Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2014 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Prvá žena prehovorila 7 rokov po jeho smrti: Môj život s Mariánom Zednikovičom

Hoci mal Marián Zednikovič (†55) v súkromí skôr povesť smutného introverta, na javisku či pred kamerami exceloval a diváci ho preto milovali.

No nie všetko v živote vždy vychádza podľa plánu, na čo doplatil aj legendárny herec. Keby neprišla zákerná choroba, dnes by sa radoval zo svojich vnúčat. Práve 5. mája 2007 Zednikovič navždy odišiel.

Hoci novinárka Ľuba Zednikovičová dala hercovi synov Tomáša a Lukáša, k deťom mal blízko po celý život. „Maroš miloval deti a rovnako aj ony jeho. Neskutočne to s  nimi vedel,“ hovorí exmanželka, z ktorej je dnes už babička. Žiaľ, Zednikovič sa tohto rodinného šťastia nedožil. „To, že teraz mám jednu čerstvú vnučku a v  auguste sa mi narodí druhá, pociťujem ako satisfakciu, že som mala dvoch synov, hoci som túžila po dcérach. A  teraz sa mi to plní. Je to pre mňa silný a dojímavý zážitok, že máme konečne v rodine dievčatko,“ vyznáva sa a ľutuje, že si vnučky nebudú môcť užiť starého otca. „Je to smutné, že sa toho nedožil, lebo malé vnučky by boli v jeho živote určite novým rozmerom, rovnako ako sú pre mňa. Malá Mila má len mesiac, no na všetko reaguje, robí grimasy a je mimoriadne vnímavá...“

Zednikovič to s deťmi naozaj vedel. Veľa zábavy si s  ním zažili aj deti z divadla Astorka. Keďže ich rodičia herci boli často zaneprázdnení, svoje ratolesti odložili do Mariánovej opatrovateľskej služby. „Stávalo sa, že som prišla domov z práce a bolo u nás niekoľko detí, ktoré sa na mňa žensky a  vyčítavo pozerali v zmysle, čo tu robíš, veď Maroško je náš!“ smeje sa.

 

Introvert Maroš

Keď v máji 2007 podľahol herec rakovine lymfatických uzlín, kolega Martin Huba sa s ním na pohrebe rozlúčil so slovami. „Bol špecificky smutný, taký chaplinovský typ, ktorý spájal obrovské tragično s úsmevnosťou...“ A nebol ďaleko od pravdy. Zednikovič totiž patril k hercom, ktorí na javisku dokázali nielen rozosmiať, ale aj rozplakať. No len čo zhasli svetlá a zastrela sa opona, vyžadoval svoj pokoj. „Maroš bol veľký introvert, čo sa vzhľadom k jeho profesii nezdá, ale komici a tragikomici vo svojom súkromí takí bývajú. A pokoj potreboval aj doma. Tak ako vedel otvorene, šarmantne a vtipne vystupovať na verejnosti, keď sa zatvorili dvere, stačila mu knižka a tiché rozhovory,“ spomína exmanželka Ľuba.

Tá bola hercovou veľkou láskou ešte zo študentských čias. Neskôr, keď to začalo medzi nimi iskriť a Zednikovič mal angažmán v divadle, po celý čas stála pri ňom. „Chodievala som na Marošove študentské predstavenia. Vždy chcel spätnú väzbu a bol otvorený kritike. Ja som ho však tak obdivovala, že to boli vždy len maličkosti.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci