Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.04.2014 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Celebritní kamoši: Ktoré slovenské hviezdy spája silné priateľstvo?

Mysleli ste si, že naozajstné priateľstvá vo vodách šoubiznisu neexistujú? Našli sme známe dvojice, ktoré vás presvedčia o opaku.

Aj ony preberajú obyčajné babské témy pri káve, chodia na spoločné dovolenky so svojimi rodinami, alebo si zájdu na dobrú večeru pri víne. Prezradili nám aj to, ako sa zoznámili, alebo čo na sebe obdivujú?

Mária Čírová (25), speváčka a Barbora Rakovská (27), moderátorka: Chystajú sa spolu do Ameriky

Ako ste sa spoznali?

Mária:  Mám pocit, ako by to bolo včera... a pritom je to už niečo vyše 5 rokov. Prvýkrat sme sa stretli na festivale Šírava, kde som vystupovala. Bola som tehotná, približne v ôsmom mesiaci a čakala som s kapelou na svoj koncert, keď som ju zrazu uvidela, ako vchádza cez ochranku do bachstageu s Tomim ruka v ruke smerom k pódiu. Myslim, že sme sa vtedy len pozdravili.

 

Barbora: Prišla som a zagratulovala som jej k bábätku. Síce sme sa nepoznali, ale videla som ju tam stáť a čakať na vystúpenie. Obdivovala som ju, ako to celé zvláda.

Čo vás najviac spája?

Mária:  Pre nás obe má rodina najväčší význam, chápeme to rovnako, správame sa podľa toho. Ale spája nás tiež pracovitosť a taký dar: vedieť zladiť 50 vecí tak, aby boli všetky strany spokojné.

Barbora:  Ako som uz spomínala, obe máme ako prioritu rodinu. Venujeme jej maximum a, samozrejme, snažíme sa to zvládať všetko tak, aby sme aj pracovne nezaostávali, ale rodina je pre nás stale prvoradá.

Je niečo, kvôli čomu sa dokážete pohádať?

Mária:  Myslím, že nie. Nie sme závistlivé typy. A podľa mňa závisť je to, čo ničí vzťahy. Dokážeme si dopriať a tešiť sa z úspechu tej druhej.

Barbora:  Ešte sme sa nepohádali. Kecáme, bavíme sa, smejeme a snažíme sa vymieňať si skúsenosti, ktoré každá získava či už v osobnom, alebo v pracovnom živote.

Ako trávite spoločný čas?

Mária:  Na preliezkach, kávičkách, obedoch, v divadielkach, na nákupoch, proste klasika. Minule sme sa náhodne stretli v istom hračkárstve a obe sme sa na seba vyvalili so smiechom a otázkou: Čo máš voľno? Sme úplne typické maminy, ktoré keď majú kúsok času pre seba, trávia ho v hračkárstve alebo pri detských oblečeniach.

Barbora:  Klasicky s deťmi alebo sa stretneme pri práci na rôznych akciách. Skrátka, mamičkovská pohodička. (smiech)

Chodievate spolu aj na dovolenky či výlety?

Mária:  Spoločnú dovolenku sme zatiaľ nestihli, ale plánujeme ju už dlho. Po minuloročnej skúsenosti, keď Barborka išla s Amiou sama na dovolenku a následne ja sama s dvomi deťmi, sme si povedali, že ak budú mať naši muži toto leto taktiež pracovné, ideme do toho spolu.

Barbora:  Dovolenku plánujeme, ale zatiaľ nám to z rôznych časových a organizačných dôvodov nevyšlo. Chceli by sme ísť spoločne do Ameriky. Mária tam ešte nebola a ja by som jej veľmi rada poukazovala všetko, čo Amerika vie ponúknuť, najmä z kultúrneho života.

Rozumejú si aj vaše polovičky?

Mária:  Myslím, že si rozumejú a vzájomne sa rešpektujú, aj keď nemajú možnosť sa tak často stretávať ako my. Raz mi Maroš povedal, keď robil s Tomim na jednom projekte, že sa mu veľmi páči jeho štýl hry na klavíri. Vraj tam cítil úplne iný prístup, ako má bežný slovenský muzikant.

Barbora:  Naše polovičky majú v podstate identické povolania, akurát, že Tomi je spevák a producent a Maroš hudobník a producent. Tým pádom si naozaj majú čo povedať, keď sa stretnú, ale pri ich vyťaženosti sa tých spoločných stretnutí, bohužiaľ, veľa nekoná.

Čo je najčastejšou témou vašich rozhovorov?

Mária:  My sa rozprávame o všetkom. Od varenia cez deti až po prácu a voľný čas. Veľmi častou témou v poslednom čase je, a na nej sa teda riadne bavíme, ak nás niekto na ulici pozdraví menom tej druhej. Pre pár ľudí sa dokonca podobáme! Začala s tým Barborka, keď ju nejaká pani na ulici pozdravila ako Máriu. Nechcela som tomu veriť, ale prešlo pár týždňov a odvtedy sa to mne ako Barborke stalo asi trikrát. Chytáme sa za hlavy a smejeme sa na tom. Dopredu sa ospravedlňujem všetkým ľuďom, ktorých som neodzdravila pre svoju ,,namyslenosť“. Pozor! To bola Rakovská! (smiech)

Barbora:  Bavíme sa o všetkom, o hudbe, móde, deťoch,  jedle, váhe, vlasoch, naozaj o všetkom. Ako typické baby. Obe máme prehľad o tej druhej a rady si vymieňame názory.

Čo navzájom na sebe obdivujete?

Mária:  Barborka má môj veľký obdiv, pre mňa je to jedna silná osobnosť. Cieľavedomá mladá baba, mama, ktorá nemá problém zladiť naozaj náročné štúdium na vysokej škole s dieťaťom a pracovnými ponukami. Vždy je pozitívne naladená, elegantne upravená, neviem, ako to robí?! Klobúk dolu pred ňou.

Barbora:  Na Márii obdivujem jej skromnosť, ktorou podľa mňa prekvapí každého, kto ju pozná. Je to talentovaná žena, ktorá nemá problém v jeden deň navariť, oprať, upratať, odspievať koncert a ešte byť partnerkou a matkou. Myslím, že mnohé mladé baby by si ju mali všímať pozornejšie a brať si z nej príklad, ako sa dajú veci zvládnuť s úsmevom na tvári.

Anna Amenová (29), modelka a Simona Brnová– Slobodníková (29), modelka: Chodia spolu na kurzy varenia

Ako ste sa spoznali?

Anna:  Spoznali sme sa cez nášho spoločného kamaráta Andyho Kusalíka, keď bola Sima prvýkrát tehotná a odvtedy sa kamarátime.

Simona:  Presne ako hovorí Anička. Zoznámil nás pred jeho domom a ona mi hneď bola veľmi sympatická a okamžite sme našli spoločnú reč.

Čo vás najviac spája?

Anna:  Spájajú nás v prvom rade deti, nakoľko sme mamičky a máme podobné povinnosti.

Simona:  Spája nas toho veľa. Vždy si máme čo povedať. Riešime spolu takmer všetko. V prvom rade sú to naše deti, okolo nich sa točia naše životy, takže si vymieňame skúsenosti, porozprávame sa o živote, o varení. Anička ma naučila veľa veľmi dobrých receptov, delíme sa o pekné momenty, ale aj o tie smutnejšie. Snažíme sa byť jedna druhej oporou a vieme sa spolu hlavne zasmiať a užívať si život. Prežívali sme spolu tehotenstvá, pôrody, prvé zúbky, chodenie, prebdené noci a všetko to krásne a aj to náročnejšie, čo je spojené s detičkami.

Je niečo, kvôli čomu sa dokážete pohádať?

Anna:  Myslím, že nie, Sima je nekonfliktná a ja sa tiež nerada hádam, pokiaľ nemám pravdu. (smiech)

Simona:  My sa nehádame. Vždy sa dohodneme a neboli situácie, kedy by sme sa pohádali.

Ako trávite spoločný čas?

Anna:  Spoločný čas trávime väčšinou s deťmi, alebo keď máme chvíľku čas, zájdeme na kávičku a pokecáme si. Väčšinou je to aj tak len o deťoch.

Simona:  Vačšinou s deťmi a tiež s našimi manželmi. Aj oni sú dobrí kamaráti a trávia spolu niekedy voľný cas. Ale taktiež si nájdeme čas aj na to, aby sme si vyšli niekam samé. Raz, dva razy do roka ideme niekam na dámsku jazdu, boli sme napríklad v New Yorku asi pred dvomi rokmi a musím povedať, že to bol fantastický výlet.

Chodievate spolu aj na dovolenky či výlety?

Anna:  Áno chodíme, boli sme teraz spolu tri týždne na dovolenke v Dubaji, nakoľko naše staršie deti sú skoro rovesníci a rady sa spolu zahrajú.

Simona: Nedávno sme sa z jednej dovolenky vrátili a bolo výborne. Boli sme aj s našimi staršími deťmi, menšie detičky sú ešte veľmi malé a trochu sme sa obávali, ako by zvládli cestu a aj pobyt. Priniesli sme si odtiaľ naozaj veľa zážitkov a zažili sme kopec vtipných situácií. S deťmi sa človek naozaj nikdy nenudí. A naši drobci sú veľmi dobrí parťáci. (smiech)

Rozumejú si aj vaše polovičky?

Anna:  Samozrejme, sú kamaráti.

Simona:  Sú výborní kamaráti.

Čo je najčastejšou témou vašich rozhovorov?

Anna:  Deti, deti a ešte raz deti. A ešte aj jedlo. (smiech)

Simona: Ako som už spomínala, riešime spolu takmer všetko.

Máte spoločné koníčky?

Anna:  Kurz varenia a cvičenie. To ale ide dokopy. (smiech)

Simona:  Už dlho sa chystáme, že začneme spolu cvičiť. Mali sme už pár pokusov, ale zatiaľ sa nám to nejako nedarí. (smiech) Toho času pri deťoch a popri práci nie je až tak veľa, ale keď si ho nájdeme, tak z času na čas ideme do fitka, chodievame tiež na kurzy varenia, kde sa priučíme novým receptom zahraničných kuchýň. Rady ideme do kina alebo sa niekam dobre najesť.

Čo na sebe obdivujete?

Anna:  Na Simone obdivujem jej pevnú vôľu, čo sa týka jedenia, pretože ja žiadnu nemám. (smiech)

Simona:  Na Aničke obdivujem, ako zvláda materstvo a svoje dve krásne dcérky, to, že je vždy dobre naladená a nerieši nepodstatné. Nepripúšťa si niektoré veci, ja, naopak, som taká, že ma dokáže veľa vecí zraniť a potom sa trápim, ale ona ma vždy nejako nakopne. A musím to opäť pripomenúť, že je výborná kuchárka, takže to na nej obdivujem. Mám ju rada.

Marej Majeský (41), herec a Martin Mňahončák (36), herec: V práci sú ako dva kohúty na smetisku

Ako ste sa spoznali?

Marek:   Keďže sme obaja kolegovia, tak sme sa z videnia poznali už dávnejšie. Asi prvýkrát sme okrajovo spolupracovali pri divadelnej inscenácii pred desiatimi rokmi v Mestskom divadle v Bratislave.

Martin:  Nepamätám sa, kedy sme sa vlastne stretli prvýkrát, ale určite to bolo ešte v čase, keď som bol na škole. Sme kolegovia a najmä u nás na Slovensku vlastne každý každého pozná. (smiech)

Čo vás najviac spája?

Marek:   Aj keď si myslím, že sme obaja rozdielne typy aj povahy, to, čo nás spája a je to aj to, čo zároveň na Martinovi obdivujem – určite priamosť, profesionalita, dôvera, spoľahlivosť, čestnosť...To sú pre mňa v dnešnej nestálej a vratkej dobe veľmi dôležité hodnoty, ktoré začínajú byť vzácnosťou.

Martin:  Máme veľa podobných záujmov a hlavne máme obaja blízko k úprimnosti a pravdovravnosti, čo si osobne na ľuďoch  najviac vážim. S Markom je sranda, má na veci svoj vlastný názor, ale nechá si aj poradiť. Dnes málokedy videná vlastnosť. Mám rád ľudí, ktorí si stoja za svojím, majú na veci názor a sú čestní. Markovi ako človeku verím, a to, bohužiaľ, nemôžem povedať o veľa ľuďoch..

Je niečo, kvôli čomu sa dokážete pohádať?

Marek:   V súkromí určite nie. V pracovnej oblasti to síce v rámci umeleckého ošiaľu tak navonok niekedy vyzerá a nezainteresovaný divák by mohol mať dokonca pocit, že sme ako dva kohúty na smetisku. Po chvíľke vzplanutia si však vždy s chladnou hlavou vieme triezvo vysvetliť možné tvorivé nedorozumenie a nájsť riešenie pre dobro veci.

Martin:  Naše kamarátstvo asi nie je založené na tom, že by sme sa hádali. (smiech) Ak má niekto z nás na niečo iný názor, preberieme to a dopátrame sa k nejakému výsledku. Skôr by som to nazval argumentáciou ako hádkami. Pre mňa je hádka na poslednom mieste v komunikácii a vlastne komunikáciu ako takú vylučuje. Myslím si, že Marek nie je konfliktný typ.

Ako trávite spoločný čas?

Marek:   Dovolím si povedať, že najmä posledný rok iba v práci, či už v divadle, alebo pri nakrúcaní v televízii a takýmto spôsobom trávime oveľa viac času spolu ako s vlastnými rodinami. Súvisí to, samozrejme, hlavne s tým, že spolu hráme vo veľa divadelných inscenácií, s ktorými cestujeme často na zájazdy po celom Slovensku.

Martin:  Ak ho niekedy vôbec nájdeme, tak asi rovnako ako všetci normálni kamaráti, či už stretnutím sa niekde v príjemnej spoločnosti iných kamarátov, alebo s našimi manželkami. Väčšinou je to však na divadelných zájazdoch.

Chodievate spolu aj na dovolenky či výlety?

Marek:   Samozrejme, že okrem spoločných pracovných aktivít má každý z nás ešte aj iné. Nájsť preto spoločný časový prienik na dovolenku alebo výlet s našimi rodinami je veľmi komplikované. Ale je pravda, že napríklad tohtoročnú Veľkú noc strávime spolu s našimi blízkymi a priateľmi.

Martin:   Zatiaľ to nebolo veľmi časté, aj keď dlho spolu s našimi manželkami plánujeme nejakú tú dovolenku. Boli sme spolu už v Londýne na predĺženom futbalovom víkende a teraz máme naplánovanú veľkonočnú dovolenku na horách.

Rozumejú si aj vaše polovičky?

Marek:  Tak to je skôr otázka pre naše panie, ale ja si dovolím tvrdiť, že nielen rozumejú, ale sa majú aj rady.

Martin:  Myslím si, že si určite rozumejú minimálne tak, ako ja s Markom. Kiežby bolo toho času viac...

Čo je najčastejšou témou vašich rozhovorov?

Marek:   Pre chlapov veľmi jednoduchá odpoveď: práca, rodina, politika, šport, cestovanie, kvalitné jedlo, víno a to sú podľa mňa aj naše spoločné koníčky.

Martin:  Asi to budú práca a kolegovia a inak všetko možné, v neposlednom rade naše rodiny. Obaja máme velmi blízky vzťah k divadlu a tak riešime veľa vecí okolo toho, hráme spolu v niekoľkých predstaveniach, tak aj to všelijako rozoberáme. Bavíme sa o cestovaní, kultúrach, gastronómii, autách, proste o všetkom možnom.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na nedatovanej snímke amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) objekt, ktorý v marci 2024 poškodil dom na Floride.
Mužovi na Floride zničil dom čudný predmet z vesmíru: NASA musela vyjsť s pravdou von!
V meste Poprad rozkvitli tulipány.
FotoVáš Tip
Poprad zažil, čo už dávno nie: Táto nádhera prišla o 3 týždne skôr, pozrite si FOTKY!
Joe Biden so ženou Jill.
Bidenovci prezradili, koľko zarábajú: Jill, oplatí sa ti vôbec pracovať?!
A stock photo of a Police Line 'Do Not Cross' caution tape with a defocused police car with sirens flashing red and blue.
Hororové vyčíňanie v Austrálii: Z desivého incidentu je podozrivý aj 15-ročný chlapec
Líder eurokandidátky za PS Ľudovít Ódor naznačil, že Korčok by mal dostať slušnú ponuku.
Foto
Ódor naznačil záujem progresívcov o Korčoka: Nahradí Šimečku alebo si založí stranu?
Najvyššie prístupné miesto ponúka neuveriteľný výhľad.
Pozrite sa s nami na zrekonštruovaný skvost v Bratislave: Čo Michalská veža (ne)ponúka?
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Foto
Filip Kuffa čelí vážnym obvineniam: Ohrozuje štátny tajomník envirorezortu prírodu v národných parkoch?
Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Americký prezident Joe Biden a český premiér Petr Fiala na stretnutí v Bielom dome.
Český premiér na dôležitom stretnutí: Toto tu päť rokov nebolo