Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.04.2014 15:27 | Šport | Hokej

Slováci začali ďalšiu fázu prípravy už aj s Réwayom: Doma ho čakali problémy

Slovenská hokejová reprezentácia začala v utorok popoludní ďalšiu fázu prípravy na majstrovstvá sveta v Bielorusku.

Tréner Vladimír Vůjtek privítal na zraze na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu takmer rovnaký káder, ako mal k dispozícii minulý týždeň. Zraneného Popradčana Adama Lapšanského nahradil Martin Réway, ktorý pricestoval zo zámoria a pobije sa o šancu dostať sa do tímu pre majstrovstvá sveta.

"Prišli všetci nominovaní hráči. Už v stredu ráno odchádzame do Francúzska, preto sme posunuli čas zrazu i tréningu na skošie popoludnie, aby sa všetko stihlo pripraviť. V šatni nechýbal ani Réway, ktorému však nedorazil zo zámoria výstroj. Je v našom hľadáčiku už dva roky, keďže hral dobre na majstrovstvách sveta do 20 rokov. Prejavil záujem zapojiť sa do prípravy, my sme mali tiež interes. Rýchlo sa vybavila letenka a priletel. Uvidíme, ako sa adaptuje na mužský hokej, keďže doteraz hrával za juniorku," uviedol krátko po začiatku zrazu tréner Vladimír Vůjtek.

Slováci mali v utorok popoludní o 16.00 h na programe tréning, večer potom vyrazí auto s výstrojom do Francúzska. Tím v stredu ráno krátko po šiestej hodine odcestuje do Viedne, odkiaľ o 9.00 h odletí do Lyonu a následne sa presunie do Grenoblu. Pod Alpami majú Vůjtekovci naplánovaný tréning o 18.45 h. Vo štvrtok je na programe prvý súboj s Francúzmi o 20.00 h na štadióne v Gape. V piatok je voľnejší program s večerným tréningom, v sobotu sa odvetný súboj v Grenobli uskutoční o 15.00 h.

 

"V minulosti sme mali problémy v dueloch s takzvanými outsidermi, aj keď takí v hokeji už nie sú. Hralo sa nám proti týmto mužstvam horšie ako proti silným. Vynasnažíme sa pripraviť taktiku, vďaka ktorej sa pokúsime o víťazstvo," skonštatoval Vladimír Vůjtek.

Reprezentačný kouč v súčasnosti rieši aj brankársku otázku. K dispozícii má momentálne trio Július Hudáček, Jaroslav Janus a Ján Laco. V zámorí sa klubová sezóna skončila pre Jaroslava Haláka. Vo Francúzsku minimálne v jednom zápase nastúpi Július Hudáček, ktorý nechytal minulý týždeň proti Rusom. "S Halákom sme sa chceli spojiť, ale nepodarilo sa nám to. Ešte sa s ním pokúsime hovoriť, nechali sme mu zatiaľ odkazy. Uvidíme, aký bude jeho názor o štart na majstrovstvách sveta a potom to budeme riešiť," dodal Vladimír Vůjtek.

Nominácia hokejovej reprezentácie Slovenska na zápasy s Francúzskom:

Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR, 8 zápasov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL, 10), Ján Laco (Donbas Doneck, Ukr./KHL, 25)

Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 11 zápasov/1 gól), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín, 6/0), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR, 23/0), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL, 38/2), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR, 19/0), Richard Stehlík (HC Vítkovice/ČR, 86/2), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL, 9/0), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL, 67/1), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR, 7/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL, 6/0), Martin Bartek (Bílí Tigři Liberec/ČR, 35/10), Tomáš Bulík (Bílí Tygři Liberec/ČR, 30/1), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL, 43/3), Mário Lunter (HC´05 Banská Bystrica, 1/0), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 13/1), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL, 56/10), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL, 73/16), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín., 68/23), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL, 0), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR, 7/1), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL, 171/82), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 31/3), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL, 13/0), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR, 17/2), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 6/0).

 

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument