Utorok 19. 3.
Jozef
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.04.2014 06:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Kultový Alf ich preslávil aj zničil: Takto vyzerajú hviezdy seriálu dnes

Jedného dňa pristál na Zemi mimozemšťan. Volal sa Alf a pochádzal z planéty Melmac.

Nabúral do garáže rodiny Tannerových v Los Angeles. Takto sa začal tento úspešný americký sitkom. Malý chlpatý mimozemšťan s veľkým nosom a ôsmimi žalúdkami, ako aj s veľmi pestrým jedálnym lístkom, skladajúcim sa okrem iného z celého obsahu chladničky a z mačiek. S Alfom zažila rodinka pozostávajúca z manželov a dvoch detí situácie nabité humorom a niekedy aj beznádejou.

Kate Tanner - Anne Shedeen (65)

Chápavá seriálová mama dvoch detí a opatrovníčka mimozemšťana to nemala vždy ľahké. Musela riešiť neporiadok, neustále miznúcu mačku, na ktorú mal Alf chuť, či prázdnu chladničku, a práve preto nebola o vtipné situácie núdza. Anne sa objavila aj v iných seriáloch, ako napríklad v Sudkyni Amy či v Magnumovi. Na koniec Alfa a na seriálového manžela Maxa si spomína takto: „Max odišiel, akoby sa nič nedialo. Šiel do šatne, vzal si veci, nastúpil do auta a zabuchol dvere. S nikým sa v posledný deň nerozlúčil...“ V súkromí je šťastne vydatá za producenta a hľadača talentov Christophera Barretta a majú spolu dcéru Taylor, ktorú čakala počas nakrúcania Alfa, a preto tehotenstvo zakomponovali aj do deja, keď sa Kate narodil Eric.

 

Lynn Tanner - Andrea Elson (44)

Dospievajúcu dcéru Willieho a Kate dokázal ich mimozemský priateľ často vyviesť z miery. Andrea začínala ako detská herečka v reklamách a modelka. Ako 14-ročná získala rolu v seriáli Whiz Kids a Simon a Simon. Tam si ju všimli tvorcovia Alfa a Andrea mala našliapnuté na sľubnú kariéru. Postava Lynn jej vyniesla dve nominácie na cenu mladých hercov. Po skončení seriálu sa však napokon uchytila len ako epizódna postava. Od roku 1993 je vydatá sa Scotta Hoppera, s ktorým žije v ústraní a vychováva dcéru Claire.

Alf - Paul Fusco (61)

Chlpatému a nosatému mimozemšťanovi poskytol svoj hlas producent seriálu (u nás ho bravúrne narozprával Stano Dančiak). Paul sa postaral aj o film Projekt: Alf (1996) a Alfove príhody (1988). Na konte má však aj iné projekty okolo najslávnejšieho mimozemšťana, ktorý sa ako postava objavil aj v seriáli Matlock či v rozprávkach.

Willie Tanner - Max Wright (70)

Práve postava otca rodiny Tannerovcov mu priniesla najväčší úspech. Pred Alfom sa objavil v desiatkach fi lmových a seriálových projektov, rovnako, ako aj po ňom. Nešlo však o nič prelomové. Max nikdy nezabudne podotknúť, že mu bol seriál osudovým a keby sa mal ešte raz rozhodnúť, tak postavu asi odmietne. Pre neustále predlžovanie natáčania sa musel vzdať iných fi lmových ponúk, kde by mohol ukázať viac zo svojho hereckého talentu. „Keď sa to skončilo, pobalil som si veci. Bola to zábava aj ťažká práca. Hlavne ma mrzelo, že som musel odmietnuť kvôli tej bábke veľa pracovných ponúk,“ povedal Max vo viacerých rozhovoroch. Najviac si čerstvý sedemdesiatnik váži čas s rodinou. S manželkou Lindou sú spolu takmer 50 rokov a vychovali syna Bena a dcéru Daisy. Za kariérny úspech zaplatil zdravím. V roku 1995 mu diagnostikovali zhubný lymfóm, ktorý ho v nepravidelných intervaloch trápi dodnes. Možno aj preto sa uchýlil k alkoholu - za jazdu pod vplyvom ho zatkli viackrát. V roku 2003 mu bola súdom nariadená liečba a odborný dozor.

Brian Tanner - Benji Gregory (35)

Roztomilý a okatý Benji upútal tvorcov Alfa už na kastingu svojou priamosťou a otvorenosťou. Pred seriálom, ktorý bol v jeho kariére najvýznamnejším, sa mihol v projektoch A-Team či T. J. Hooker. Pochádza z veľkej hereckej rodiny - otec, strýko a sestra mu vydláždili cestu, rovnako ako jeho babka agentka. V roku 2006 sa oženil s dlhoročnou priateľkou Sarah. Bena hranie príliš nechytilo za srdce, avšak na Alfa nikdy nezabudol. „Nechcel som už hrať. Chcel som však naďalej pracovať v zábavnom biznise, čo mi nevyšlo,“ povedal Benji, ktorý vyštudoval akadémiu umenia.

Pikošky

  • Nakrúcal sa v rokoch 1986 - 1990. Za ten čas vznikli štyri série a 103 epizód.
  • ALF znamená Alien Life Form - mimozemská živá forma.
  • Epizódy sa volajú podľa slávnych piesní. Vždy tá konkrétna aj zaznie.
  • Názvy sviatkov a mená na planéte Melmac sú priezviská členov štábu.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Čaputová po schôdzke s českým prezidentom: Dôležitý odkaz oboch hláv štátu!
Ilustračné foto
Hrozí Európe kolaps?! Meteorológ vydal desivé varovanie: TOTO je mapa mŕtvych zón
Foto
Legendy Košíc Lukáč a Slovana Rusnák sa stavili: O čo ide?!
Americký prezident a prezidentská kandidát Joe Biden
USA sa pripravujú: Bidena čaká dôležité stretnutie! Aha, kto navštívi ich krajinu
Marec. Teraz je most v havarijnom stave, preto sa ho rozhodli vymeniť.
Najvyťaženejší most v Prešove vymenia: Pripravte si pevné nervy! Bude to stáť riadny balík
Ilustračné foto
Matka nechala svoje batoľa († 16 mes.) zomierať krutou smrťou! Mrazivé detaily prípadu
(ilustračné foto)
Ničivý jav odrezal stovky ľudí od zvyšku krajiny! Pokusy o evakuáciu zlyhali
Porota ho označila za najlepšieho tanečného športovca v histórii šou.
Foto
Vytočení diváci po vypadnutí Ďuricu z Let's Dance: Sklamanie, sú tam oveľa slabší!
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičovej návrh zákona zasypala kritika: Prichádza zmena! Čo žiadajú zamestnanci RTVS?
Čo bývalému policajtovi na Filme Vojna policajtov prekážalo najviac?
Foto
Nespokojný expolicajt Michal o filme, kde sa blysol aj Rytmus: Z mužov zákona spravili opilcov!
Žiaci doniesli vlastnoručne zdobené kraslice, ktoré nalepili na veľký podklad.
Foto
Školáci vo Svidníku dozdobili veľkonočnú maxikraslicu: Pôjde o rekord? Takú krásu uvidíte už z diaľky!
Putin si zaistil prezidentské kreslo na ďalších šesť rokov
Foto
Z Putina sa opäť stal šéf Kremľa: Vrúcne gratulácie z Číny! Desivé, kto každý je na jeho strane