Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2014 19:15 | Šport | Hokej

Slovenským hokejistom prípravný zápas proti Fínsku nevyšiel: Nestrelili ani gól

Sloveským hokejovým reprezentantom prípravný zápas proti Fínsku nevyšiel.

Slovenskí hokejoví reprezentanti si pripísali počas záverečnej prípravy na májové MS tretiu prehru, keď vo štvrtok v Košiciach podľahli Fínsku 0:3.

Fíni mali od začiatku stretnutia navrch, boli predovšetkým pohyblivejší i agresívnejší v osobných súbojoch a Slovákom znepríjemňovali "život" už v ich obrannom pásme.

Vo fínskom drese sa blysol gólom a asistenciou 19-ročný talentovaný útočník Teuvo Teräväinen z tímu Rockford IceHogs (AHL), ktorý v základnej časti prebiehajúcej sezóny NHL odohral aj tri zápasy v drese obhajcu Stanleyho pohára Chicaga Blackhawks.

 

Zverenci Vladimíra Vůjteka si tak vo vzájomnej bilancii nepripísali šieste víťazstvo a budú si musieť na neho ešte počkať. Najbližšiu príležitosť budú mať už v sobotu o 17.00 v Poprade, keď odohrajú druhý duel v rámci 3. kola Euro Hockey Challenge.

Euro Hockey Challenge

Slovensko - Fínsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 8. Keränen (Teräväinen, Pakarinen), 15. Hytönen (Immonen, Hietanen), 45. Teräväinen (Keränen). Rozhodovali: Baluška, Kubuš - M. Korba, Rovenský, vylúčenia: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov - vypredané.

Slovensko: Janus - Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, Brejčák - Šatan, J. Mikúš, Nagy - Miklík, Marcinko, Tybor - Bartek, Špirko, Réway - Bakoš, Bulík, P. Zuzin

Fínsko: Saros - Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpiraki, Taimi, Lindell, Kivistö, Marttinen - Hytönen, Immonen, Tuppurainen - Pakarinen, Teräväinen, Keränen - J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala - Pöysti, Wirtanen, Savinainen

 

O prvý rozruch stretnutia sa postarali slovenskí reprezentanti po strele Tybora, ktorou prinútil Sarosa k zákroku. Na opačnej strane preveril Janusa o minútu neskôr Wirtanen. Slováci si ďalšiu príležitosť vypracovali v 5. minúte počas presilovej hry piatich proti štyrom, Švarný napriahol od modrej čiary, nechal však vyniknúť fínskeho brankára. Dobre korčuľujúci Fíni sa dostali do vedenia v 8. minúte, keď Keränen strelou z ľavej strany prekvapujúco prekonal Janusa - 0:1. Severania ožili a už o minútu neskôr nebezpečne pálil spomedzi kruhov Tomi Sallinen. O ďalší vzruch pred slovenskou bránkou sa postaral v 14. minúte spoluhráč Ladislava Nagya z Jokeritu Helsinki obranca Karalahti, ktorý tvrdou strelou od modrej čiary poriadne natiahol Janusa. Ten sa musel poriadne obracať aj po Huhtalovej strele v 15. minúte, keď predviedol dobrú prácu betónom. O dve minúty neskôr pohrozili aj Slováci po Réwayom zakončení a najmä strele Bulíka, ktorý natiahol Sarosa. V závere tretiny mali Fíni k dispozícii presilovku, ale nič z nej nevyťažili.

Vstup do druhej tretiny mali lepší hráči Fínska, už v 22. minúte mohol zvýšiť ich vedenie Hytönen, ktorý sa ocitol sám pred Janusom, slovenský gólman jeho strelecký pokus vyrazil. O tri minúty neskôr si z ľavej strany nakorčuľoval Pakarinen, ale v ideálnej pozícii mieril tesne vedľa. Na opačnej strane zahodil najväčšiu šancu Slovenska Réway, keď bekhendovým zakončením vyzval Sarosovu lapačku k zákroku. Preťažená slovenská defenzíva kopila chyby, v 26. minúte nebezpečne pálil obranca Taimi, po ňom v 28. minúte ešte neprekonal Janusa ani Mäntylä. V 31. minúte už namieril presne Hytönen, ktorý švihom šikovne vypálil spoza slovenského beka a upravil na 0:2. V ďalšom priebehu druhej dvadsaťminútovky mali navrch zverenci Erkka Westerlunda, ktorí napádali svojho súpera už v jeho obrannom pásme, vytvárali si tlak i viacero dobrých príležitostí.

Tretie dejstvo otvorila šanca Tuppurainen, jeho rýchlo únik z pravej strany Janus s problémami zneškodnil. V 43. minúte po prihrávke Réwaya pohrozil na opačnej strane Špirko, po ňom o minútu neskôr v skrumáži pred fínskou bránkou i Peter Zuzin a vzápätí sa ocitol v dobrej streleckej pozícii i Nagy, ktorý nenamieril presne. Nemohúcnosť Slovákov podčiarkol na začiatku 46. minúty tretím gólom v Janusovej sieti Teräväinen - 0:3. Slovenský výber sa v závere zápasu pokúšal o zaznamenanie čestného úspechu, najbližšie k nemu bola prvá formácia vedená Mikúšom s Nagyom a Šatanom, ale fínsky gólman podržal svoj tím a zaknihoval čisté konto.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Silný náraz usmrtil dôchodcu.
Predsviatočný večer v znamení tragédie: Vodič zrazil starčeka († 76) na bicykli
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Kotlár o zásahoch do ľudských práv počas pandémie: Aha, na čo mala prísť odborná komisia
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!