Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2022 20:00 | Šport | Futbal

Nečakaný líder strelcov Fortuna ligy David Hrnčár: Určite som s ničím takým nepočítal

Syn trénera Norberta Hrnčára strelil v prvých piatich ligových zápasoch za Slovan Bratislava päť gólov, v pohárovej Európe však zatiaľ nehral.

Slovenský futbalista David Hrnčár je po piatich kolách sezóny 2022/2023 najlepší strelec najvyššej domácej súťaže s piatimi gólmi, aj keď hráva v drese majstrovského ŠK Slovan Bratislava prevažne na poste pravého obrancu. Dvadsaťštyriročný žilinský rodák skóroval dvakrát pri nedeľňajšom triumfe 5:1 nad Liptovským Mikulášom. "Belasí" podľa neho nepodávajú v úvode ročníka ideálne výkony, mrzí ho aj neúspešné účinkovanie tímu v kvalifikácii Ligy majstrov a Európskej ligy.

"Určite som s ničím takým nepočítal. Išiel som do sezóny s tým, že chcem dať nejaké góly a som rád, že sa mi to podarilo. Päť zápasov a päť gólov, to je slušná bilancia. Vydarila sa mi letná príprava, cítim sa dobre a som rád, že je to vidieť aj na štatistikách. Možno je to aj tým, že sa v dobrých pozíciách snažím viac zakončovať, v predošlom ročníku som skôr hľadal lepšie postavených spoluhráčov. Jednoducho, viac beriem na seba zodpovednosť. V minulej sezóne som mal väčší počet asistencií, teraz je to naopak. Dúfam, že sa to vyrovná. Chcem sa ďalej strelecky presadzovať, ale rád by som na góly aj prihrával," uviedol Hrnčár pre oficiálny web Fortuna ligy na margo svojej streleckej produktivity.

Syn hlavného trénera MFK Zemplín Michalovce Norberta Hrnčára nevidí dôvod, prečo by nemohol byť najlepší strelec súťaže ako obranca. Je mu však jasné, že je to málo pravdepodobné: "Myslím si, že nikto neočakáva, že na čele poradia kanonierov môžem byť až do konca. Ale prečo by obranca nemohol byť najlepší strelec? Netvrdím, že budem najlepší strelec, ale nič nie je nemožné. Keď budem efektívny, stať sa môže všetko. Nikde nie je napísané, že najlepším kanonierom sa môže stať iba útočník alebo krídelník. Bolo by úžasné, keby sa práve mne podarilo tieto slová potvrdiť."

Autor 13 gólov v 87 fortunaligových zápasoch zatiaľ v tejto sezóne nedostal šancu od trénera Vladimíra Weissa st. hrať v pohárovej Európe. "Neriešim to. Je to vec trénera a ja mu verím, máme veľmi dobrý vzťah. Viem, že robí svoju robotu tak, aby sme dosiahli úspech. Akceptujem každé jeho rozhodnutie. Keď šancu dostanem, snažím sa podať čo najlepší výkon. Keď dostane priestor iný hráč, plním si svoje úlohy a zodpovedne pracujem na tréningoch. Čo by mi pomohlo, ak by som bol smutný alebo urazených po zápasoch, v ktorých nehrám? Vôbec by mi to neprospelo. To nie som ja. Už som sa naučil, že úspechy prichádzajú len s pozitívnym nastavením," myslí si bývalý hráč tímov FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa či FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

David Hrnčár vidí rezervy vo výkonoch Slovana, ale verí, že si vybojuje účasť v skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy: "Sme na čele ligovej tabuľky a v play-off o skupinu EKL. Nie je to úspech, pretože takéto méty by sme mali dosahovať vzhľadom na kvalitu nášho tímu a podmienky, aké máme. Vieme, že sa musíme zlepšovať. V lige nepodávame ideálne výkony najmä v prvých polčasoch. Mrzí ma, že v Európe sme dobré výkony nepretavili ešte v lepšie výsledky. Neboli sme ďaleko od postupu cez Ferencváros a škrieť nás môže aj konfrontácia s Olympiakosom Pireus. Teraz nás čaká HŠK Zrinjski Mostar, ktorý chceme prevýšiť a zažiť pohárovú jeseň."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ