Podľa vedcov bude totiž hmyz dôležitým zdrojom bielkovín v strave budúcich generácií. Hoci sa väčšine ľudí na Západe pri pomyslení na konzumácii červov a kobyliek dvíha žalúdok, Peter začína sliniť ako Pavlovov psík. Jemu totiž hmyz nesmierne chutí a už dnes si ho dobrovoľne dopraje na raňajky, obed aj večeru.
Ráno si tak dopraje misku kobyliek, na obed si dá cvrčky a larvy motýľov a na večeru si pochutí na vyprážaných šváboch. Za posledné tri roky zjedol odhadom šestnásť tisíc hmyzích jedincov.
Najprv začal miešať kobylky s hovädzím mäsom a vyrábal zo zmesi karbonátky. Lenže časom začal uberať množstvo hovädzieho, až zostal iba pri kobylkách.
"Trikom pri varení hmyzu je to, že ich jednoducho považujete za normálne mäso. Jednoducho sa začnete na cvrčka pozerať ako na kurací rezeň či na krevety. Môžete si tak orestovať pár kobyliek marinovaných v sladkej chilli omáčke," tvrdí študent botaniky doktorandského štúdia na Manchester University v rozhovore pre britský denník Metro.
Hmyz začal jesť po tom, čo mu zomrel strýko na infarkt vo veku štyridsaťpäť rokov. Miloval mäso a predovšetkým burgery. Peter sa rozhodol, že začne žiť zdravšie a mäso nahradil diétnym a veľmi výživným hmyzom.
Bohatý zdroj bielkovín budúcich generácií? Tento študent si hmyz vychutnáva už dnes!
Študent Peter Bickerton predbehol svoju dobu.