Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.04.2014 19:18 | Šport | Hokej

Skvelý výkon elitnej lajny nám zabezpečil výhru, Šatan prekonal Golonkov rekord!

Slovenskí hokejisti zvíťazili v druhom zo série ôsmich prípravných zápasov pred MS na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu nad Ruskom 4:3. 

Kapitán Miroslav Šatan strelil svoj 82. reprezentačný gól a v historickej tabuľke sa tak vyrovnal legendárnemu Jozefovi Golonkovi, ktorý ju doteraz viedol sám.

 

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa ujali vedenia po 22 sekundách hry, keď sa presadil Mikúš a v 13. minúte viedli už 2:0 zásluhou Skokana. V druhej časti sa roztrhlo vrece s gólmi. Rusi na jej začiatku znížili vďaka úspešnému trestnému strieľaniu Širokova, v 25. minúte však Nagy využil presilovku 5 na 3. Do konca prostredného dejstva pridali oba tímy ešte po góle. Najprv znížil hosťujúci Lisin a v 29. minúte upravil na 4:2 Šatan. V 41. minúte znížil Dadonov na rozdiel jediného gólu, no Rusom sa už vyrovnať nepodarilo.

 

 

Slovensko - Rusko 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

 

Góly: 1. Mikúš (Nagy, Stehlík), 13. Skokan (Valach), 25. Nagy (Šatan), 29. Šatan (Mikúš) - 22. Širokov (tr. strieľanie), 26. Lisin (Galuzin), 41. Dadonov (Varnakov, Medvedev). Rozhodovali: Baluška, Müllner - Tvrdoň, Kacej, vylúčenia: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6409 divákov.

 

 

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Hneď z prvého striedania sme dali gól a potom sme zvýšili na 2:0. Druhá tretina bola vyrovnaná, hokej bol z oboch strán lepší ako v piatok. V tretej tretine dali Rusi rýchlo kontaktný gól. Miestami poriadne pridali a my sme mali problémy ubrániť jednogólové vedenie. Ale som rád, že sa nám podarilo zdolať silný ruský tím."
Miroslav Šatan, kapitán SR a strelec štvrtého slovenského gólu: "Niekto mi o tom rekorde hovoril pred zápasom, takže som si to uvedomil potom na striedačke. Každý gól, ktorý dám a pomôže mužstvu, ma určite poteší. Dnes to bol zase jednogólový zápas, takže som rád, že to tam padlo. Zdolať Rusov nie je každodenná záležitosť, dodá nám to sebavedomie. Máme mladé mužstvo a je dobré, že si takéto ťažké zápasy môžeme otestovať už v príprave."
Ladislav Nagy, útočník SR a strelec tretieho slovenského gólu: "V prvej tretine nám vyšiel úvod a dali sme dva rýchle góly. V druhej ani v tretej nám však úvod nevyšiel, musíme si to rozobrať na videu, musíme sa na to lepšie pripraviť a musíme to vylepšiť."
Ján Laco, brankár SR: "Hrali sme výborne vzadu, blokovali sme strely, čo bolo veľmi dôležité. Aj keď boli nejaké prečíslenia dvaja na jedného a traja na dvoch, tak naši obrancovia málokedy pustili Rusov k strelám. Takže aj z tohto pohľadu to bol super zápas."
Olegs Znaroks, tréner Ruska: "Zápas bol lepší ako ten piatkový. Na prvú tretinu sme prišli absolútne nepripravení. V druhej polovici druhej tretiny a v tretej to už bolo lepšie. Musíme na tom popracovať."


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť