Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2014 14:00 | Šport | Hokej

Pre útočníka Tampy Bay Richarda Pánika sa sezóna v NHL skončila, príde reprezentovať na šampionát?

Už aj s dvojicou Radkom Deylom a Tomášom Marcinkom odohrajú slovenskí hokejisti  štvrtkový prípravný zápas v Košiciach proti Fínom (17.00 h).

Do Steel arény sa presunú z Popradu, kde si rozložili tréningový kemp v rámci štvrtého bloku prípravy pred majstrovstvami sveta v Bielorusku (9. - 25. 5.).

"Obaja hokejisti Košíc sa podľa plánu zapojili už do stredajšieho predpoludňajšieho tréningu. Brankára Staňu zatiaľ vedenie tímu nevolalo, ale dnes sa chystá osloviť útočníka Riša Pánika, ktorému sa skončila sezóna v zámorskej NHL,“ informoval hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja Tomáš Štulajter.

Slováci majú zatiaľ za sebou v príprave na MS 2014 dva domáce zápasy proti Rusom (prehra 1:3, víťazstvo 4:3) a ďalšie dva testovacie duely odohrali vo Francúzsku s domácimi hokejistami (prehra 2:4, víťazstvo 3:1). Fíni budú ich tretí súper, proti ktorému odohrajú piaty a šiesty prípravný zápas - vo štvrtok v Košiciach a o dva dni neskôr v Poprade. Oba duely sú už vypredané.

 

"Samozrejme, že chceme uhrať dobré výsledky. A že sú to dobrí korčuliari? Dnes už vedia korčuľovať všetci na svete, nielen Fíni. Musíme sa na nich dobre pripraviť, ale to platí o každom zápase," pripomenul tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek.

"Fíni hrajú technicky, ale pritom jednoducho. Nahadzujú si to dopredu, veľa korčuľujú a my budeme musieť s nimi. Veľmi ťažký súper pre nás, ale verím, že nám pomôžu aj diváci. Bol som na poslednom finálovom zápase extraligy v Košiciach proti Nitre a tam boli fantastickí," skonštatoval útočník Ladislav Nagy, ktorý v tejto sezóne úspešne pôsobil v Jokerite Helsinki. "Poznám aj pár chlapov z reprezentácie, proti ktorej budeme hrať. Najznámejším je asi obranca Jere Karalahti," upozornil Nagy.

Tréner fínskej hokejovej reprezentácie Erkka Westerlund nenominoval na dvojicu prípravných zápasov na Slovensku ešte posily zo zámorskej NHL. Na východ Slovenska dorazia Fíni s hráčmi z domácej súťaže, švédskej SHL, švajčiarskej NLA a Kontinentálnej hokejovej ligy. V tíme by mal byť aj jeden útočník z nižšej zámorskej súťaže AHL Teuvo Teräväinen z mužstva Rockford IceHogs.

Nominácia hokejovej reprezentácie Slovenska na prípravné zápasy s Fínskom:

Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR, 9 zápasov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL, 10), Ján Laco (Donbas Doneck, Ukr./KHL, 26)

Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 13 zápasov/1 gól), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín, 7/0), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR, 25/0), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL, 40/2), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR, 20/0), Richard Stehlík (HC Vítkovice/ČR, 88/2), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL, 11/0), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL, 69/1), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR, 9/0), Martin Marinčin (Edmonton Oilers/NHL, 4/0), Radek Deyl (HC Košice, 3/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL, 8/0), Martin Bartek (Bílí Tigři Liberec/ČR, 37/10), Tomáš Bulík (Bílí Tygři Liberec/ČR, 31/1), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL, 45/3), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 15/1), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL, 58/10), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL, 74/16), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín., 69/23), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL, 1/0), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR, 9/1), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL, 172/84), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 33/4), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL, 15/1), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR, 19/3), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 8/0), Tomáš Marcinko (HC Košice, 11/0).

Nominácia Fínska na prípravné zápasy so Slovenskom:

Brankári: Mikko Koskinen (Sibir Novosibirsk, Rus./KHL), Juuse Saros (Hämeenlinna)

Obrancovia: Oskari Korpikari (Lahti), Tommi Taimi (Pori), Tommi Kivistö (Ilves Tampere), Esa Lindell, Jere Karalahti (obaja Jokerit Helsinki), Tuukka Mäntylä (Metallurg Novokuzneck, Rus./KHL), Jyri Marttinen (Pori), Juuso Hietanen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL)

Útočníci: Jani Tuppurainen (Jyväskylä), Petteri Wirtanen (Donbas Doneck, Ukr./KHL), Juha-Pekka Hytönen (Lausanne, Švaj.), Veli-Matti Savinainen (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Michael Keränen (Ilves Tampere), Tommi Huhtala, Eetu Pöysti (obaja Espoo Blues), Teuvo Teräväinen (Rockford IceHogs, USA/AHL), Iiro Pakarinen (IFK Helsinki), Jarkko Immonen (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Miika Lahti (Jyväskylä), Jere Sallinen (Örebro, Švéd.), Tomi Sallinen (Espoo Blues).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!