Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.11.2022 09:00 | Šport | Šport mix

Kapitán florbalistov Pažák netají pred MS medailové ambície: Dúfame, že to cinkne!

Šampionát klope na dvere. V poradí 14. majstrovstvá sveta vo florbale mužov sa budú tento rok hrať vo švajčiarskych mestách Zürich a Winterthur od 5. do 13. novembra. Celkovo sa na toto podujatie prihlásilo 36 krajín. Až 24 z Európy, deväť z Ázie a Oceánie, jedna z Afriky a dve z Ameriky. Nechýba medzi nimi ani Slovensko, v zostave ktorého sa nachádzajú dve stálice nášho florbalu - kapitán Michal Pažák (25) a náš najskúsenejší reprezentant Ladislav Gál (29).

Kapitána slovenského mužstva Pažáka čaká už tretie vystúpenie na svetovom šampionáte. „Cesta na MS nebola tentoraz až taká dlhá. Väčšinou je to dvojročný cyklus, teraz sme sa museli na šampionát pripraviť do roka. Jadro skladby tímu je však dané, stačilo ho len obohatiť. Myslím, že sme pripravení fyzicky lepšie, ako to bolo na posledných MS vo Fínsku. Čo sa týka ambícií, chceli by sme aspoň piate miesto. Ak by sa podarilo aj niečo vyššie, bolo by to skvelé,“ zhodnotil skromne Pažák, na ktorého slová o ambíciách nadviazal aj hlavný tréner Čech Radomír Mrázek.

„Športu sa venujem už nejaký čas a poviem to priamo. Nemám záujem jazdiť na turnaje, alebo hrať o umiestnenie, ktoré necinká. Vo všeobecnosti chcem medailu, aj keď je dôležité zostať nohami na zemi a ísť krok po kroku. Sme pripravení na všetko,“ uviedol Mrázek. V zostave jeho tímu nemôže chýbať ani dlhoročná stálica Ladislav Gál, ktorého čakajú v poradí už šieste MS. Paradoxne vo Švajčiarsku odštartoval v roku 2012 svoju kariéru, aj keď plány v živote má momentálne premyslené trochu inak. „Som stále starší a starší, preto nemôžem povedať, že by som nepremýšľal po MS o konci florbalovej kariéry. Životné plány mám niekde inde. Čo sa týka šampionátu, treba podotknúť, že slovenský florbal sa za tie roky posunul neskutočným spôsobom. Keď som išiel na svoje prvé MS, cítil som sa ako vo filme Kokosy na snehu. Dnes sa práca zväzu posunula k tomu, aby sme spravili trebárs aj historický výsledok,“ myslí si Gál. Obrovský pokrok cíti aj kapitán Pažák. „Pre nás je súčasná realita obrovským skokom. Keď som zažil juniorské MS 2015, tak sme sa museli skladať na cestu do dejiska šampionátu. Dnes, keď chceme viac jedla, tak dostaneme viac jedla. Keď potrebujeme vybaviť hotel, tak máme hotel či rôzne iné podmienky. Prácu zväzu si preto veľmi vážim. Ako trénera máme navyše najväčšiu českú kapacitu. Dúfam, že sa za tento pokrok odvďačíme výsledkami a že to tam cinkne,“ uzavrel Pažák.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy