Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2014 08:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Juraj Hajdin si spomína na hrozivý okamžik: Guľka zo zbrane mu presvišťala tesne popri hlave!

Hoci pred kamerami stojí už vyše pätnásť rokov, rozhovory poskytuje len veľmi nerád.

Pôvodne sa moderátor Juraj Hajdin (37) vyučil za elektrikára, no vyskúšal si aj modeling či televíznu rosničku. Dnes je v pásikavom tričku a s imidžom intelektuála otcom na plný úväzok. S herečkou Kristínou Farkašovou (31) sa tešia z dvojičiek Matildy a Ely. Už zajtra Hajdin začína naplno zarezávať v jojkárskom Dobrom ráne. Na nakrúcanie si však bude musieť poriadne privstať. Tvrdí však, že na peklo v podobe ranného budíčka je už dávno zvyknutý.

„Aj dnes som vstal o štvrtej. Moje skvelé deti ma už dva týždne pred vysielaním pripravujú na to, aké to bude,“ priznáva partner herečky Kristíny Farkašovej. Tá mu vlani v júni porodila dvojičky Matildu a Elu. „Momentálne sa im prerezávajú horné zúbky, tak ma nechávajú spávať asi tak štyri hodiny denne. Snažil som sa aj rozkojiť si prsia, ale nepodarilo sa mi to, takže nočné odskakovanie a dojčenie je predovšetkým na Kristíne. No často s ňou vstávam a čakám, kým dodojčí,“ vysvetľuje šťastný otec.

 

Deti s Farkašovou

S herečkou sa dali dokopy v lete pred štyrmi rokmi. Farkašová mala za sebou nevydarené manželstvo s hercom Kamilom Mikulčíkom a Hajdin, ktorý mal už dcérku Dorotku (11), bol v tom čase tiež bez vážnej známosti. „Pozval som ju na kávu, ktorú ani jeden z nás v tom čase nepil. Bolo leto, voňali stromy a bolo príjemne teplo,“ smeje sa dnes romantik Hajdin. Čoskoro vhupli do vzťahu a dnes sa tešia zo spoločnej rodinky. Moderátor, ktorý bol v minulosti pri pôrode svojej prvej dcérky Dorky, si tentoraz dvojnásobný okamih šťastia naplno zopakoval.

Oba pôrody prebehli neplánovane cisárskym rezom. Vtedy ide dieťatko von asi za dve minúty. Aj pri Dorotke to prebehlo veľmi rýchlo a zrazu mi ju dali do rúk,“ hovorí a s dojatím spomína aj na to, ako prišla na svet jeho prvorodená princezná. „Odrazu som v rukách držal dieťatko s rozgniavenými nožičkami a keď sa ma opýtali, ako sa bude volať, povedal som, že neviem. Len som na ňu pozeral a od dojatia ani nevedel, či to je chlapec, alebo dievčatko. A sestrička mi povedala, nevidíte, že to je dievčatko? Až potom som povedal, že sa bude volať Dorotka.“

Poplakal si

„Pri Matilde a Ele to bolo trošku zložitejšie, narodili sa totiž o dosť skôr, ako bolo plánované. Kristínka bola po celý čas pri vedomí a vysmiata. Keďže mala v sebe nejaké lieky, panovala u nej dobrá nálada. Jediný, kto sa smial, bola ona,“ spomína. A keď prišli dcérky na svet, dojatie v sebe už neudržal.

Jasné, že som plakal, ale od šťastia. Ja sa za to vôbec nehanbím, ani sa netajím tým, že som citlivý človek. Chcel by som mať veľa detí. Je to neopísateľný pocit. Každý rodič, ktorý prežil takúto chvíľu, to pochopí,“ vysvetľuje Hajdin. V nemocnici bol po celý čas s Farkašovou. Robil jej spoločnosť na izbe a neustále chodil za deťmi čítať im rozprávky a spievať uspávanky. A hoci má moderátor rýchlokurz prebaľovania a kúpania už dávno za sebou, pochváli aj svoju polovičku. „Kristínka je skvelá žena. Možno to vytočí niektoré matky, ktoré nezvládajú jedno dieťa, no ona ľavou-zadnou zvláda dve a niekedy, keď príde Dorka aj tri.“

Elektrikár

Keďže moderátorovi nie sú rozhovory príliš po chuti a o svojom súkromí hovorí len málo, ťažko sa od neho dozviete nejakú novinku. Isté však je, že Hajdin pútal pozornosť už na strednej škole, keď si privyrábal ako model. „Kamarát mal ísť na fotenie, niečo mu však do toho prišlo a nakoniec navrhol mňa. Bola to nejaká svetová súťaž v Rakúsku, mal som farebné vlasy a vtedy som za to dostal celkom dobré peniaze,“ hovorí reportér krimi a moderátor Dobrého rána v jednej osobe.

A krimitémy, pri ktorých ide o život, mu nie sú blízke len pred kamerou, o život skoro prišiel aj on sám. V čase, keď pred štrnástimi rokmi prevádzkoval kaviareň, nechtiac sa zúčastnil na prestrelke, kde si mafiáni vybavovali účty. „Keď sa druhýkrát odrazila guľka od slnečníka, minula ma len veľmi tesne. Bol som vyplašený, keď mi náboj z deviny presvišťal okolo hlavy. Prvé, na čo som myslel, bolo, či bude ešte strieľať. Ale strieľal len do vzduchu. Jednu z guliek mám doteraz niekde odloženú,“ uzatvára spomienky na nepríjemné zážitky.

Zberateľ

Málokto vie, že Hajdin je vášnivým zberateľom starých hračiek. Vo svojej zbierke má vzácne kúsky 50 aj 60 rokov staré. „Zbieram hračky do roku 1989, ideálne z Československa a neprekáža mi, keď sú aj poškodené,“ hovorí o skvostoch, ktoré zatiaľ svojim dvojčatám celkom určite nepožičia.

„Teraz je všetko robené ako spotrebný materiál zo strojovej výroby. Vtedy bolo všetko robené tak, aby to vydržalo niekoľko rokov. Mnoho hračiek mám dodnes odložených v škatuliach a vyzerajú ako nové. Vždy keď som sa dohral, odložil som si ich a veľmi som si ich vážil. Začalo sa to tým, že som mal vlakovú železnicu a postavičky igráčiky. Najvzácnejšie je, keď má hračka aj pôvodný obal a pečiatku s návodom,“ hovorí moderátor a ukazuje nám starý žeriav. Jeho poklady na vitrínu ešte len čakajú, zatiaľ ich má Hajdin dôkladne uschované v škatuliach a zberateľské miesto pred verejnosťou prísne tají.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!