Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2022 12:04 | Šport | Futbal

Tréner Weiss pochválil úroveň zápasu so Žalgirisom: Mali sme jeden zásadný problém!

Slovenskému futbalovému šampiónovi ŠK Slovan Bratislava nevyšiel podľa predstáv vstup do skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2022/2023.

Vo štvrtkovom domácom dueli H-skupiny na Tehelnom poli „belasí“ uhrali bezgólovú remízu s litovským mužstvom Žalgiris Vilnius. „Odohrali sme dobrý zápas, chýbala len efektivita vpredu. Mali sme veľa šancí a myslím si, že sme to mohli premeniť. Mali sme príležitosť na tri body, ale nepodarilo sa nám to. Pozitívne je to, že sme neinkasovali. V obrane problém nebol. Problém bol s efektivitou. Ideme ďalej,“ povedal pre klubovú TV kapitán „belasých“ Vernon De Marco.

Aj kouč Slovana Vladimír Weiss st. priznal, že diváci mohli vidieť výborný zápas. Jediné, čo ho mrzelo, boli chýbajúce góly. „Chceli sme vyhrať. Mali sme dve-tri výborné šance. Treba uznať, že aj súper mal príležitosti. Z tohto pohľadu je remíza asi spravodlivá,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii rodák z Bratislavy, ktorý o dva týždne oslávi 58. narodeniny.

Žalgiris Vilnius sa už v minulosti v rámci pohárovej Európy predstavil na Slovensku. Bolo to v sezóne 1993/1994, keď v predkole Pohára víťazov pohárov natrafil na 1. FC Košice. Prehral však oba zápasy - vonku 1:2 a následne doma 0:1. V Bratislave tak v konfrontáciách so slovenskými tímami premiérovo neprehral.

Slovan predtým v kontinentálnych pohárových súťažiach proti súperovi z Litvy nehral. Vo štvrtok sa nevedel presadiť v koncovke. Podľa Weissa tímu chýbala kvalita a väčšia istota vo finálnej fáze. Zároveň priznal, že Slovan mal aj šťastie pri najväčšej šanci hostí, keď obrana Bratislavčanov vykopla loptu z bránkovej čiary. „My sme hrali svoj futbal, neustále do plných... Myslím si, že u nich sa nám bude hrať lepšie. Samozrejme, tie body musíme niekde dohnať. Myslím si, že skupina bude vyrovnaná. Teraz ideme do Jerevanu a budeme bojovať ďalej,“ poznamenal bratislavský lodivod.

Už o týždeň 15. septembra čaká na Slovan ďalší zápas na pôde arménskeho Pjuniku Jerevan, ktorý vo štvrtok prehral vo švajčiarskom Bazileji s miestnym FC 1:3. Doma sa "belasí" v EKL predstavia až 13. októbra proti Bazileju. Slovan Bratislava hral v skupinovej časti EKL aj vlani, vtedy z F-skupiny nepostúpil ďalej. Trikrát sa v minulosti predstavil aj v skupine Európskej ligy, v ročníkoch 2011/2012, 2014/2015 a 2019/2020 zostal bez postupu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je