Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2014 19:15 | Šport | Hokej

Slovenským hokejistom prípravný zápas proti Fínsku nevyšiel: Nestrelili ani gól

Sloveským hokejovým reprezentantom prípravný zápas proti Fínsku nevyšiel.

Slovenskí hokejoví reprezentanti si pripísali počas záverečnej prípravy na májové MS tretiu prehru, keď vo štvrtok v Košiciach podľahli Fínsku 0:3.

Fíni mali od začiatku stretnutia navrch, boli predovšetkým pohyblivejší i agresívnejší v osobných súbojoch a Slovákom znepríjemňovali "život" už v ich obrannom pásme.

Vo fínskom drese sa blysol gólom a asistenciou 19-ročný talentovaný útočník Teuvo Teräväinen z tímu Rockford IceHogs (AHL), ktorý v základnej časti prebiehajúcej sezóny NHL odohral aj tri zápasy v drese obhajcu Stanleyho pohára Chicaga Blackhawks.

 

Zverenci Vladimíra Vůjteka si tak vo vzájomnej bilancii nepripísali šieste víťazstvo a budú si musieť na neho ešte počkať. Najbližšiu príležitosť budú mať už v sobotu o 17.00 v Poprade, keď odohrajú druhý duel v rámci 3. kola Euro Hockey Challenge.

Euro Hockey Challenge

Slovensko - Fínsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 8. Keränen (Teräväinen, Pakarinen), 15. Hytönen (Immonen, Hietanen), 45. Teräväinen (Keränen). Rozhodovali: Baluška, Kubuš - M. Korba, Rovenský, vylúčenia: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov - vypredané.

Slovensko: Janus - Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, Brejčák - Šatan, J. Mikúš, Nagy - Miklík, Marcinko, Tybor - Bartek, Špirko, Réway - Bakoš, Bulík, P. Zuzin

Fínsko: Saros - Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpiraki, Taimi, Lindell, Kivistö, Marttinen - Hytönen, Immonen, Tuppurainen - Pakarinen, Teräväinen, Keränen - J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala - Pöysti, Wirtanen, Savinainen

 

O prvý rozruch stretnutia sa postarali slovenskí reprezentanti po strele Tybora, ktorou prinútil Sarosa k zákroku. Na opačnej strane preveril Janusa o minútu neskôr Wirtanen. Slováci si ďalšiu príležitosť vypracovali v 5. minúte počas presilovej hry piatich proti štyrom, Švarný napriahol od modrej čiary, nechal však vyniknúť fínskeho brankára. Dobre korčuľujúci Fíni sa dostali do vedenia v 8. minúte, keď Keränen strelou z ľavej strany prekvapujúco prekonal Janusa - 0:1. Severania ožili a už o minútu neskôr nebezpečne pálil spomedzi kruhov Tomi Sallinen. O ďalší vzruch pred slovenskou bránkou sa postaral v 14. minúte spoluhráč Ladislava Nagya z Jokeritu Helsinki obranca Karalahti, ktorý tvrdou strelou od modrej čiary poriadne natiahol Janusa. Ten sa musel poriadne obracať aj po Huhtalovej strele v 15. minúte, keď predviedol dobrú prácu betónom. O dve minúty neskôr pohrozili aj Slováci po Réwayom zakončení a najmä strele Bulíka, ktorý natiahol Sarosa. V závere tretiny mali Fíni k dispozícii presilovku, ale nič z nej nevyťažili.

Vstup do druhej tretiny mali lepší hráči Fínska, už v 22. minúte mohol zvýšiť ich vedenie Hytönen, ktorý sa ocitol sám pred Janusom, slovenský gólman jeho strelecký pokus vyrazil. O tri minúty neskôr si z ľavej strany nakorčuľoval Pakarinen, ale v ideálnej pozícii mieril tesne vedľa. Na opačnej strane zahodil najväčšiu šancu Slovenska Réway, keď bekhendovým zakončením vyzval Sarosovu lapačku k zákroku. Preťažená slovenská defenzíva kopila chyby, v 26. minúte nebezpečne pálil obranca Taimi, po ňom v 28. minúte ešte neprekonal Janusa ani Mäntylä. V 31. minúte už namieril presne Hytönen, ktorý švihom šikovne vypálil spoza slovenského beka a upravil na 0:2. V ďalšom priebehu druhej dvadsaťminútovky mali navrch zverenci Erkka Westerlunda, ktorí napádali svojho súpera už v jeho obrannom pásme, vytvárali si tlak i viacero dobrých príležitostí.

Tretie dejstvo otvorila šanca Tuppurainen, jeho rýchlo únik z pravej strany Janus s problémami zneškodnil. V 43. minúte po prihrávke Réwaya pohrozil na opačnej strane Špirko, po ňom o minútu neskôr v skrumáži pred fínskou bránkou i Peter Zuzin a vzápätí sa ocitol v dobrej streleckej pozícii i Nagy, ktorý nenamieril presne. Nemohúcnosť Slovákov podčiarkol na začiatku 46. minúty tretím gólom v Janusovej sieti Teräväinen - 0:3. Slovenský výber sa v závere zápasu pokúšal o zaznamenanie čestného úspechu, najbližšie k nemu bola prvá formácia vedená Mikúšom s Nagyom a Šatanom, ale fínsky gólman podržal svoj tím a zaknihoval čisté konto.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?
78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
Valné zhromaždenie OSN schválilo prelomovú rezolúciu: To by mohlo zmeniť život Palestíne
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?
Auto skončilo na prednej časti iného vozidla.
Foto
Opitý senior v Topoľčanoch spravil nepochopiteľnú CHYBU: „Odparkoval“ na druhom aute!
(ilustračné foto)
Zamestnancom firmy pri Vranove nad Topľou chýba výplata: Odborári o pomoc prosia Fica