Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2014 06:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Osudy hercov zo seriálu Pohotovosť: Sexi lekárov diváčky zbožňovali, takto vyzerajú dnes

Stres, nekonečné služby, veľa zelenej, modrej a bielej. Taký bol seriál Pohotovosť, ktorý každý večer lákal k obrazovkám milióny divákov.

Tí sledovali nielen náročné medicínske prípady, ale aj vzťahy hlavných hrdinov, ktoré im niekedy nedali spať. A ako to už chodí v dlho vysielaných seriáloch, zaplietol sa takmer každý s každým.

DR. LUKA KOVAC - GORAN VISNJIC (41)

Rodený Chorvát si po odchode z armády splnil sen a začal študovať herectvo. Práve to ho priviedlo do Ameriky, kde si ho našli tvorcovia Pohotovosti. Exotický vzhľad mu vyslúžil postavy aj vo fi lmoch Peacemaker či Magická posadnutosť. Dokonca bol favoritom na postavu Jamesa Bonda, ktorú mu vyfúkol Daniel Craig.

 

DR. PETER BENTON - ERIQ LA SALLE (51)

Arogantného doktora Bentona stvárňoval až veľmi presvedčivo. Pre Eriqa, ktorý má za sebou len tie najlepšie divadelné a filmové školy, to však nebol žiadny problém. S prestávkami účinkoval v Pohotovosti od roku 1994 do roku 2009. V roku 1989 si ako mladé ucho zahral po boku Eddieho Murphyho v Ceste do Ameriky. Naposledy účinkoval v seriáli Blackout.

DR. MARK GREENE - ANTHONY EDWARDS (51)

Filmové postavy sa mu od začiatku kariéry núkali samy. V roku 1986 však nastal obrovský zlom, keď si zahral Nicka „Goosa“ Bradshawa vo filme Top Gun po boku Toma Cruisa. V roku 1994 sa rozhodol dať si od filmu dlhšiu pauzu a zlákala ho postava v seriáli Pohotovosť, ktorá mu vyniesla niekoľko nominácií na cenu Emmy. V roku 1998 sa oženil s Jeanine Lobell, s ktorou vychováva syna a tri dcérky

DR. DOUG ROSS - GEORGE CLOONEY (52)

Najslávnejším hercom, ktorý sa prechádzal chodbami Pohotovosti, je práve on. Za postavu Douga Rossa získal niekoľko nominácií na Emmy či Zlatý glóbus. Jeho prelomovým filmom, ktorý mu otvoril dvere do Hollywoodu, je Od úsvitu do súmraku. Odvtedy účinko-val asi v 40 filmoch a seriáloch. Aj napriek obdivu miliónov žien sa oženil len raz. Manželstvo s Taliou Balsam trvalo len 4 roky. Na svojom konte má troch Oscarov za fi lmy Syriana (2005) a Argo (2012).

DR. SUSAN LEWIS - SHERRY STRINGFIELD (46)

Sympatická lekárka sa v seriáli dlho neohriala. Sherry totiž chcela viac, a návrhy vrátiť sa do deja odmietala. Napokon počas 9. série súhlasila, že si ešte raz strihne Dr. Lewis, a jej návrat sledovalo takmer 30 miliónov divákov. Vo fi lme sa jej preraziť nepodarilo a ako epizódna postava sa objavila v seriáli Právo a poriadok či C. S. I.

JEANIE BOULET - GLORIA REUBEN (49)

Nadaná speváčka, herečka a producentka sa dostala do veľkého sveta šoubiznisu v roku 1990 prostredníctvom seriálu Flash. To bol len krôčik k HIV-pozitívnej asistentke, ktorá najčastejšie prichádzala do konfliktu s Dr. Petrom Bentonom. V roku 2000 sa objavila na turné speváčky Tiny Turner ako jej vokalistka. V roku 2012 si zahrala v Oscarmi ocenenom Lincolnovi.

CAROL HATHAWAY - JULLIANNA MARGULIES (47)

Diváci s napätím sledovali vzťah medzi sestričkou Carol a lekárom Dougom, ktorého stvárnil George Clooney. Za svoju postavu ako jediná zo seriálu získala cenu Emmy. Jej prvým filmom bol Out for Justice so Stevenom Seagalom, pokračovala v Hmlách Avalonu (2001) či v Hadoch v lietadle (2006). Je vydatá za Keitha Lieberthala, s ktorým má jedno dieťa.

DR. JOHN CARTER - NOAH WYLE (42)

Miláčik divákov získal 5 nominácií na Emmy a 3 na Zlatý glóbus, vďaka čomu ho magazín People zaradil v roku 2001 medzi 50 najkrajších ľudí sveta. V rokoch 2003 - 2004 inkasoval 400 000 dolárov za časť. Po skončení nakrúcania čakal na svoju veľkú šancu. Avšak tá prišla len v podobe béčkovej série o knihovníkovi Flynnovi Carsenovi. S manželkou Tracy Warbin, s ktorou má syna Owena a dcéru Auden, žijú oddelene.

DR. KERRY WEAVER - LAURA INNES (56)

Rázna lesbická doktorka sa začala v seriáli objavovať najprv sporadicky, no už v tretej sérii bola jeho stálicou. Za postavu si vyslúžila rôzne nominácie, ale ani jednu nepremenila na cenu. V roku 1998 sa vydala za Davida Brisbina, s ktorým vychováva syna Cala a adoptívnu dcéru Miu. V seriáloch sa objavuje len sporadicky a dieru neurobila ani vo svete filmu.

Seriál v číslach

  • nakrúcanie od 1994 do 2009
  • 15 sérií
  • 331 častí po 45 minút
  • 30 hlavných postáv, stovky epizódnych a komparzných
  • 375 nominácií na ceny, 116 výhier
  • každú sériu videlo priemerne 20 mil. Američanov
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom