Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2014 18:00 | Správy | Domáce správy

Aktivistka, ktorá sa na poslancov zaháňala stoličkou: Nechcela som zabíjať, bol to čin zúfalstva!

Aktivistka pre Nový Čas prehovorila o svojom výstupe, pôvodne mal na hlavách poslancov pristáť kečup!

Tak toto sme tu ešte nemali! Mimoriadne rokovanie parlamentu o odvolávaní predsedu vlády SR Roberta Fica sa zvrhlo. Po hlasovaní poslancov, v ktorom premiéra vo funkcii podržali, začali na balkóne kričať štyria rozčúlení občania.

K prekvapivému zvratu došlo, keď sa zúrivá aktivistka Stanislava Červeňová (36) rozhodla, že nezostane iba pri slovných urážkach. Schytila stoličku, ktorá v priebehu troch sekúnd visela nad hlavami prítomných zákonodarcov! Poslanci v obave o život zbledli a z parlamentu ju musela násilím vyviesť ochranka.

„Svine! Ľudia zomierajú od hladu, môžete sa hanbiť,“ kričali ľudia na balkóne na poslancov. Stanislavu Červeňovú, pôvodom z Oravy emócie ovládli tak, že zbehla pár schodov, schytila stoličku, na ktorej sedávajú novinári, a chcela ju zhodiť z takmer piatich metrov na dole sediacich poslancov. V tom okamihu im zamrzol úsmev na tvári.

 

Zasiahla ochranka

K nahnevanej žene priskočili ochrankári, ktorí jej stoličku vytrhli a proti jej vôli ju vyviedli z parlamentu. Včera sa už aktivistka v rozhovore pre Nový Čas zdôverila, čo stálo za doposiaľ nevídaným útokom. „Doviedla ma tam moja osobná situácia, ale aj občanov, ktorí nemôžu znášať túto tyraniu vlády,“ objasnila Červeňová.

Tá je v súčasnosti nezamestnaná, keďže podľa vlastných slov štát neúmerne zaťažil živnostníkov. „V Národnej rade som protestovala už pred časom, ale vláda môj zdvihnutý prst nerešpektovala, tak som bola odhodlaná, že nestačí iba poukázať na situáciu, ale treba zdvihnúť aj stoličku,“ obhajuje svoje konanie.

Nikoho nechcela zraniť

V poslednej chvíli si všetko rozmyslela, a tak časť nábytku zostala prevísať len cez balkónové zábradlie. Nikomu nechcela ublížiť. „Neplánovala som útok na nikoho, nechcela som ich zabiť, ani zraniť, bola to emócia zúfalstva. Obracajú sa na mňa ľudia, ktorí mi hovoria, že to takto ďalej nejde,“ tvrdí vyštudovaná právnička, ktorá priznala, že pôvodne plánovala na poslancov použiť kečup.

Z rúk nakoniec stoličku nepustila zámerne, aj keď mohla, skôr ako proti nej zasiahli ochrankári. „Nepustila som ju, pretože som sa pozrela dole a videla som, že sú tam ženy. Aj keby tam boli muži, tak to nehodím. Pôvodný plán bol, že ak tam nebude nikto sedieť, tak ju pustím,“ priznala aktivistka.

Rozdelená verejnosť
Na internete sa po jej výstupe rozpútala diskusia, kde ľudia obvinili predsedu parlamentu Pašku, že ju do NR SR úmyselne doviedol. Ona to odmieta. „Nie som platená nikým, ani Paškom,“ vyvracia špekulácie. Čeveňová bojuje proti všetkým vládam po roku 1989. Na ďalších schôdzach parlamentu sa zúčastňovať neplánuje. Včera si ju telefonicky predvolala už aj polícia.

Na výstup mohol doplatiť poslanec Suča

Keď zúrivá aktivistka Stanislava Červeňová vzala do rúk stoličku a chcela ju vyhodiť z parlamentného balkóna, priamo pod ním sedel ešte poslanec Šuca. „Mal som zmiešané pocity. Toto je nemiestne, čo sa deje na balkóne v Národnej rade,“ povedal včera ešte stále šokovaný politik.

Na neočakávanú situáciu reagoval pomerne s prehľadom, aj keď si najskôr stoličku hompáľajúcu sa nad svojou hlavou vôbec nevšimol. „Sedel som tam a bol som v nemom úžase. Keď tam bol ten krik a hukot, kolegovia mi ukazovali, že zvrchu ide stolička. Odsunul som sa pod balkón a fakt som mal tú stoličku nad hlavou. Nebolo to príjemné,“ opisuje situáciu smerácky poslanec.

Šuca si myslí, že je to dôsledok toho, kto sedí v parlamente a kto s nespokojnými občanmi komunikuje. Pridať ďalšie obmedzenia pre návštevníkov parlamentných rokovaní však nechce. „Bol to prejav jednej dámy, ktorá si zmýlila Národnú radu možno s nejakým kolbišťom,“ uzatvára stále živý a nezranený zákonodarca.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Shakira má pred súdom čo vysvetľovať.
Unikne Shakira obvineniam z daňových podvodov? Prokuratúra žiada o odloženie vyšetrovania!
Budúci prezident nevníma mier ako za samozrejmosť: Teraz stojíme pred zásadnou výzvou!
Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie
Kontroverzný herec Depardieu: Po prepustení z väzby utekal do Česka! Aha, s kým ho prichytili
(ilustračné foto)
Slová vedcov vás prekvapia: Padnete na zadok, čo všetko dokáže a ako funguje náš mozog!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vláda rozhodla o osude ministerky zdravotníctva: Ako dopadlo odvolávanie Dolinkovej?
Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
Hrad Modrý Kameň.
Váš Tip
Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu: Na čo sa môžu návštevníci tešiť?
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Rusko zdvihlo varovný prst pre Francúzsko: Ak vyšlete svojich vojakov na Ukrajinu, budeme na vás cieliť!
Zuzana Čaputová si pri Hrobe neznámeho vojaka v Bratislave uctila obete II. svetovej vojny.
Prezidentka si uctila obete druhej svetovej vojny: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať
Na obrázku je súdna rada SR.
Členov Súdnej rady čaká neľahká úloha: Budú si voliť svojho nového predsedu! Kto získa tento post?
Podvod
Vietnam čelí obrovskému problému: Niekoľko ľudí bolo zatknutých pre nelegálne ovládanie účtov na Facebooku!