpili kvety a ja som upiekla tortu v tvare srdca. :)
Paulínka sa v štúdiu Telerána zahrala na moderátorku.V bare, kde sa nakrúca Panelák, zapózovala Zuzana so svojou Maruškou v rovnakom oblečení.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel
Group of cyclist at professional race, cyclists in a road race stage. Climbing the hill
Váš Tip
V Žiari nad Hronom pribudli prístrešky na bicykle: Takto chceme podporiť zdravý životný štýl!
Šošovicový eintopf s klobásou
Foto
Chcete nasýtiť celú rodinu, no bez zbytočného neporiadku? Skúste TENTO recept! Potrebujete len hrniec a...
Martin Fenin si obliekal aj dres pražskej Slavie.
Tvrdý pád českej futbalovej hviezdy: Skončil na protialkoholickom liečení!
(ilustračné foto).
Čo sa stane ak člen NATO vyšle vojakov na Ukrajinu? Vysvetlenie odborníkov: Toto to bude znamenať pre členské štáty
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Sviatky budú sláviť aj odsúdení väzni: Stovky z nich ich budú môcť stráviť s rodinou
(ilustr. foto)
Váš Tip
Neobyčajné sčítanie v Strážskom: Počítali všetky stromy v meste a taký je výsledok!
(ilustračné foto)
Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč naďalej pokračuje: O toto v nej ide!
(ilustračné foto).
Varovanie od Islamského štátu: Útočiť bude na židov a kresťanov po celom svete!
(ilustračné foto)
Hrob v Nemecku ukrýval desivé tajomstvo: Rituálna obeta?! Strasie vás, čo objavili
Plánuje Putin napadnúť Česko? Fiala mu nedôveruje!
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!